Sivuston käyttötapa: Mobiili

Arkkitehtuuri

Aalto-yliopisto
Yhteenveto
3 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyisin
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Päiväopinnot
Espoo
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Arkkitehtuuri

Arkkitehtuurin koulutus


Arkkitehtuuri

Arkkitehdin työssä saat mahdollisuuden yhdistää luovuuden ja tekniikan, luoda uutta ja suojella vanhaa sekä suunnitella töitä, jotka kertovat tulevaisuuden sukupolville tästä ajasta ja yhteiskunnasta. 

Arkkitehtuurin koulutusohjelmassa opiskelijat pääsevät yhdistämään tekniikkaa ja taidetta: opinnoissa pyritään rakennetun ympäristön laaja-alaiseen ymmärtämiseen. Arkkitehtuurin opiskelijat saavat laajan kokonaiskuvan rakennus-, yhdyskunta- ja kaupunkisuunnitteluun sekä arkkitehtuurin teoriaan ja historiaan. 

Arkkitehtuurin opiskelu

Opiskelu koostuu suurelta osalta harjoitustöistä eli oppiminen on vahvasti konkreettista. Historia ja taideaineiden opiskelu esimerkiksi matematiikan tai fysiikan sijaan, antaa opiskelijoille taiteellista hahmotus- ja ilmaisukykyä ja syventää opiskelijan taitoja niin kokonaisten kaupunginosien kuin yksittäisten rakennusten suunnittelussa. 

Arkkitehtuurin opiskelu on työlästä, oppimisen ollessa hiljalleen etenevä prosessi. Uudet opitut asiat nivoutuvat aikaisemmin opittuihin ja koettuihin asioihin ja näin koulutus on myös erittäin palkitseva. 

Arkkitehtuurin opintojen jälkeen

Valmistunut arkkitehti tarvitsee taiteellisen näkemyksen ja suunnittelutaidon lisäksi myös taloudellista ajattelua ja organisointikykyä. Arkkitehtuuri hyödyntää tekniikan luomia mahdollisuuksia ja teknisten ratkaisujen visualisointi on arkkitehdin ykköshaaste.

Arkkitehdin työ kuvastaa aina omaa aikaansa, mutta suuntautuu lisäksi voimakkaasti tulevaisuuteen tarjoten arkkitehdeille mahdollisuuden vaikuttaa koko yhteiskunnan kehitykseen. Kestävä kehitys leimaa vahvasti myös tulevaisuuden rakentamista. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Arkkitehtuuri , klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen ja kelpoisuus

Ylioppilastutkinto tai toisen asteen ammatillinen perustutkinto.

Tutkinto / todistus

Tekniikan kandidaatti

Koulutuksen järjestäjä: Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

aalto taideTaiteiden ja suunnittelun korkeakoulu aloitti toimintansa vuoden 2012 alusta

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu on muotoilun, median, arkkitehtuurin, elokuvan, taidekasvatuksen ja taiteen korkeakoulu. Taideteollisen korkeakoulun ja Insinööritieteiden korkeakoulun arkkitehtuurin laitoksen muodostama uusi korkeakoulu jatkaa edeltäjiensä luomaa kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua osaamista.
Uusi korkeakoulu kokoaa ihmislähtöisten ympäristöjen suunnittelun ja toteutuksen alueet sekä humanistis-kulttuuriseen traditioon perustuvat tutkimuksen ja opetuksen alat. Korkeakoulun eri alojen yhteistyö ja vuorovaikutus haastaa teknologialähtöisen ajattelun ja tuo ihmis- ja käyttäjälähtöisyyden entistä keskeisemmäksi ympäristöjen luomisessa.

Korkeakoulun ainutlaatuisuus syntyy sen kyvystä yhdistää pitkän perinteen tuoma kokemus uuteen ajatteluun tavalla, joka mahdollistaa uudet luovat ratkaisut. Tutkimuksen kärkialueita ovat muotoilu, digitaalinen media, audiovisuaalinen esittäminen, taide, visuaalinen kulttuuri sekä hyvinvointirakentaminen ja yhdyskunta- ja kaupunkisuunnittelu. Korkeakoulusta valmistuu vahvan taiteellisen ja teknisen ammattitaidon hallitsevia taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin osaajia ja uudistajia.

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa opinnoista Aalto-yliopistossa? Tilaa uutiskirje tästä!

Saat lisätietoa hakemisesta, opiskelijaprojekteista ja opiskelijaelämästä.

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto


Aalto-yliopisto on teknillisten tieteiden, kauppatieteiden ja taideteollisen alan monialainen tiede- ja taideyhteisö. Yliopisto aloitti toimintansa vuonna 2010, kun Helsingin kauppakorkeakoulu, Taideteollinen korkeakoulu ja Teknillinen korkeakoulu yhdistyivät. Aalto-yliopisto on suomalaisille vahvuuksille rakentuva kansainvälinen, lähes 20 000 opiskelijan yliopisto. Yliopiston kansallisena tehtävänä...


Lue lisää oppilaitoksesta Aalto-yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Aalto-yliopisto yhteystiedot

Aalto-yliopisto

Kemistintie 1
02150 Espoo

 Näytä puhelinnumero
studies.aalto.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31