Sivuston käyttötapa: Mobiili

Rakennettu ympäristö

Aalto-yliopisto
Yhteenveto
3 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyisin
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Espoo
Kandiohjelmat

Rakennettu ympäristö

Rakennetun ympäristön pääaineessa perehdytään yhdyskuntien teknisten, juridisten, poliittisten ja taloudellisten järjestelmien ohjaukseen ja kehittämiseen. Rakennettuun ympäristöön kuuluu kaikki ihmisen käyttöönsä muokkaama fyysinen ympäristö kuten rakennukset ja pihat, pellot ja talousmetsät, liikenneväylät ja asemat, asuinalueet ja kaupunkikeskustat. Esimerkiksi ilmastonmuutos ja kaupunkiseutujen hajautuminen tekevät ympäristön suunnittelun haastavaksi ja näiden ongelmien ratkaiseminen edellyttää monipuolista asiantuntijuutta ja luovaa yhteiskykyisyyttä.

Tekniikan kandidaatit työelämässä

Koulutuksesta valmistuvilla on vahva perusta rakennetun ympäristön investointien hallinnalle ja ymmärrys monimutkaisista kaupunkitodellisuuksista ja niiden ohjaamisesta. Opetuksessa perehdytään maankäytön suunnittelun, liikennetekniikan ja kiinteistötalouden lisäksi

  • rakennetun ympäristön kehittämisen taloudelliseen hallintaan ja arviointiin
  • ympäristölainsäädännön reunaehtoihin ja mahdollisuuksiin suunnittelussa
  • kestävän kehityksen maankäyttöpolititiikkaan, liikennejärjestelmäsuunnitteluun ja kiinteistöjohtamiseen
  • tietoteknisiin menetelmiin rakennetun ympäristön mittaamiseen ja mallintamiseen, tietojärjestelmien hallintaan sekä suunnitelmien laadintaan ja simulointiin sekä hankkeiden projektinhallintaan.

Rakennetun ympäristön pääaineopiskelijat saavat oikeuden suorittaa diplomi-insinöörin tutkinnon, jossa pääaineena on kiinteistötalous tai maankäytön suunnittelu ja liikennetekniikka. Diplomi-insinöörin työpaikka voi olla yksityisen tai julkisen sektorin palveluksessa esimerkiksi asiantuntijana, suunnittelijana tai johtotehtävissä.

Hakeminen

Ylioppilastutkinto tai toisen asteen ammatillinen perustutkinto.

Tutkinto / todistus

Tekniikan kandidaatti

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto

Maailmanluokan koulutus on vain osa opiskelukokemusta. Siksi Aalto tarjoaa opiskelijoille kansainvälisen toimintaympäristön, ympärille aktiivisen Aalto-yhteisön ja useita erilaisia mahdollisuuksia osallistua opiskelijatoimintaan. Aalto-yopisto on tuonut yhteen tieteen, taiteen, tekniikan ja talouden, ja on edelläkävijä nällä aloilla. Kampus on kehittynyt vauhdilla maailmanluokan...


Lue lisää oppilaitoksesta Aalto-yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Aalto-yliopisto

Otakaari 1
02150 Espoo

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31