Sivuston käyttötapa: Mobiili

Rakennettu ympäristö

Aalto-yliopisto
Yhteenveto
3 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyisin
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Päiväopinnot
Espoo
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Rakennettu ympäristö

Rakennettu ympäristö, Aalto-yliopisto

Rakennettu ympäristö

Rakennetun ympäristön opinnot

Rakennetun ympäristön pääaineessa perehdytään yhdyskuntien teknisten, juridisten, poliittisten ja taloudellisten järjestelmien ohjaukseen ja kehittämiseen. Rakennettuun ympäristöön kuuluu kaikki ihmisen käyttöönsä muokkaama fyysinen ympäristö kuten rakennukset ja pihat, pellot ja talousmetsät, liikenneväylät ja asemat, asuinalueet ja kaupunkikeskustat. Esimerkiksi ilmastonmuutos ja kaupunkiseutujen hajautuminen tekevät ympäristön suunnittelun haastavaksi ja näiden ongelmien ratkaiseminen edellyttää monipuolista asiantuntijuutta ja luovaa yhteiskykyisyyttä. 

Tekniikan kandidaatit työelämässä

Koulutuksesta valmistuvilla on vahva perusta rakennetun ympäristön investointien hallinnalle ja ymmärrys monimutkaisista kaupunkitodellisuuksista ja niiden ohjaamisesta. Opetuksessa perehdytään maankäytön suunnittelun, liikennetekniikan ja kiinteistötalouden lisäksi

  • rakennetun ympäristön kehittämisen taloudelliseen hallintaan ja arviointiin 
  • ympäristölainsäädännön reunaehtoihin ja mahdollisuuksiin suunnittelussa
  • kestävän kehityksen maankäyttöpolititiikkaan, liikennejärjestelmäsuunnitteluun ja kiinteistöjohtamiseen
  • tietoteknisiin menetelmiin rakennetun ympäristön mittaamiseen ja mallintamiseen, tietojärjestelmien hallintaan sekä suunnitelmien laadintaan ja simulointiin sekä hankkeiden projektinhallintaan. 

Rakennetun ympäristön pääaineopiskelijat saavat oikeuden suorittaa diplomi-insinöörin tutkinnon, jossa pääaineena on kiinteistötalous tai maankäytön suunnittelu ja liikennetekniikka. Diplomi-insinöörin työpaikka voi olla yksityisen tai julkisen sektorin palveluksessa esimerkiksi asiantuntijana, suunnittelijana tai johtotehtävissä. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Rakennettu ympäristö , klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen ja kelpoisuus

Ylioppilastutkinto tai toisen asteen ammatillinen perustutkinto.

Tutkinto / todistus

Tekniikan kandidaatti

Koulutuksen järjestäjä: Insinööritieteiden korkeakoulu

Insinööritieteiden korkeakoulu

Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulussa luodaan uutta tietoa ja ratkaisuja palvelemaan kestävän kehityksen päämääriä.  Ilmastonmuutokseen, energian riittävyyteen ja sen puhtauteen sekä luonnonvarojen kestävään käyttöön liittyvät teemat ovat keskeisiä sekä tutkimuksessa ja opetuksessa.  Ympäristön hyvinvointiin, esteettisyyteen ja ihmisten terveyteen sekä turvallisuuteen liittyvät kysymykset edellyttävät jatkuvasti uusia ratkaisuja, joiden etsimisessä olemme mukana.

Insinööritieteiden korkeakoulu toimii yhdyskuntasuunnittelun, kiinteistötalouden, geomatiikan, energia- ja LVI -tekniikan, konetekniikan, kuljetusvälinetekniikan, rakenne- ja rakennustuotantotekniikan ja yhdyskunta- ja ympäristötekniikan aloilla.

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa opinnoista Aalto-yliopistossa? Tilaa uutiskirje tästä!

Saat lisätietoa hakemisesta, opiskelijaprojekteista ja opiskelijaelämästä.

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto


Aalto-yliopisto on teknillisten tieteiden, kauppatieteiden ja taideteollisen alan monialainen tiede- ja taideyhteisö. Yliopisto aloitti toimintansa vuonna 2010, kun Helsingin kauppakorkeakoulu, Taideteollinen korkeakoulu ja Teknillinen korkeakoulu yhdistyivät. Aalto-yliopisto on suomalaisille vahvuuksille rakentuva kansainvälinen, lähes 20 000 opiskelijan yliopisto. Yliopiston kansallisena tehtävänä...


Lue lisää oppilaitoksesta Aalto-yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Aalto-yliopisto yhteystiedot

Aalto-yliopisto

Kemistintie 1
02150 Espoo

 Näytä puhelinnumero
studies.aalto.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31