Sivuston käyttötapa: Mobiili

Yritysjuridiikan maisteriopinnot

Aalto-yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Espoo
Itsenäiset maisteriohjelmat

Yritysjuridiikan maisteriopinnot

Yritysjuridiikan maisteriohjelmasta valmistuu talouden ammattilaisia, jotka hallitsevat yritystoimintaa koskevan oikeudellisen sääntelyn.

Oikeusnormien tuntemuksen merkitys yrityksen liiketoiminnassa kasvaa jatkuvasti. Riskejä hallitsemaan tarvitaan yhä enemmän henkilöitä, jotka ymmärtävät syvällisesti sekä taloudellista toimintaa että siihen liittyvää oikeudellista sääntelyä.

Yritysjuridiikan maisteriohjelma tarjoaa talouden ja yritysjuridiikan erityisosaamista. Ohjelma kouluttaa talouden ammattilaisia, jotka hallitsevat yritystoimintaa koskevan oikeudellisen sääntelyn. Maisteriohjelma on tarkoitettu niille, joilla on valmiiksi kauppatieteellisiä opintoja sekä soveltuva alempi tutkinto.

Opiskelu yritysjuridiikan maisteriohjelmassa

Yritysjuridiikan maisteriohjelmassa opit, mikä merkitys verolainsäädännöllä on yrityksen toimintaan, ja mitä on otettava huomioon markkinoilla toimittaessa ja sopimusten teossa.

Opit hallitsemaan yritystoimintaa ja taloudellista toimintaa koskevan sääntelyn ja osaat valvoa, että yritys toimii juridisesti oikealla tavalla. Opit myös käyttämään juridiikan välineistöä strategisen ja taktisen lisäarvon hankkimiseksi yritykselle. Koulutusohjelman opetuksessa korostuvat sopimusten laadintaan, rahoitusmarkkinoihin, yhtiöihin, kilpailuoikeuteen ja muuhun markkinasääntelyyn sekä verotukseen ja verosuunnitteluun liittyvät näkökohdat. Ohjelman painopisteet ovat 1) verotus ja rahoitusmarkkinat sekä 2) markkinastrateginen painopiste:

  • Verotusta ja rahoitusmarkkinoita koskevassa painopistealueessa voidaan opiskella mm. kotimaisen ja kansainvälisen yritysverotuksen ja rahoitusmarkkinoiden kursseja.
  • Markkinastrategisessa painopisteessä voidaan opiskella kilpailuoikeutta, immateriaalioikeutta, kansainvälistä sopimusoikeutta sekä markkinoiden sääntelyä koskevia kursseja.

Yrtysjuridiikan maisteriohjelmasta valmistuneet työelämässä

Yritysjuridiikan koulutusohjelma ei kouluta juristien kanssa lainsäädännön soveltamistehtävistä kilpailevaa työvoimaa. Kauppakorkeakoulun yritysjuridiikan maisteriohjelma antaa taloushallinnon lainsäädännöstä selvästi juristikoulutusta pidemmälle menevät tiedot, jotka kytketään liiketaloustieteiden oppeihin.

Yritysjuridiikan opiskelijat ovat perinteisesti työllistyneet hyvin erilaisiin taloushallinnon asiantuntijatehtäviin yrityksissä sekä kirjanpito- ja tilintarkastustoimistoissa.

Hakeminen

Alempi korkeakoulututkinto soveltuvalta alalta tai vastaavat opinnot.

Tutkinto / todistus

Kauppatieteiden maisteri

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto

Maailmanluokan koulutus on vain osa opiskelukokemusta. Siksi Aalto tarjoaa opiskelijoille kansainvälisen toimintaympäristön, ympärille aktiivisen Aalto-yhteisön ja useita erilaisia mahdollisuuksia osallistua opiskelijatoimintaan. Aalto-yopisto on tuonut yhteen tieteen, taiteen, tekniikan ja talouden, ja on edelläkävijä nällä aloilla. Kampus on kehittynyt vauhdilla maailmanluokan...


Lue lisää oppilaitoksesta Aalto-yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Aalto-yliopisto

Otakaari 1
02150 Espoo

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31