Sivuston käyttötapa: Mobiili

Yritysjuridiikan maisteriopinnot

Aalto-yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Päiväopinnot
Helsinki
Maisteriopinnot ja itsenäiset maisteriohjelmat

Yritysjuridiikan maisteriopinnot

Master's Programme in Business Law

Yritysjuridiikka 

Yritysjuridiikan maisteriohjelmasta valmistuu talouden ammattilaisia, jotka hallitsevat yritystoimintaa koskevan oikeudellisen sääntelyn.

Oikeusnormien tuntemuksen merkitys yrityksen liiketoiminnassa kasvaa jatkuvasti. Riskejä hallitsemaan tarvitaan yhä enemmän henkilöitä, jotka ymmärtävät syvällisesti sekä taloudellista toimintaa että siihen liittyvää oikeudellista sääntelyä.

Yritysjuridiikan maisteriohjelma tarjoaa talouden ja yritysjuridiikan erityisosaamista. Ohjelma kouluttaa talouden ammattilaisia, jotka hallitsevat yritystoimintaa koskevan oikeudellisen sääntelyn. Maisteriohjelma on tarkoitettu niille, joilla on valmiiksi kauppatieteellisiä opintoja sekä soveltuva alempi tutkinto.

Opiskelu yritysjuridiikan maisteriohjelmassa

Yritysjuridiikan maisteriohjelmassa opit, mikä merkitys verolainsäädännöllä on yrityksen toimintaan, ja mitä on otettava huomioon markkinoilla toimittaessa ja sopimusten teossa.

Opit hallitsemaan yritystoimintaa ja taloudellista toimintaa koskevan sääntelyn ja osaat valvoa, että yritys toimii juridisesti oikealla tavalla. Opit myös käyttämään juridiikan välineistöä strategisen ja taktisen lisäarvon hankkimiseksi yritykselle. Koulutusohjelman opetuksessa korostuvat sopimusten laadintaan, rahoitusmarkkinoihin, yhtiöihin, kilpailuoikeuteen ja muuhun markkinasääntelyyn sekä verotukseen ja verosuunnitteluun liittyvät näkökohdat. Ohjelman painopisteet ovat 1) verotus ja rahoitusmarkkinat sekä 2) markkinastrateginen painopiste:

  • Verotusta ja rahoitusmarkkinoita koskevassa painopistealueessa voidaan opiskella mm.  kotimaisen ja kansainvälisen yritysverotuksen ja rahoitusmarkkinoiden kursseja.
  • Markkinastrategisessa painopisteessä voidaan opiskella kilpailuoikeutta, immateriaalioikeutta, kansainvälistä sopimusoikeutta sekä markkinoiden sääntelyä koskevia kursseja.

Yrtysjuridiikan maisteriohjelmasta valmistuneet työelämässä

Yritysjuridiikan koulutusohjelma ei kouluta juristien kanssa lainsäädännön soveltamistehtävistä kilpailevaa työvoimaa. Kauppakorkeakoulun yritysjuridiikan maisteriohjelma antaa taloushallinnon lainsäädännöstä selvästi juristikoulutusta pidemmälle menevät tiedot, jotka kytketään liiketaloustieteiden oppeihin.

Yritysjuridiikan opiskelijat ovat perinteisesti työllistyneet hyvin erilaisiin taloushallinnon asiantuntijatehtäviin yrityksissä sekä kirjanpito- ja tilintarkastustoimistoissa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Yritysjuridiikan maisteriopinnot, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen ja kelpoisuus

Alempi korkeakoulututkinto soveltuvalta alalta tai vastaavat opinnot.

Tutkinto / todistus

Kauppatieteiden maisteri

Koulutuksen järjestäjä: Kauppakorkeakoulu

Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluAalto-yliopiston kauppakorkeakoulu on Suomen johtava kauppakorkeakoulu. Se tarjoaa Suomen monipuolisimman kansainvälisen tason kauppatieteellisen opiskelu- ja tutkimusympäristön. Pääkampukset Helsingissä ja Mikkelissä.

Kauppakorkeakoulussa opetuksen perustana ovat kauppatieteellinen tutkimustyö ja erinomaiset suhteet yritysmaailmaan. Korkeakoulu painottaa opinnoissa kansainvälisyyttä - oppilaitoksen vaihto-ohjelmaan kuuluu yli 100 yhteistyöyliopistoa. Kauppakorkeakoulusta valmistuneet ovat sijoittuneet hyvin työelämään. Heidän vahvuutensa on kyky yhdistää korkeatasoista ja ajantasaista tietoa talouden ilmiöistä käytännön työelämän taitoihin.

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa opinnoista Aalto-yliopistossa? Tilaa uutiskirje tästä!

Saat lisätietoa hakemisesta, opiskelijaprojekteista ja opiskelijaelämästä.

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto


Aalto-yliopisto on teknillisten tieteiden, kauppatieteiden ja taideteollisen alan monialainen tiede- ja taideyhteisö. Yliopisto aloitti toimintansa vuonna 2010, kun Helsingin kauppakorkeakoulu, Taideteollinen korkeakoulu ja Teknillinen korkeakoulu yhdistyivät. Aalto-yliopisto on suomalaisille vahvuuksille rakentuva kansainvälinen, lähes 20 000 opiskelijan yliopisto. Yliopiston kansallisena tehtävänä...


Lue lisää oppilaitoksesta Aalto-yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Aalto-yliopisto yhteystiedot

Aalto-yliopisto

Kemistintie 1
02150 Espoo

 Näytä puhelinnumero
studies.aalto.fi


Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31