Sivuston käyttötapa: Mobiili

Lärare inom småbarnspedagogik

Åbo Akademi
Sammanfattning
3+2 år
Svenska
Möjlighet till studiestöd
Hösten
Sista ansökan: Gemensam ansökan
   
Heltid
Vaasa
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Lärare inom småbarnspedagogik

Lärare inom småbarnspedagogik, Åbo Akademi

Lärare inom småbarnspedagogik

Barn är underbart kreativa, skojiga och klarsynta, vilket gör det ansvarsfulla arbetet som lärare inom småbarnspedagogik både inspirerande och mångsidigt. Under din utbildning lär du dig uppmuntra och stöda barns lärande och utveckling och får veta hur du kan fungera som ett stöd för föräldrarnas fostran i hemmet. Med tålamod, lugn och inlevelseförmåga skapar du en trygg och rolig daghemsmiljö för barn, medan kunskaper inom pedagogik och kritiskt tänkande är viktiga i verksamhetsplaneringen på daghem. Som lärare inom småbarnspedagogik arbetar du med många barn och familjer och den vetenskapliga grund din utbildning ger dig hjälper dig att förstå och kommunicera med dessa olika människor.

Innehållet i utbildningen

Som blivande lärare inom småbarnspedagogik studerar du småbarnspedagogik och psykologi och får breda kunskaper i barns lärande och utveckling. Till dina studier hör dessutom musik, bild/slöjd, rörelse, matematik, naturvetenskap och språk, och du får redskap för småbarnsfostran och förskoleundervisning. Praktikperioder ger dig nya insikter i lärararbetet samtidigt som du får chansen att knyta kontakter till möjliga framtida arbetsgivare. Pedagogie kandidatexamen ger dig behörighet att jobba som lärare inom småbarnspedagogik och förskollärare, medan pedagogie magisterexamen förbereder dig för det framtida arbetslivet och dess mer krävande arbetsuppgifter och ger dig behörighet att jobba som daghemsföreståndare.

Du som lärare inom småbarnspedagogik i arbetslivet

De flesta lärare inom småbarnspedagogik arbetar antingen kommunalt eller på den privata sektorn, främst på daghem men också på familjedaghem eller som förskollärare i grundskolor. Utöver lek och daglig verksamhet hör även musik-, rörelse- och språkstimulerande aktiviteter till barnträdgårdslärarens arbete, liksom olika studiebesök som stöder barns lärande. En del barnträdgårdslärare jobbar som föreståndare på daghem och har då även ansvar för daghemmets pedagogiska verksamhet, personal, administration och ekonomi. Tack vare stor efterfrågan på speciellt svenskspråkiga lärare inom småbarnspedagogik är arbetsutsikterna i branschen utmärkta. I detta människonära yrke får du göra stor skillnad i barns liv – varje dag!

Bonus: För duktiga pedagogie magistrar erbjuder Åbo Akademi även intressanta karriärmöjligheter inom forskning.

För att beställa gratis information om Lärare inom småbarnspedagogik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Ansökan till utbildningen sker via den gemensamma ansökan.

Examen / diplom

  • Pedagogie kandidat
  • Pedagogie magister

Beställ information

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om Lärare inom småbarnspedagogik.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Åbo Akademi

Åbo Akademi

Åbo Akademi

Åbo Akademi är ett stort universitet i liten förpackning! Välj bland våra många huvudämnen och biämnen och skräddarsy din egen profil. Med stark studiegemenskap och nära kontakt mellan studerande och personal blir dina studier både roliga och smidiga hos oss....


Lue lisää oppilaitoksesta Åbo Akademi ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Åbo Akademi

Tuomiokirkontori 3
20500 Turku

 Näytä puhelinnumero
www.abo.fi


Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31