Sivuston käyttötapa: Mobiili

Psykologi

Åbo Akademi
Yhteenveto
3+2,5 år
ruotsi
Möjlighet till studiestöd
Hösten
Viimeinen hakuaika: Gemensam ansökan
   
Heltid
Turku
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Psykologi

Psykologi, Åbo Akademi (foto: Anders Lönnfeldt)

Psykologi

Utbildning inom psykologi ger dig många möjligheter att bidra till människors välmående med din kunskap om människans beteende, känslor och utveckling. Som psykolog kan du utreda om ett barn har inlärningssvårigheter, hjälpa människor som har psykiska problem, förbättra arbetsklimatet på arbetsplatser, stöda rehabilitering eller genomföra lämplighetsbedömningar för rekrytering. Under utbildningen lär du dig bl.a. hur beteendet påverkas av hjärnskador och hur kunskaper i psykologi kan användas för att utveckla och leda arbetsplatser och organisationer.

Åbo Akademi är det enda universitetet i Finland som erbjuder ett psykologprogram helt på svenska.

Innehållet i utbildningen

Psykologie magisterexamen ger dig behörighet att jobba som legitimerad psykolog och utbildningen är uppbyggd så att du först läser till psykologie kandidat och sedan till magister.

Kandidatstudierna omfattar teori, forskning och praktik i bland annat neuropsykologi, beteendegenetik och personlighet samt biämnesstudier och språk- och kommunikationsstudier.

Dessa ger dig en bra grund för magisterstudierna där yrkesförberedande studier och en längre praktikperiod står i centrum. Behovet av skickliga psykologer i samhället är stort och alla utexaminerade får jobb. Arbetslivet med dess ansvarsfulla och intressanta uppdrag väntar på dig!

Karriärmöjligheter för psykologi

Då du avlagt psykologie magisterexamen får du rätten att anhålla om psykologlegitimation. Som psykolog kan du arbeta med omväxlande arbetsuppgifter på sjukhus, hälsovårdscentraler, skolor, universitet, i personaladministration, konsultföretag, kommuner, arbetskraftsbyråer, fängelser och polisen eller som privatföretagare. Det finns ett stort behov av psykologer i samhället och för tillfället finns det nästan ingen arbetslöshet alls bland utexaminerade.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Psykologi, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ansökan och behörighet

Ansökan till utbildningen sker via den gemensamma ansökan.

Examen / diplom

  • Psykologie kandidat
  • Psykologie magister

Beställ information

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om Psykologi.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Åbo Akademi

Åbo Akademi

Åbo Akademi

Åbo Akademi är ett stort universitet i liten förpackning! Välj bland våra många huvudämnen och biämnen och skräddarsy din egen profil. Med stark studiegemenskap och nära kontakt mellan studerande och personal blir dina studier både roliga och smidiga hos oss....


Lue lisää oppilaitoksesta Åbo Akademi ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Åbo Akademi

Tuomiokirkontori 3
20500 Turku

 Näytä puhelinnumero
www.abo.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31