Sivuston käyttötapa: Mobiili

Speciallärare

Åbo Akademi
Yhteenveto
3+2 år
ruotsi
Möjlighet till studiestöd
Hösten
Viimeinen hakuaika: Gemensam ansökan
   
Heltid
Vaasa
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Speciallärare

Speciallärare, Åbo Akademi

Speciallärare

Våra unika färdigheter och kunskaper gör att vi alla lär oss på olika sätt. Din uppgift som speciallärare är att stöda inlärningen hos barn, unga och vuxna som av fysiska, psykiska eller andra orsaker behöver stöd. Med pedagogiska hjälpmedel och miljöer gör du som speciallärare det möjligt för varje individ att nå sin utvecklingspotential – också de begåvade elever som är i behov av extra utmaningar. Du lär dig att stöda elever med lindrigare problem i läsning, skrivning eller matematik, och får verktyg att undervisa barn och unga med grava inlärningssvårigheter i specialgrupper.

Under utbildningen får du utöver utmärkta pedagogiska kunskaper även träning i handledning, förståelse och flexibilitet, vilket gör dig till den bästa läraren för just dina elever!

Innehållet i utbildningen

Under speciallärarstudierna läser du specialpedagogik, pedagogik för lärare, studier i grundskolans ämnen och språkstudier. Du kompletterar dina kunskaper med studier i psykologi, logopedi, samhällsvetenskaper och medicin, som också är viktiga för speciallärararbetet. Under praktikperioderna väcks dina teoretiska kunskaper till liv. Då du studerar till speciallärare blir du först pedagogie kandidat och sedan pedagogie magister med behörighet att jobba både som speciallärare, specialklasslärare och klasslärare.

Du som speciallärare i arbetslivet

De flesta speciallärare jobbar i grundskolor, gymnasier och yrkesskolor, liksom på vuxenutbildningscentra, yrkeshögskolor, universitet och medborgarinstitut. Utöver den kommunala och statliga undervisningssektorn finns det också efterfrågan för ditt pedagogiska kunnande inom branscher på den privata sidan, liksom även i olika organisationer (t.ex. De Utvecklingsstördas Stödförbund eller Finlands Svenska Autism- och Aspergerförening) och myndigheter (t.ex. sjukhus eller ungdomsfängelser). I och med att många äldre lärare nu går i pension finns det ett stort behov av nya speciallärare på många håll i Finland.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Speciallärare, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ansökan och behörighet

Ansökan till utbildningen sker via den gemensamma ansökan.

Examen / diplom

  • Pedagogie kandidat
  • Pedagogie magister

Beställ information

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om Speciallärare.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Åbo Akademi

Åbo Akademi

Åbo Akademi

Åbo Akademi är ett stort universitet i liten förpackning! Välj bland våra många huvudämnen och biämnen och skräddarsy din egen profil. Med stark studiegemenskap och nära kontakt mellan studerande och personal blir dina studier både roliga och smidiga hos oss....


Lue lisää oppilaitoksesta Åbo Akademi ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Åbo Akademi

Tuomiokirkontori 3
20500 Turku

 Näytä puhelinnumero
www.abo.fi


Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31