Sivuston käyttötapa: Mobiili

Mietitkö mihin hakisit? Tule Haavi-koulutusmessuille! 📚✨

Biologian ja luonnontieteiden linja

Alkio-opisto
Yhteenveto
1 vuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Jyväskylä
Kansanopistot
Biologian ja luonnontieteiden linja / Alkio-opisto

Biologian ja luonnontieteiden linja

Valmistaudu korkeakoulun valintakokeeseen biologian ja luonnontieteiden linjalla.

Haluatko opiskella

  • biologiaa?
  • farmaseutiksi tai proviisoriksi?
  • yliopistossa ravitsemustieteitä?
  • bioteknologiaa, biotekniikkaa, biolääketiedettä tai molekyylibiotieteitä?
  • ympäristötieteitä yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa?
  • yliopistossa muita luonnontieteellisiä aloja, kuten fysiikka, kemia tai nanotieteet?
  • vai tuleeko sinusta optikko tai metsäalan asiantuntija?

Haluatko hyödyntää vuoden opiskellen alaa, josta olet haaveillut? Tarvitsetko lisää valmiuksia kevään valintakokeita varten tai kertausta yo-kokeisiin? Ehkä tahtoisit suorittaa jo yliopistotutkinnon osia?

Alkio-opisto tarjoaa lukuvuoden pituisen opintokokonaisuuden, joka auttaa sinua pääsemään opiskelemaan haluamaasi alaa  ja opintoja, jotka voit liittää myöhemmin korkeakoulututkintoosi.

Opiskelu Alkio-opistossa

Biologian ja luonnontieteiden linjalla voit opiskella yliopistotutkinnon osia, joista bio- ja ympäristötieteiden, farmasian ja kemian perusopinnot ovat olleet suosituimmat. Linjalla voit opiskella myös ravitsemustieteen perusopintoja, viestintä- ja kieliopintoja sekä suorittaa luonnonvarat ja ympäristö -opintoja . Voit myös valmistautua muiden alojen valintakokeisiin, joissa tarvitaan luonnontieteiden osaamista kuten metsätaloustiede tai biolääketiede.

Lukuvuoden mittaisessa koulutuksessa saat valmiuksia valintakokeisiin, kehität viestintä- ja tiedonhankintataitojasi ja voit suorittaa avoimen yliopiston opintoja (yliopistotutkinnon osia). Vuoden opiskelulla pääset hyvään vauhtiin opinnoissasi ja opiskelutaitosi ovat karttuneet huomattavasti. Suorittamasi opintokokonaisuudet ja yleisopintojaksot (viestintä- ja kieliopinnot) voit myöhemmin sisällyttää osaksi korkeakouluopintojasi. Tarjoamme myös mahdollisuuden ns. avoimen yliopiston väyläopintoihin.

Kaikille opiskelijoille tarjotaan lukiotasoisia biologian ja kemian opintoja sekä kertausta ja syventävää opetusta näistä aiheista. Edellä mainittujen aineiden opintoja tukevat erikseen suunnitellut kurssit matematiikassa. Lisäksi tarjotaan erilaisia luonnonvarat ja ympäristö -opintoja. Fysiikkaa on mahdollista opiskella itsenäisesti opettajien tukemana tai lääketieteen linjojen opetukseen osallistuen. Opiskelija koostaa tarjotuista oppiaineista itselleen sopivan opintokokonaisuuden.

Kemiassa ja matematiikassa keskitytään erityisesti valintakokeissa vaadittavan laskurutiinin kehittämiseen ja ylläpitoon.

Perusopintokokonaisuuksia voi tehdä lukuvuoden aikana 1–2. Jos kaksi kokonaista perusopintokokonaisuutta tuntuu paljolta, niin voit ottaa myös osia toisesta opintokokonaisuudesta. Tällaisia osakokonaisuuksia on tarjolla mm. luonnonvarat ja ympäristö -opinnoissa. Yksittäisiä opintojaksoja voi valita myös mistä tahansa perusopintokokonaisuudesta. Opiskelussa voi ottaa päämääräksi väyläopiskelun ja pyrkiä erillisvalinnassa yliopistoihin.

Opiskelija laatii opintojen alussa henkilökohtaisen opintosuunnitelman (hops), joka auttaa opintojen suunnittelussa ja mielekkäiden kokonaisuuksien luomisessa.

Alkio-opistolta avoimen väylän kautta yliopistoon

BIOSCI-linjalla on mahdollista suorittaa avoimen yliopiston väyläopinnot esimerkiksi Jyväskylän, Itä-Suomen, Turun ja Oulun yliopistoihin. Väyliä on mm. biologiaan, biokemiaan, bio- ja ympäristötieteisiin, luonnonvarat ja ympäristö-opintoihin sekä kemiaan. Lisäksi tarjolla on monipuolisesti viestintä- ja kieliopintoja.

Sijoittuminen

Linjan suorittaneet ovat pärjänneet hyvin korkeakoulujen valintakokeissa, onhan moni suorittanut lukuvuoden aikana vähintään yhden alan perusopintokokonaisuuden. Sen jälkeen lukion kurssit avautuvat uudella tavalla valintakokeisiin kerratessa.

Sijoittumistietoja kerätään lukuvuosittain. Viime vuosien opiskelijoista korkeakouluun on päässyt yli 60–80 % heti Alkio-vuoden jälkeen. Suurin osa heistä on napannut itselleen paikan yliopistosta. Bio- ja ympäristötieteen väyläopinnot ovat vieneet lähes kaikki meiltä hakeneet Jyväskylän yliopiston opiskelijoiksi viime vuosina!

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Biologian ja luonnontieteiden linja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Linjalle voit hakea Alkio-opiston kotisivuilta löytyvällä sähköisellä hakulomakkeella.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opiskelusta peritään opintomaksu. Kysy lisätietoa opintomaksuista Alkio-opistosta. 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Biologian ja luonnontieteiden linja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Alkio-opisto

Alkio-opisto

Alkio-opisto on Suomen laajimmin avoimia yliopisto- ja ammattikorkeakouluopintoja tarjoava kansanopisto. Ovet ovat avoinna kaikille ilman pääsykokeita. Alkio-opisto sijaitsee Jyväskylän Korpilahdella. Oppilaitoksen tiloissa toimii myös Humanistisen ammattikorkeakoulun Jyväskylän kampus. Alkio-opiston yhteistyöyliopistoja ovat Helsingin, Itä-Suomen, Jyväskylän ja Turun yliopistot. Ammattikorkeakouluista yhteistyötä tehdään...


Lue lisää oppilaitoksesta Alkio-opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Alkio-opisto

Tähtiniementie 26
41800 Korpilahti

 Näytä puhelinnumero
www.alkio.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31