Sivuston käyttötapa: Mobiili

Historian linja

Alkio-opisto
Yhteenveto
1 vuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Päiväopinnot
Jyväskylä
Kansanopistot

Historian linja

historian linja alkio-opiston opiskelijoita

Historia

Alkio-opiston järjestämä historian linjan koulutus tutustuttaa sinut syvällisesti maailman ja Suomen menneisyyteen. Suoritat samalla avoimen yliopiston opintoja ja parannat jatko-opintomahdollisuuksiasi. Yliopistosta riippumatta voit tulevaisuudessa liittää arvosanasi osaksi tutkintoasi ja jatkaa suoraan seuraavaan opintokokonaisuuteen. Vuoden aikana voit suorittaa yliopisto-opintoja saman määrän kuin varsinaisena opiskelijana yliopistossa.

Alkio-opisto on mukana Toinen reitti yliopistoon -hankkeessa (TRY). Opiskelemalla avoimen yliopiston opintoja riittävästi voit hakea toista reittiä yliopistoon tutkinto-opiskelijaksi. Avoimen yliopiston opinnoilla on mahdollisuus hakea yliopistoihin  myös ns. avoimen väylän kautta.

Opinnot historian linjalla

Alkio-opiston historian linjalla voit suorittaa: 

 • historian perusopinnot
 • kulttuurihistorian perusopinnot
 • museologian perusopinnot
 • poliittisen historian perusopinnot
 • avauksia arkeologiaan.

Opinnot valmistavat sinua yliopiston valintakokeisiin ja niiden lisäksi opistossa järjestetään myös erillinen valintakoekertaus.

Opiskelijaelämä

Opiskelu historian linjalla ei ole pelkkää kokeisiin pänttäämistä. Alkio-opistossa tutustut ihmisiin ympäri maailman ja voit samalla oppia myös hieman itsestäsi. Opiskeluvuotta voi pitää myös eräänlaisena harjoitteluna itsenäiseen elämään. Alkio-opisto tukee opiskelua järjestämällä muun muassa opintomatkoja, vierailijaluennoitsijoita ja juhlia. Historiaa opiskelevat alkiolaiset suuntaavat vuosittain opintomatkalle johonkin Euroopan mielenkiintoisista historiallisista kaupungeista.

  Kiinnostuitko koulutuksesta?

  Jos haluat lisätietoa aiheesta Historian linja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

  Hakeminen

  Historian linjan opiskelijat valitaan hakemusten perusteella, pääsykokeita ei ole. Linjalle voit hakea Alkio-opiston kotisivuilta löytyvällä sähköisellä hakulomakkeella.

  Tutkinto / todistus

  Kansanopistolinja

  Kustannukset

  Opiskelusta peritään opintomaksu. Kysy lisätietoa opintomaksuista Alkio-opistosta.

  Ota yhteyttä

  Haluatko tietää lisää koulutuksesta Historian linja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

  Alkio-opisto

  Alkio-opisto

  Alkio-opisto

  Alkio-opisto on Suomen laajimmin avoimia yliopisto- ja ammattikorkeakouluopintoja tarjoava kansanopisto. Ovet ovat avoinna kaikille ilman pääsykokeita. Alkio-opisto sijaitsee Jyväskylän Korpilahdella ja oppilaitoksen tiloissa toimii myös Humanistisen ammattikorkeakoulun Jyväskylän kampus. Humanistisen ammattikorkeakoulun Jyväskylän alueyksikön opiskelijat valmistuvat kulttuurituottajiksi tai yhteisöpedagogeiksi. Alkio-opisto on...


  Lue lisää oppilaitoksesta Alkio-opisto ja katso koulutustarjonta täältä

  Yhteystiedot

  Alkio-opisto

  Tähtiniementie 26
  41800 Korpilahti

   Näytä puhelinnumero
  www.alkio.fi

  Omat näytteilleasettajani
  X
  Osasto: 5f31