Sivuston käyttötapa: Mobiili

Mietitkö mihin hakisit? Tule Haavi-koulutusmessuille! 📚✨

Kasvatustieteiden linja

Alkio-opisto
Yhteenveto
1 vuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Jyväskylä
Kansanopistot
Kasvatustieteiden linja / Alkio-opisto

Kasvatustieteiden linja

Haluatko opiskella

  • luokanopettajaksi?
  • erityisopettajaksi?
  • varhaiskasvatuksen opettajaksi?
  • yhteisöjen kehittäjäksi?
  • koulutussuunnittelijaksi?
  • kouluttajaksi?
  • tutkijaksi?

Kasvatustieteilijät toimivat paitsi monenlaisissa opetustehtävissä varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen, myös monenlaisissa muissa työtehtävissä mm. hallintovirkamiehinä, kouluttajina, tutkijoina, koulutussuunnittelijoina ja henkilöstöpäällikköinä. Kasvatustieteen opinnoista on hyötyä myös silloin, jos tähtäimessäsi on ammattikorkeakouluopinnot!

Alkio-opisto tarjoaa lukuvuoden kestävät opinnot, jotka auttavat sinua pääsemään kohti haluamaasi alaa ja unelma-ammattia. Kasvatustieteen perusopinnot antavat hyvän pohjan yliopisto-opintoja ajatellen - mutta auttavat myös valintakokeisiin valmistautumisessa. Valintakokeisiin valmentaudutaan myös omien valmentavien opintojen avulla.

Opiskelu Alkio-opistossa

Vuoden opiskelulla pääset hyvään vauhtiin opinnoissasi. Suorittamasi opintokokonaisuudet ja yleisopintokurssit voit sisällyttää tutkintoosi joko yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Opiskelu on siis yhdistelmä yliopisto-opiskelua ja yleissivistäviä opintoja.

Opiskeluaineiden pääosan muodostavat kasvatustieteelliset aineet (mm. kasvatustiede ja kasvatuspsykologia). Lisäksi voit opiskella esim. vieraita kieliä sekä puhe- ja kirjoitusviestintää. Vaihtoehtoisesti voit valita yhteisöpedagogian alan opintoja ja niihin soveltuvia opintoja kasvatustieteistä ja -psykologiasta. Linjalla ei ole ns. pakollisia aineita, vaan voit valita haluamansa kurssit opiston tarjonnasta. Lisäksi sinulla on mahdollisuus valita opiskeluaineita myös muiden linjojen kurssivalikoimista oman mielenkiintosi ja aikataulusi mukaan. Katso lisääOpintotarjotin.

Linjan opiskeluaineista ja -menetelmistä voit valita itsellesi ja tulevaisuuden suunnitelmilmiisi sopivat ja mieluisat. Sinulla on mahdollisuus tutustua erilaisiin aiheisiin ja oppiaineisiin ja varmistaa oma kiinnostuksesi niihin. Monipuoliset opiskelumenetelmät kehittävät erilaisia opiskelutaitoja ja voit kehittää uusia kykyjä itsessäsi!

Opintojen alussa jokainen opiskelija laatii itselleen henkilökohtaisen opetussuunnitelman (hops). Näin jokainen opiskelija voi valita omia yksilöllisiä oppimistarpeitaan vastaavia opintoja ja mieleisiä opintokokonaisuuksia. Hops auttaa myös opiskelijaa opintojen suunnittelussa ja hallinnassa.

Opiskelu- ja opetusmenetelmät

Linjan opiskelumenetelmät kehittävät opiskelijan itseohjautuvuutta, aktiivisuutta ja itsenäisiä opiskelutaitoja. Opintoja suoritetaan itsenäisesti, pareittain tai ryhmässä.

Opintoja suoritetaan hyvin monimuotoisin opiskelutavoin. Pääasiallinen suoritustapa on itsenäiset yksilösuoritukset eli esseetyyppiset kirjalliset oppimistehtävät. Oppimistehtäviä voi toisinaan tehdä myös parin kanssa. Lisäksi osan tehtävistä voi suorittaa ryhmätyönä, yhdessä toisten kanssa valmisteltavina ja suoritettavina ryhmäkeskusteluina. Myös tenttimahdollisuuksia on ja lisäksi joitakin tehtäviä voi suorittaa verkkokursseina. Vaikka työskentelytavoissa korostuukin toisaalta opiskelijan omatoiminen työskentely tai opiskeluryhmässä tapahtuva yhteinen työskentely, sisältyy opetukseen myös luento-osuuksia, jolloin opiskelijan oma tarkkaavaisuus ja aktiivisuus on tärkeässä asemassa.

Erilaisten opiskelu- ja opetusmenetelmien tavoitteena on kehittää opiskelijan itsearviointikykyä oman oppimisprosessin ja oppimistulosten suhteen. Opiskelijoita rohkaistaan arvioimaan omia suorituksiaan sekä antamaan vertaispalautetta myös opiskelijatovereille.

Opiskelijalla on opiskelun tukena opiston opettajat, eri aineiden ohjaajat eli tuutorit ja muut opiskelijat. Lähes kaikki Alkio-opiston opiskelijat asuvat opiston kampusalueella. Asuminen opiskelijayhteisössä on vaativaa, mutta myös kehittävää. Kampuksella asuminen helpottaa yhteistyötä muiden opiskelijoiden kanssa. Opiskella voi hyvinkin tehokkaasti, kun aikaa ei mene matkoihin, ja ruokaakin on tarjolla Ravintola Santerissa kolme kertaa päivässä.

Väyläopinnot

Lukuvuoden aika voit suorittaa avoimen yliopiston väyläopintohin vaadittavat opinnot. Alkio-opistossa voit suorittaa useiden eri yliopistojen väylävaatimusten mukaiset kasvatustieteen tai varhaiskasvatustieteen väyläopinnot. Katso lisää Alkio-opistolla suoritettavista avoimen yliopiston väyläopinnoista

Valintakokeisiin valmistautuminen

Kevätlukukaudella järjestetään valmentavia opintoja mm. VAKAVA (kasvatusalan kirjallinen valintakoe) ja Opeksi (valmistautumista valintakoehaastatteluun).

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kasvatustieteiden linja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Linjalle voit hakea Alkio-opiston kotisivuilta löytyvällä sähköisellä hakulomakkeella.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opiskelusta peritään opintomaksu. Kysy lisätietoa opintomaksuista Alkio-opistosta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kasvatustieteiden linja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Alkio-opisto

Alkio-opisto

Alkio-opisto on Suomen laajimmin avoimia yliopisto- ja ammattikorkeakouluopintoja tarjoava kansanopisto. Ovet ovat avoinna kaikille ilman pääsykokeita. Alkio-opisto sijaitsee Jyväskylän Korpilahdella. Oppilaitoksen tiloissa toimii myös Humanistisen ammattikorkeakoulun Jyväskylän kampus. Alkio-opiston yhteistyöyliopistoja ovat Helsingin, Itä-Suomen, Jyväskylän ja Turun yliopistot. Ammattikorkeakouluista yhteistyötä tehdään...


Lue lisää oppilaitoksesta Alkio-opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Alkio-opisto

Tähtiniementie 26
41800 Korpilahti

 Näytä puhelinnumero
www.alkio.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4

Perustuu 1 arviointiin

Emilia
Toista vuotta Alkiolla olevana, on tämä ollut hyodyllinen paikka tulevaisuutta ajatellen! Saan suoritettua paljon opintoja eteenpäin sekä uusien ystävien määrä on valtava. Suosittelen Alkio-opistoa koulutuksen monipuolisuuden ja runsaan muun aktiviteetinkin puolesta! :)
Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31