Sivuston käyttötapa: Mobiili

Lääketieteeseen suuntaavat opinnot

Alkio-opisto
Yhteenveto
1 vuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
Elokuu 2021
   
Lähiopetus
Jyväskylä
Kansanopistot

Video

Videolla Alkio-opistolla opiskelleet Jenna Front ja Maari Kytöharju kertovat omista opinnoistaan ja yhteisestä Alkio-hengestä.

Lääketieteeseen suuntaavat opinnot / Alkio-opisto

Lääketieteeseen suuntaavat opinnot

Puolivuotisten lääketieteeseen valmentavien opintojen lisäksi Alkio-opisto tarjoaa vuoden kestävän lääketieteeseen suuntaavien opintojen koulutuksen. Linja on suunnattu ensisijaisesti sellaisille lääkäriksi haluaville, joilla on vielä runsaasti parannettavaa fysiikan ja kemian laskurutiinissa. Lääketieteeseen suuntaavat opinnot tarjoavat hyvän ponnahduslaudan valintakokeisiin.

Haluatko

 • opiskelemaan lääkikseen? Lääketieteellisen tiedekunnan valintakokeessa vaaditaan hyvää lukiofysiikan, -kemian ja -biologian osaamista. Valintakokeen vastaustekniikka pitäisi tuona tärkeänä kevään päivänä olla selkäytimessä.
 • korottaa YO-arvosanojasi ja päästä lääkikseen todistusvalinnan kautta? Meillä opiskelu ei vaikuta ensikertalaisuuteesi, vaan voit yhä hakea opiskelemaan YO-todistuksellasi.
 • paljon lähiopetusta, vertaistukea tai henkilökohtaista laskuapua? Eritysesti biologian, fysiikan ja kemian haasteellisimmat kokonaisuudet ovat vaikeita ottaa haltuun itsenäisesti opiskellen.

Alkio-opisto tarjoaa

 • lukuvuoden pituisen valmistautumisen lääketieteellisen tiedekunnan valintakokeisiin. Opinnot on suunnattu ensisijaisesti sellaisille lääkäriksi haluaville, joilla on vielä runsaasti parannettavaa fysiikan ja kemian laskurutiinissa.
 • runsaasti lähiopetusta arkipäivisin.
 • henkilökohtaisen opintosuunnitelman.
 • valmistautumista sähköisiin ylioppilaskirjoituksiin.
 • apua nelilaskimen haltuun ottamisessa.
 • mahdollisuuden laskurutiinin kehittämiseen.
 • vinkkejä aikataulutukseen, priorisointiin ja paineiden hallintaan.
 • sitoutuneet ammattitaitoiset opettajat, jotka ovat tavoitettavissa myös useina arki-iltoina viikoittain.
 • tiiviin opiskeluyhteisön, jossa saat vertaistukea muilta opiskelijoilta, joilla on samankaltaiset tavoitteet kuin Sinulla.

Opiskelu Alkio-opistossa

Opinnoissa käydään tarkalla kammalla ja runsaalla rautalangalla läpi lukion biologia, kemia ja fysiikka. Lukuvuoden aikana opiskelija oppii kemiassa ja fysiikassa tarvittavan luonnontieteellisen ajattelun ja saavuttaa hyvän fysiologian, anatomian ja solubiologian tuntemuksen. Valintakokeessa tärkein onnistumisen tae on vankka laskurutiini, jonka saavuttamiseksi työskennellään kovasti koko lukuvuosi. Opettajat ovat usein ja säännöllisesti opiskelijoiden tavoitettavissa henkilökohtaista laskuapua varten.

Jos olet lukenut lukiossa fysiikan ja kemian pitkinä hyvin arvosanoin, Sinulle saattaa sopia paremmin puolivuotinen linja Lääketieteen valmentavat opinnot.

   Kiinnostuitko koulutuksesta?

   Jos haluat lisätietoa aiheesta Lääketieteeseen suuntaavat opinnot, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

   Hakeminen

   Linjalle voit hakea Alkio-opiston kotisivuilta löytyvällä sähköisellä hakulomakkeella.

   Tutkinto / todistus

   Kansanopistolinja

   Kustannukset

   Opiskelusta peritään opintomaksu. Kysy lisätietoa opintomaksuista Alkio-opistosta.

   Ota yhteyttä

   Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lääketieteeseen suuntaavat opinnot? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

   Alkio-opisto

   Alkio-opisto

   Alkio-opisto on Suomen laajimmin avoimia yliopisto- ja ammattikorkeakouluopintoja tarjoava kansanopisto. Ovet ovat avoinna kaikille ilman pääsykokeita. Alkio-opisto sijaitsee Jyväskylän Korpilahdella. Oppilaitoksen tiloissa toimii myös Humanistisen ammattikorkeakoulun Jyväskylän kampus. Alkio-opiston yhteistyöyliopistoja ovat Helsingin, Itä-Suomen, Jyväskylän ja Turun yliopistot. Ammattikorkeakouluista yhteistyötä tehdään...


   Lue lisää oppilaitoksesta Alkio-opisto ja katso koulutustarjonta täältä

   Yhteystiedot

   Alkio-opisto

   Tähtiniementie 26
   41800 Korpilahti

    Näytä puhelinnumero
   www.alkio.fi

   Omat näytteilleasettajani
   X
   Osasto: 5f31