Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso täältä tietoa yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kevään 2020 valintaperusteista ja valintakokeista!

Maahanmuuttajakoulutukset

Alkio-opisto
Yhteenveto
1 lukukausi
suomi
Jatkuva haku
Viimeinen hakuaika: 12.8.2020
   
Lähiopetus
Jyväskylä
Kansanopistot

Maahanmuuttajakoulutukset

Maahanmuuttajakoulutus

Maahanmuuttajakoulutukset

Maahanmuuttajien korkeakouluun valmentavat opinnot (Makova)

Tämä koulutus sopii sinulle, jos...

 • haluat opiskella suomen kieltä akateemisella tasolla ja kehittää opiskelutaitojasi
 • tavoitteesi on päästä opiskelemaan yliopistoon tai ammattikorkeakouluun Suomessa
 • olet suorittanut lukion tai ammattikoulutuksen (Suomessa tai ulkomailla)
 • olet maahanmuuttajataustainen ja 18-29-vuotias
 • sinulla on vähintään A- tai B-oleskelulupa
 • ymmärrät suomea sujuvasti
 • olet motivoitunut ja haluat panostaa opiskeluun!

Myös yli 29-vuotiaat voivat opiskella, mutta heidän täytyy maksaa koulutus itse. Lisätietoja löydät sivulta Opintomaksut.

Alkio-opisto tarjoaa lukukauden pituisen opintokokonaisuuden, joka auttaa sinua opiskelutavoitteidesi saavuttamisessa. Monet opiskelijat jatkavat Alkio-opistossa myös kevätlukukauden.

Koulutus on Opetushallituksen tukemaa ja 18–29-vuotiaalle opiskelijalle ilmainen, lukuunottamatta ilmoittautumismaksua, joka on 30 euroa. Koulupäivinä saat ilmaisen lounaan opiston omassa ruokalassa. Lisäksi voit hakea maksutonta asuntolapaikkaa opiston asuntolasta kahden hengen huoneesta tai saat matkakortin, jolla voit kulkea linja-autolla Jyväskylän tai Jämsän seudulta opistolle. Maahanmuuttajalla tarkoitetaan ulkomailta Suomeen muuttanutta henkilöä, jolla on kotikuntalaissa (201/1994) tarkoitettu kotikunta Suomessa.

Akateemisesti Suomessa -kotoutumiskoulutus (Asuko)

Tämä koulutus sopii sinulle, jos...

 • olet aikuinen maahanmuuttaja ja sinulla on kotoutumissuunnitelma
 • olet jo opiskellut suomen kieltä, ja kielitaitosi on vähintään tasolla A2
 • haluat edetä opinnoissa nopeasti ja olet motivoitunut
 • olet opiskellut yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa ja haluat työelämään tai haluat päästä opiskelemaan yliopistoon tai ammattikorkeakouluun Suomessa

Alkio-opisto tarjoaa lukukauden pituisen koulutuksen, joka auttaa sinua kehittämään suomen kielen taitoasi tasolle, joka sopii tavoitteisiisi. Opetus, opetusmateriaalit ja lounasruokailu ovat maksuttomia. Monet opiskelijat jatkavat Alkio-opistossa myös kevätlukukauden.

Millaista opiskelu Alkio-opiston maahanmuuttajakoulutuksissa on?

Opiskelu Alkio-opistossa on kokopäiväistä: opetusta on maanantaista perjantaihin 4-8 tuntia päivässä. Opiskelun tärkein sisältö on suomen kieli ja viestintä. Tavoitteena on vahvistaa suomen kielen kirjallista ja suullista taitoa, tutustua erilaisiin tekstilajeihin, kehittää kriittistä ja arvioivaa lukemista ja tiedonhakua sekä harjoitella akateemista kirjoittamista.

Opetuksessa käytetään omia oppimateriaaleja sekä mm. Suomen mestari 3 -oppikirjaa. Voit suunnitellla omia opintojasi yhdessä linjanjohtajasi kanssa ja valita opintoja Alkio-opiston laajasta tarjonnasta. Saat ohjausta opintoihisi ja uravalintoihisi sekä yksilöllisesti että ryhmässä.

Maahanmuuttajataustaiset opiskelijat opiskelevat suomen kieltä oman ryhmänsä kanssa, mutta kaikki maahanmuuttajat valitsevat myös kursseja, joilla opiskellaan yhdessä suomea äidinkielenään puhuvien kanssa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Maahanmuuttajakoulutukset, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Linjalle voit hakea Alkio-opiston kotisivuilta löytyvällä sähköisellä hakulomakkeella.

Voit hakea Maahanmuuttajien korkeakouluun valmentaviin opintoihin, jos...

 • olet 18-29-vuotias
 • ymmärrät sujuvasti suomea
 • olet käynyt lukion tai ammattikorkeakoulun Suomessa tai ulkomailla
 • sinulla on A- tai B-oleskelulupa
 • olet motivoitunut ja tavoitteesi on opiskella korkeakoulussa Suomessa

Voit hakea Akateemisesti Suomessa -kototutumiskoulutukseen, jos...

 • sinulla on voimassa oleva kotoutumissuunnitelma
 • olet jo opiskellut suomea, ja kielitaitosi on vähintään tasolla A2
 • olet opiskellut yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa ulkomailla
 • haluat päästä opiskelemaan yliopistoon tai ammattikorkeakouluun Suomessa
 • haluat edetä opinnoissa nopeasti, olet motivoitunut ja pidät haasteista!

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Koulutus on Opetushallituksen tukemaa ja 18-29-vuotiaalle opiskelijalle maksutonta, lukuunottamatta ilmoittautumismaksua, joka on 30 euroa. Koulupäivinä saat ilmaisen lounaan opiston omassa ruokalassa. Lisäksi voit hakea maksutonta asuntolapaikkaa opiston asuntolasta kahden hengen huoneesta tai saat matkakortin, jolla voit kulkea linja-autolla Jyväskylän tai Jämsän seudulta opistolle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Maahanmuuttajakoulutukset? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Alkio-opisto

Alkio-opisto

Alkio-opisto

Alkio-opisto on Suomen laajimmin avoimia yliopisto- ja ammattikorkeakouluopintoja tarjoava kansanopisto. Ovet ovat avoinna kaikille ilman pääsykokeita. Alkio-opisto sijaitsee Jyväskylän Korpilahdella ja oppilaitoksen tiloissa toimii myös Humanistisen ammattikorkeakoulun Jyväskylän kampus. Humanistisen ammattikorkeakoulun Jyväskylän alueyksikön opiskelijat valmistuvat kulttuurituottajiksi tai yhteisöpedagogeiksi. Ilman valintakokeita...


Lue lisää oppilaitoksesta Alkio-opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Alkio-opisto

Tähtiniementie 26
41800 Korpilahti

 Näytä puhelinnumero
www.alkio.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 5

Perustuu 4 arviointiin

Ida Salla
(5)
Hyvä maahanmuuttajakoulutus. Todella hyviä opettajia - varsinkin luokan opettaja, Marjaana. Tunnen, että olen parantunut paljon suomen kielessä Marjaanan opetuksen takia, koska me saamme hyvää materiaalia, missä kielioppi selittyy selkeästi. Opetus on rentoa, mutta myös haastavaa. Koulu antaa aina paljon informaatiota kaikesta ja jos on jotain m...
Näytä kokonaan
Bruna Arndt
(5)
Opin todella paljon Alkiolla. Siellä opiskellaan paljon kielioppia, mutta myös kirjoittamista, tekstin ymmärtämistä, kuuntelemista ja puhumista. Minun kielitaitoni eteni kovasti. Hyvä ympäristö ja hyvät opettajat.
Sapna
(5)
Olen erittäin tyytyväinen opetusmenetelmään, opetusmateriaaleihin ja kouluympäristöön. Opettajat ja henkilökunta yrittävät aina auttaa mahdollisuuksien mukaan. Joka päivä olin motivoituneempi oppimaan tätä kieltä.
Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31