Sivuston käyttötapa: Mobiili

Yhteiskunta- ja valtiotieteiden linja

Alkio-opisto
Yhteenveto
1 vuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Päiväopinnot
Jyväskylä
Kansanopistot

Yhteiskunta- ja valtiotieteiden linja

yhteiskunta- ja valtiotieteet

Yhteiskunta- ja valtiotieteet

Valmistaudu yliopiston valintakokeisiin tai täydennä osaamistasi Alkio-opiston yhteiskunta- ja valtiotieteiden linjalla. Linja antaa hyvät mahdollisuudet alan jatko-opintoihin korkeakoulussa. Linjan opintotarjontaa muokataan koko ajan muuttuvien yhteiskunnallisten ja kansainvälisten tarpeiden mukaan.

Yhteiskunta- ja valtiotiede sekä sosiaalitieteet antavat välineitä vaikuttamiseen ja aktiiviseen yhteiskunnassa toimimiseen sekä hyvät valmiudet hyvin erilaisiin työtehtäviin. 

Opintojen toteutus

Yhteiskunta- ja valtiotieteiden linjalla opiskellaan monimuotoisesti. Tarjolla on paljon luentoja, ohjattua ryhmätyöskentelyä ja keskusteluja, esseiden kirjoittamista, erilaisten aineistojen työstämistä ja analysoimista sekä lukupiirityöskentelyä kirjallisuuden lukemisen tukena.

Perusluonteeltaan opiskelu on teoreettista. Opiskelija laatii opintojen alussa henkilökohtaisen opintosuunnitelman (hops), joka auttaa opintojen suunnittelussa ja mielekkäiden kokonaisuuksien luomisessa.

Valmentautuminen yhteiskunta- ja valtiotieteiden yliopisto-opintoihin

Yliopiston valintakokeisiin tähtäävät opiskelevat yhteiskunta- ja valtiotieteellisellä linjalla pääosin vuoden ajan. Koulutuksen aikana voi opiskella useampia oppiaineita yliopiston perusopintokokonaisuuksista. Alkio-opiston opintotarjonnasta on mahdollista valita myös muita opintoaineita, kuten esimerkiksi kieliä.

Yhteiskunta- ja valtiotieteiden opinnoissa keskitytään seuraaviin aiheisiin:

 • valtio-oppi
 • poliittinen historia
 • politiikan tutkimus
 • kansainvälinen politiikka
 • sosiologia
 • taloussosiologia
 • sosiaalityö
 • sosiaalipolitiikka
 • yhteiskuntapolitiikka
 • filosofia
 • elämänkatsomustieto

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Yhteiskunta- ja valtiotieteiden linja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Yhteiskunta- ja valtiotieteiden linjan opiskelijat valitaan hakemusten perusteella, pääsykokeita ei ole. Linjalle voit hakea Alkio-opiston kotisivuilta löytyvällä sähköisellä hakulomakkeella.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opiskelusta peritään opintomaksu. Kysy lisätietoa opintomaksuista Alkio-opistosta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Yhteiskunta- ja valtiotieteiden linja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Alkio-opisto

Alkio-opisto

Alkio-opisto

Alkio-opisto on Suomen laajimmin avoimia yliopisto- ja ammattikorkeakouluopintoja tarjoava kansanopisto. Ovet ovat avoinna kaikille ilman pääsykokeita. Alkio-opisto sijaitsee Jyväskylän Korpilahdella ja oppilaitoksen tiloissa toimii myös Humanistisen ammattikorkeakoulun Jyväskylän kampus. Humanistisen ammattikorkeakoulun Jyväskylän alueyksikön opiskelijat valmistuvat kulttuurituottajiksi tai yhteisöpedagogeiksi. Alkio-opisto on...


Lue lisää oppilaitoksesta Alkio-opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Alkio-opisto

Tähtiniementie 26
41800 Korpilahti

 Näytä puhelinnumero
www.alkio.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31