Sivuston käyttötapa: Mobiili

Fysioterapeut (YH) | dagstudier

Arcada
Yhteenveto
3,5 vuotta
ruotsi
Hösten
Viimeinen hakuaika: Gemensam ansökan
   
Heltid
Helsinki
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Fysioterapeut (YH) | dagstudier

Trivs du med att jobba med människor och har förmågan att inspirera till en aktiv livsstil? Utbildningen till fysioterapeut bygger på bred kunskap om människas förmåga att röra sig och faktorer som påverkar människans funktionsförmåga. Som fysioterapeut går din yrkesverksamhet ut på att upprätthålla och främja kroppskännedom, hälsa, rörelse- och arbetsförmåga hos människor i alla åldrar. Du stöder individen att optimalt använda sina resurser i den egna livsmiljön.

Du får bl.a. lära dig metoder för bedömning av fysisk kondition och arbetsförmåga med hjälp av modern teknologi, att utreda behov av hjälpmedel, att skapa individuella träningsprogram, att leda motions- och specialgrupper och att fungera som sakkunnig i rehabiliteringsfrågor.

Studierna fokuserar på metoder och strategier som används inom fysioterapi för att främja och upprätthålla individers, gruppers och befolkningens hälsa, funktions- och arbetsförmåga.

Utbildningen ger dig förutsättningar för att utveckla ett konstruktivt ledarskap där i kunskaper om kommunikation, lärande, ledarskap och företagsamhet utgör viktiga komponenter. Utbildningen innehåller både teoretiska studier och yrkespraktik. I studierna poängteras vikten av vetenskapligt tänkande som i praktiken ger förutsättningar för ett evidensbaserat arbetssätt inom fysioterapin och förmåga att utveckla yrket och den egna yrkeskompetensen.

Utbildningen innehåller både teoretiska samt praktiska studier och yrkespraktik. I studierna poängteras vikten av  ett evidensbaserat arbetssätt inom fysioterapin och förmåga att utveckla yrket och den egna yrkeskompetensen. Det livslånga lärandet och ständig uppdatering och inhämtning av ny kunskap betonas och studenten stöds till självständighet och ansvarstagande samtidigt som utbildningen förbereder för arbete i mångprofessionella team.

Fysioterapeututbildningen har stark koppling till arbetslivet och som student får du redan från början medverka i olika projekt och yrkesinriktade uppgifter i samarbete med aktörer från arbetslivet.
Kontakten med arbetslivet erbjuder en levande inlärningsmiljö där du kan delta i allt mera avancerade uppgifter i takt med att studierna framskrider. Under studiernas gång lär du dig bl.a. metoder för bedömning av fysisk kondition och arbetsförmåga med hjälp av modern teknologi, att utreda behov av hjälpmedel, att göra individuella träningsprogram, att leda motions- och specialgrupper och att fungera som sakkunnig i rehabiliteringsfrågor.

Hakeminen

Ansökan via www.studieinfo.fi.

Tutkinto / todistus

Fysioterapeut (YH), Fysioterapeutti (AMK)

Arcada

Arcada

Arcada 

Yrkeshögskolan Arcada är en flerbranschhögskola, som har sitt campus i Ara­biastranden i Helsingfors. Arcada erbjuder praktisk inriktad och högklassig högskoleutbildning på såväl bachelor- som masternivå och fortbildning på svenska och engelska inom: företagsekonomi, idrot, kultur, media, social- och hälsovård och...


Lue lisää oppilaitoksesta Arcada ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Arcada

Jan-Magnus Janssonin aukio 1
00560 Helsinki

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31