Sivuston käyttötapa: Mobiili

Musiikkipedagogi (AMK)| päivätoteutus

Centria-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
4 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy 2022
   
Lähiopetus
Kokkola
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Video

Musiikkipedagogi (AMK)| päivätoteutus / Centria-ammattikorkeakoulu

Musiikkipedagogi (AMK)| päivätoteutus

Centria-ammattikorkeakoulun musiikin koulutus antaa valmiudet nykyaikaiseen musiikin opettajan työhön. Centrian musiikkipedagogiopiskelijana sinulla on neljä vuotta aikaa hioa instrumenttitaitoasi soolo- ja yhteismusisointitehtävissä. Tarjoamme opetusta kolmessa musiikkigenressä. Voit valita klassisen musiikin, rytmimusiikin tai kansanmusiikin opinnot ja opiskelu yli genrerajojen on myös mahdollista. Vaikka opinnot toteutetaankin päivätoteutuksena, varaamme muutaman paikan myös opiskelijoille, jotka haluavat suorittaa opintonsa monimuotoisesti, esimerkiksi työn ohella tai pidemmän välimatkan päästä. Teemme tällöin opiskelijan kanssa henkilökohtaisen suunnitelman lähipäivistä.

Centriasta valmistut musiikin alan ammattilaiseksi. Opintoihin sisältyy myös pedagogiset opinnot, joten saat valmistuttuasi myös musiikin opettajan pätevyyden. Opintojen sisältö riippuu osin valitsemastasi suuntautumisvaihtoehdosta. Centrian musiikin koulutukseen haet valitsemallasi instrumentilla tai instrumenteilla. Lisäksi sinun on päätettävä, hakeudutko musiikin ohjaajan vai instrumenttipedagogin suuntautumisvaihtoehtoon. Hakuvaiheessa tehdyt valinnat määrittävät opiskelun sisältöjä alusta alkaen. Instrumenttipedagogin suuntautumisvaihtoehdossa keskitytään pääinstrumentin soittotaitojen kehittämiseen ja suoritetaan opintojen lopuksi pääaineen B-tason päättönäyte. Musiikin ohjaaja opiskelee pääaineen lisäksi myös mm. sivuinstrumenttia sekä orkesterin ja kuoron johtoa tähdäten mahdollisimman monipuoliseen osaamiseen musiikin alalla. Musiikin ohjaaja etenee pääinstrumentin opinnoissa C-tasolle.

Musiikkipedagogin perusopintoihin kuuluu kaikille yhteisiä aineita, muun muassa teoriaopintoja ja säveltapailua. Osallistut opiskelun aikana useisiin ammattiosaamista ja -identiteettiä kehittäviin konsertteihin ja produktioihin, joiden kautta pääset verkostoitumaan työelämän edustajien kanssa. Taiteilija talossa -formaatti tuo säännöllisesti tunnettuja taiteilijoita opettamaan kouluumme ja myös esiintymään yhdessä opiskelijoiden kanssa. Musiikin alalla verkostoituminen on tärkeää, ja opintojesi aikana sinulla avautuu useita mahdollisuuksia soittaa konserteissa yhdessä huippuammattilaisten kanssa.

Opintojen toteutus

Musiikin koulutuksessa opetus tapahtuu pääsääntöisesti arkipäivisin Talonpojankadun kampuksellamme Kokkolassa, mutta osan opinnoista voi suorittaa myös verkko-opintoina. Opintoihin sisältyy lisäksi itsenäistä opiskelua. Saat opetusta sekä yksilö- että ryhmätunneilla. Opinnot on ryhmitelty jaksoihin, ja oma opintopolkusi suunnitellaan osaamisperusteisesti juuri sinulle sopivaksi. Pyrimme räätälöimään koulutusta ja sen sisältöä vastaamaan opiskelijoidemme tarpeita.

Koulutuksen sisältö

Centrian musiikkipedagogikoulutuksessa lähiopetusta on arkipäivisin Talonpojankadun kampuksella Kokkolassa. Osan opinnoista voit suorittaa verkon kautta. Opintoihin kuuluu myös itsenäistä opiskelua.

Musiikkipedagogiopinnot koostuvat ydinopinnoista sekä profiloivista opinnoista, joihin sisältyy syventäviä opintoja valitsemastasi genrestä, vapaasti valittavia opintoja sekä harjoittelua ja opinnäytetyö. Opintojen aikana opiskelet laajasti musiikin teoriaa, rytmiikkaa ja harmoniaa sekä musiikin sovitusta ja soitinnusta. Opintoihin sisältyy valitsemasi instrumentin opintoja sekä yhteismusisointia. Pääset lisäksi osallistumaan mielenkiintoisiin produktioihin, konsertteihin ja muihin tapahtumiin, joista pääset verkostoitumaan ja saat hyvää esiintymiskokemusta. Opintoihisi sisältyy myös 60 opintopisteen laajuiset pedagogiset opinnot, jotka antavat sinulle musiikin opettajan pätevyyden. Opintoihin kuuluu myös opetusharjoittelua, jossa pääset käytännön tasolla ohjaamaan oppilaita. Opetusharjoittelun myötä saat tarvittavat tiedot ja taidot opetuksen suunnittelusta, arvioinnista ja toteutuksesta.

Musiikkipedagogin (AMK) koulutus on laajuudeltaan 240 opintopistettä ja sen suorittaminen kestää noin 4 vuotta.

Suuntautumisvaihtoehdot

Voit valita klassisen musiikin, rytmimusiikin tai kansanmusiikin opinnot. Meillä voit opiskella myös yli genrerajojen. Lisäksi sinun on jo hakuvaiheessa päätettävä, hakeudutko musiikin ohjaajan vai instrumenttipedagogin suuntautumisvaihtoehtoon.

Musiikin ohjaaja opiskelee pääaineen lisäksi myös mm. sivuinstrumenttia sekä orkesterin ja kuoron johtoa tähdäten mahdollisimman monipuoliseen osaamiseen musiikin alalla. Musiikin ohjaaja etenee pääinstrumentin opinnoissa C-tasolle.

Instrumenttipedagogin suuntautumisvaihtoehdossa keskitytään pääinstrumentin soittotaitojen kehittämiseen ja suoritetaan opintojen lopuksi pääaineen B-tason päättönäyte. Klassisen musiikin opinnoissa voit valita instrumenttipedagogin suuntautumisvaihtoehdon osaksi kamarimusiikkiin eli yhteismusisointiin. Tällöin saat viikoittaisen yksityistuntisi lisäksi runsaasti kamarimusiikkiohjausta, jonka kautta pääset tutustumaan eri aikakausien ohjelmistoihin ja tyyleihin

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Musiikkipedagogi (AMK)| päivätoteutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Musiikkipedagogi (AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Musiikkipedagogi (AMK)| päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Centria-ammattikorkeakoulu

AMK suurella sydämellä!

Centria on monialainen ja kansainvälinen ammattikorkeakoulu. Centriassa opiskelee lähes 4000 opiskelijaa ja vuosittain Centriasta valmistuu noin 500 insinööriä, tradenomia, sosionomia, sairaan- ja terveydenhoitajaa sekä musiikki- ja yhteisöpedagogia. Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneita valmistuu vuosittain noin 40. Kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa....


Lue lisää oppilaitoksesta Centria-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Centria-ammattikorkeakoulu

Talonpojankatu 2
67100 Kokkola

 Näytä puhelinnumero
www.centria.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31