Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesän lisähaku on nyt käynnissä! Tutustu haussa oleviin koulutuksiin täällä!

Sosionomikoulutus | päivätoteutus

Hämeen ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
3,5 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Hämeenlinna
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Sosionomikoulutus | päivätoteutus

Sosionomi

Sosionomikoulutus | päivätoteutus

Opit luovia ja toi​​minnallisia asiakastyön menetelmiä, jotka ovat sosionomi (AMK) -koulutuksen vahvuus. Opinnot perustuvat sosiaalipedagogiseen orientaatioon.​​ Opintojen aikana opiv vuorovaikutus- ja kohtaamistaitoja, yhteistyötä, sosiaaliohjausta, osallisuuden edistämistä sekä sosiaalipalveluiden ja lainsäädännön tuntemusta. HAMKissa opit myös kulttuuri- ja taidelähtöisiä tietoja ja menetelmiä sekä multisensorisuuden eli moniaistisuuden soveltamista.

Sosionomit (AMK) sijoittuvat kasvatuksen, ohjauksen ja sosiaalityön tehtäviin, jotka edellyttävät sosiaalista asiantuntemusta, kulttuurista ymmärrystä ja yhteisöllistä toimintakykyä. Ammattinimikkeitä ovat mm. lastentarhaopettaja, lastensuojelulaitoksen hoitaja, asumispalveluyksikön ohjaaja, perhetyöntekijä, vanhustyön ohjaaja, palveluohjaaja, toiminnanohjaaja, päihde- ja mielenterveystyön ohjaaja sekä palvelukoordinaattori.

Sosionomikoulutuksen sisältö

Tutkinnon laajuus on 210 opintopistettä. Se rakentuu erilaisista osaamiskokonaisuuksista, jotka muodostuvat 15 opintopisteen moduuleista.

Koulutus koostuu sosiaalialan ydinosaamisesta ja erikoistavasta osaamisesta. Opintojesi alussa perehdyt sosiaalialan perusosaamiseen, kuten sosiaalialan työn lähtökohtiin ja asiakastyön käytäntöihin. Opintojen edetessä voit erikoistua oman kiinnostuksesi mukaan sosiaalialan eri osaamisalueisiin.

Sosiaalialan aihealueina ovat muun muassa aikuissosiaalityö, yhteisöllinen sosiaalityö, lastensuojelutyö, sekä kulttuuri ja taidelähtöinen toiminta sosiaalityössä. Opit tukemaan asiakkaan ja yhteisön osallisuutta yhteiskuntaan ja työelämään sekä toimimaan päihde-, mielenterveys- ja kriisityössä.

Kasvatuksen aihealueina ovat muun muassa varhaispedagoginen osaaminen, joka antaa valmiudet toimia varhaiskasvatuksessa. Nuorisotyö ja lastensuojelutyö sisältävät sekä sosiaalityön että kasvatuksen elementtejä sosiaalipedagogisella orientaatiolla hyödyntäen luovia menetelmiä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sosionomikoulutus | päivätoteutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa ammattikorkeakoulujen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Pääsyvaatimuksena koulutukseen on ammattikorkeakoulujen yleinen hakukelpoisuus tai hakukelpoisuus vastaavalle alalle.

Tutkinto / todistus

Sosionomi (AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sosionomikoulutus | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Hämeen ammattikorkeakoulu

HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulu | HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) tarjoaa iloisen ja innostuneen yli 7000 opiskelijan yhteisön, roppakaupalla mahdollisuuksia kansainvälistymiseen sekä tiiviit yhteydet työelämään. HAMKista valmistuneiden työllistymisaste on maan korkeimpia, samoin kuin yrittäjiksi opintojensa jälkeen ryhtyvien osuus. Hämeen ammattikorkeakoulussa on tarjolla lähes 30 AMK-tutkintoa ja 10...


Lue lisää oppilaitoksesta Hämeen ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Hämeen ammattikorkeakoulu

Vankanlähde 9
13100 Hämeenlinna

 Näytä puhelinnumero
www.hamk.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31