Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kasvatustieteen opintolinja

HEO Kansanopisto
Yhteenveto
1 vuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Helsinki
Kansanopistot

Kasvatustieteen opintolinja

kasvatustieteen opintolinja

Kasvatustieteen opintolinja

Kiinnostaako opetusala? Haetko lastentarhanopettajaksi? Haluatko opiskella kasvatustiedettä ja erityispedagogiikkaa? Kasvatustieteiden opintolinjalla voit opiskella avoimen yliopiston opintoja.

Kasvatustieteiden opintolinjalla tutustutaan oppimisen, kasvatuksen ja koulutuksen ilmiöihin eri näkökulmista. Tavoitteena on, että opiskelijat muodostavat kokonaiskäsityksen kasvatustieteistä ja ymmärtävät kasvatuksen ja koulutuksen merkityksen yhteiskuntaan ja elämään. Opinnoissa perehdytään keskeisiin kasvatustieteiden tutkimuskohteisiin, käsitteisiin ja teorioihin.

Kasvatustieteen opintojen sisältö

HEOn Kasvatustieteiden opintolinjalla opiskelijat voivat valita kaksi yliopistoarvosanaa suoritettavakseen: perusopinnot erityispedagogiikasta ja kasvatustieteistä. Näistä kukin luetaan pääsääntöisesti tutkintoon kuuluvaksi myöhemmissä yliopisto-opinnoissa. Opinnot voi käyttää myös tulevan yliopistotutkinnon sivuaineena.

Erityispedagogiikan perusopinnoissa (25 op) tutustutaan erityisryhmien koulutukseen, koulutussovelluksiin ja kehitykseen sekä tieteenalana että käytännön toimintana. Opinnoissa perehdytään opetuksen suunnitteluun, opetukseen ja kuntoutukseen eri yhteyksissä sekä syrjäytymisen ehkäisyyn ja yhteiskunnallisen osallistumisen toteutuksiin.

Kasvatustieteiden perusopinnoissa (25 op) tutustutaan oppimisen, kasvatuksen ja koulutuksen ilmiöihin eri näkökulmista. Tavoitteena on muodostaa kokonaiskäsitys kasvatustieteistä ja ymmärtää, mikä on kasvatuksen ja koulutuksen merkitys yhteiskuntaan ja elämään. Opinnoissa perehdytään keskeisiin kasvatustieteiden tutkimuskohteisiin, käsitteisiin ja teorioihin.

Opintojen toteutus

Opiskeluun sisältyy lähiopetusta, verkkoluentoja, intensiivijaksoja, oppimistehtäviä, opiskelua pienryhmissä ja tenttejä. Kevätlukukaudella valmistaudutaan kasvatusalan VAKAVA-kokeeseen. Loppukevään työharjoittelussa saadaan käytännön tuntumaa itseä kiinnostavaan ammattiin.

Erityispedagogiikan ja kasvatustieteiden opinnot avaavat tietä esim. luokanopettajaksi, lastentarhanopettajaksi tai erityisopettajaksi. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kasvatustieteen opintolinja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

HEOon haetaan erillisellä haulla oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Opintolinjat täytetään sitä mukaa kun opiskelemaan hyväksytyt vahvistavat opiskelupaikkansa.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opiskelu HEOssa on päätoimista. Opiskelijoilla on oikeus hakea Kelan opintotukea ja opintotuen asumislisää. Lukuvuoden hinta on 3480 € (sis. 150 €:n kirjautumismaksun). Voidaan maksaa myös erissä.

  • Kirjautumismaksu 150 euroa, joka peritään aina opintojen alkaessa.
  • Maksuerät 1-7 (syyskuusta maaliskuuhun), á 435 €.
  • Maksuerä 8 (huhtikuu) 285 €.
  • Toukokuussa ei maksuerää.

Hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut sekä yksi lämmin ateria arkipäivisin opiston ravintolassa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kasvatustieteen opintolinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

HEO Kansanopisto

HEO Kansanopisto

HEO on suosittu kansanopisto Helsingin Kalliossa. Nykyisin HEO on Suomen suurin vapaan sivistystyön koulutuksiin erikoistunut kansanopisto. Opisto tarjoaa media- ja kulttuurialan opintoja sekä tehokkaan mahdollisuuden aloittaa yliopisto-opinnot ja edetä akateemiselle uralle. HEO on turvallinen, innostava ja uudistuva oppilaitos, joka käyttää...


Lue lisää oppilaitoksesta HEO Kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

HEO Kansanopisto

Kirstinkatu1
00530 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.heo.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 5

Perustuu 2 arviointiin

Asics
Loistosijainti, hyvät opetussisällöt + ruoka. Suiosittelen!
M. Heikkilä
Loistava sijainti, tiivis ja sisältörikas opetus, hyvä meininki.
Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31