Sivuston käyttötapa: Mobiili

Lääketieteen opintolinja

HEO Kansanopisto
Yhteenveto
1 vuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Helsinki
Kansanopistot

Lääketieteen opintolinja

lääketieteen opintolinja

Lääketieteen opintolinja

Oletko kiinnostunut lääketieteestä? Oletko hakemassa opiskelemaan lääketiedettä, hammaslääketiedettä tai eläinlääketiedettä? Paranna valmiuksiasi ja opiskele HEOn Lääketieteen opintolinjalla. 

HEOn Lääketieteen opinnoissa opiskelijat saavat perustiedot ja -taidot lukion laajan oppimäärän fysiikasta, biologiasta ja kemiasta. Lukuvuoden aikana vahvistetaan osaamista soveltavien tehtävien ja aineistoharjoitusten tekemisessä. Lääketieteen opintojen tavoitteena on valmentaa erityisesti lääketieteellisen alan yliopisto-opintoihin.

Opiskelijat saavat lukuvuoden opinnoista valmiuksia myös hakiessaan yliopistoon luonnontieteellisille aloille, kuten kemiaan, fysiikkaan tai farmasiaan. Lääketieteen opinnot on suunniteltu alasta kiinnostuneille ja alan korkeakoulu-opintoihin tähtääville. 

Lääketieteen opinnot

Lukuvuoden opetukseen kuuluvat olennaisesti soveltavat harjoitukset fysiikasta, kemiasta ja biologiasta. Lisäksi tieteellisten tekstien lukeminen, jäsentäminen ja ymmärtäminen sekä aineistoharjoitukset ovat osa Lääketieteen opintolinjan opetussisältöjä.

Lukuvuoden aikana opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa avoimen yliopiston kursseja esimerkiksi liikuntalääketieteestä ja terveystieteestä. 

Lukuvuoden sisältö:

 • Lukion fysiikan laaja oppimäärä ja kertauskurssi
 • Lukion kemian laaja oppimäärä ja kertauskurssi
 • Lukion biologian laaja oppimäärä ja kertauskurssi
 • Valinnaisia avoimen yliopiston kursseja liikuntalääketieteestä ja terveystieteestä
 • Lukion laajan oppimäärän fysiikkaan, kemiaan ja biologiaan perustuvia soveltuvia harjoitustehtäviä
 • Aineistokokeet
 • Tieteellisen tekstin tuottaminen
 • Harjoitusvalintakokeita

Syyslukukaudella opiskelu painottuu fysiikan, kemian ja biologian vahvan perusosaamisen hankkimiseen luentojen, tehtävien ja laskujen avulla. Syyslukukaudella opiskelijoilla on myös mahdollisuus suorittaa harjoitusvalintakokeita, jos tiedot ja taidot ovat kiitettävällä tasolla. 

Kevätlukukaudella opiskelu painottuu yhä enemmän valintakoevalmentautumiseen. Valintakoevalmennuksessa korostetaan aineistoharjoituksia, harjoitusvalintakokeita ja niistä saatavaa palautetta, jolla kannustetaan ja tuetaan opiskelijoita kohti yliopistojen valintakokeita.

Mahdollisuus korottaa ylioppilaskirjoitusten arvosanoja

Lukuvuoden aikana huomioidaan ja tarjotaan opetusta niille, jotka menevät korottamaan ylioppilaskirjoitusten arvosanoja ja joilla on tavoitteena hakea jatko-opintoihin ylioppilaskirjoitusten arvosanojen perusteella.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Lääketieteen opintolinja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

HEOon haetaan erillisellä haulla oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Opintolinjat täytetään sitä mukaa kun opiskelemaan hyväksytyt vahvistavat opiskelupaikkansa.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opiskelu HEOssa on päätoimista. Opiskelijoilla on oikeus hakea Kelan opintotukea ja opintotuen asumislisää. Lukuvuoden hinta on 3480 € (sis. 150 €:n kirjautumismaksun). Voidaan maksaa myös erissä.

 • Kirjautumismaksu 150 euroa, joka peritään aina opintojen alkaessa.
 • Maksuerät 1-7 (syyskuusta maaliskuuhun), á 435 €.
 • Maksuerä 8 (huhtikuu) 285 €.
 • Toukokuussa ei maksuerää.

Hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut sekä yksi lämmin ateria arkipäivisin opiston ravintolassa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lääketieteen opintolinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

HEO Kansanopisto

HEO Kansanopisto

HEO on suosittu kansanopisto Helsingin Kalliossa. Nykyisin HEO on Suomen suurin vapaan sivistystyön koulutuksiin erikoistunut kansanopisto. Opisto tarjoaa media- ja kulttuurialan opintoja sekä tehokkaan mahdollisuuden aloittaa yliopisto-opinnot ja edetä akateemiselle uralle. HEO on turvallinen, innostava ja uudistuva oppilaitos, joka käyttää...


Lue lisää oppilaitoksesta HEO Kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

HEO Kansanopisto

Kirstinkatu1
00530 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.heo.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31