Sivuston käyttötapa: Mobiili

Tietojenkäsittelyn koulutus | tradenomi | päivätoteutus

Kajaanin ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
3,5 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Kajaani
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Tietojenkäsittelyn koulutus | tradenomi | päivätoteutus

Tietojenkäsittelyn koulutus, Kajaanin ammattikorkeakoulu

Tietojenkäsittelyn koulutus | tradenomi

Kajaani ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn koulutuksessa voi opiskella joko pelialaa tai datacenter-ratkaisuja. Pelialan opinnoissa opiskellaan peliohjelmoinnin, peligrafiikan tai pelituottamisen osa-alueilla. Pelialan koulutuksen johtoajatus on oikeissa peliprojekteissa työskenteleminen. Koulutuksen aikana opiskelijat tekevät ja julkaisevat omia kaupallisia pelisovelluksiaan.

Datacenter -ratkaisujen opinnoissa opiskellaan eri käyttöjärjestelmiä, palvelinjärjestelmiä, virtualisointia, verkkoympäristöjä ja tietoturvaa. Ammattiopinnot toteutetaan tietojärjestelmälaboratoriossa tai virtualisoitujen ympäristöjen avulla painottaen laajasti omakohtaista tekemistä ja käytännön harjoittelua.

Opiskelu on käytännönläheistä. KAMKissa tilat ja laitteet niin datacenter- kuin pelialan koulutuksessakin ovat huippuluokkaa, ja tämä mahdollistaa hyvin käytännönläheisen opetuksen. Yhtenäisellä kampusalueella yhteistyö eri alojen välillä on sujuvaa ja koulutusten välillä tehdäänkin paljon yhteistyötä esimerkiksi erilaisten projektien merkeissä. 

Opiskelijat suuntautuvat ensimmäisen lukukauden jälkeen soveltuvuuden, taitojen ja syksyn opintomenestyksen perusteella datacenter-ratkaisuihin tai pelialan opintoihin. Molempiin on rajattu ryhmäkoko.

Datacenter-ratkaisut

Datacenter-ratkaisuissa pääset käsiksi pelkästään opetuskäyttöön tarkoitettuun konesaliin. Ensimmäisen vuoden aikana käyt läpi perusteet käyttöjärjestelmistä, virtualisoinnista, verkoista ja tietoturvasta.

Tulevina vuosina aihealueita syvennetään ja tutustutaan palvelujen tuottamiseen, konesalien energiatehokkuuteen ja automatisointiin. Tekemällä oppimista painotetaan ja asioita harjoitellaan viemällä teoria suoraan käytäntöön. Konesaliin toteutetaan lähiyritysten tai pelialan opiskelijoiden antamia tai oman mielenkiinnon mukaan valikoituvia toimeksiantoja.

Peliala

Kajaanin ammattikorkeakoulun laaja-alaisessa pelialan koulutuksessa saat hyvät eväät pelien ammattimaiseen kehittämiseen. Perusopinnoissa saat vahvan pohjan projektityöskentelyyn, yritys- ja liiketoimintaan, kieliin ja viestintään sekä yleiset valmiudet pelien kehittämisen eri osa-alueille.

Ammatillisissa erikoistumisopinnoissa voit syventää tietämystäsi peliohjelmoinnin, peligrafiikan tai pelituottamisen osa-alueilla. Käytännössä opintojen toinen vuosi toteutetaan pääsääntöisesti englannin kielellä ja kansainvälistymisestä kiinnostuneille KAMK tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja. 

Opiskellessasi pelialan ammattilaiseksi Kajaanin ammattikorkeakoulussa sinusta voi tulla asiantuntija pelinkehitystiimiin tai erilaisiin peli- ja ohjelmistokehityksen koulutus-, suunnittelu- ja kehittämistehtäviin. Saat myös valmiudet oman yrityksen perustamiseen. Moni pelialalta valmistunut onkin aloittanut oman yritystoiminnan tai työllistynyt joko suomalaiseen tai ulkomaalaiseen pelialan yritykseen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Tietojenkäsittelyn koulutus | tradenomi | päivätoteutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Tradenomi (AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tietojenkäsittelyn koulutus | tradenomi | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Kajaanin ammattikorkeakoulu

Kajaanin ammattikorkeakoulu | KAMK

Kajaanin viihtyisä ja dynaaminen AMK tarjoaa opiskelijoille korkeatasoisen ja ihmisläheisen oppimisympäristön. Ammattikorkeakoulun monipuolinen opetus, hyvät yhteydet yritysmaailmaan sekä erilaiset käytännönläheiset projektit takaavat opiskelijoille erinomaiset valmiudet tulevien työelämän haasteiden kohtaamiseen! Opiskelu Kajaanin ammattikorkeakoulussa on itsenäistä, mutta opiskelijan tukena on koko ammattikorkeakoulun...


Lue lisää oppilaitoksesta Kajaanin ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kajaanin ammattikorkeakoulu

Ketunpolku 3 (PL 52)
87101 Kajaani

 Näytä puhelinnumero
www.kamk.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4

Perustuu 1 arviointiin

Ankka
KAMK yleisesti on ollut positiivinen kokemus. Opiskelen datacenter koulutusta ja toinen vuosi menossa. Kajaani on pieni, mutta täynnä opiskelijoita ja niille tarkoitettua toimintaa. Parasta tässä on varmasti ilmapiiri, mikä ehkä isommista paikoista saattaa puuttua. Ilmapiirin rakentaa opiskelijat itse toiminnallaan ja sitä tuetaan hyvin. Vanhemm...
Näytä kokonaan
Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31