Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto | Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala

Laajasalon opisto
Yhteenveto
1 vuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Helsinki
Ammatillinen koulutus

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto | Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala

Koulutus on sinulle, jos olet kiinnostunut ja soveltuva työskentelemään opetus- ja kasvatusalalla erilaisten ihmisten kanssa. Alalla tarvitaan hyviä vuorovaikutustaitoja, joustavuutta, luovuutta sekä kykyä sopeutua vaihteleviin tilanteisiin. Ensisijaisesti ammattitutkinto on tarkoitettu jo työkokemusta omaaville, alan perustutkinnon suorittaneille tai vastaavat tiedot ja taidot hankkineille. Sen kautta voi saada uudessa ammatissa tarvittavan ammattitaidon. Jos hakijan äidinkieli ei ole suomi, hakijalle järjestetään valintakokeen yhteydessä kielitaitotesti.

Opintojen sisältö

Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena Laajasalon opistossa. Koulutus sisältää lähiopetusta, itsenäisiä oppimistehtäviä sekä työssäoppimista alan työpaikoilla. 

Laajasalon opiston valmistava koulutus on joustavaa ja siinä otetaan huomioon aiemmat opintosi, työkokemuksesi ja harrastuksesi. Opistossa opitaan yhdessä ja käytännön työtä tekemällä.

Esimerkiksi monikulttuurisuusjakson toteuttamisessa hyödynnetään oppilaitoksessa olevien opiskelijoiden kulttuuritietämystä tekemällä yhteistyötä maahanmuuttajaopiskelijoiden kanssa. Yhteisessä projektissa  monikulttuurisuusosaaminen sekä ohjaustaidot karttuvat ja maahanmuuttajat pääsevät käyttämään suomen kieltä autenttisessa tilanteessa sekä toimimaan oman kulttuurin asiantuntijoina.

Koulutukseen sisältyy ensiaputaitojen opiskelu EA1-tasolla sekä hygieniapassi.

Pakollisia tutkinnon osia ovat:

  • Ammatillinen toimiminta ja työelämäosaaminen kasvatus- ja ohjausalalla (20 osp)
  • Oppijan ja oppimisen ohjaus (40 osp)
  • Tuen tarpeeseen vastaaminen oppimisen ja ohjauksen ympäristöissä (30 osp)
  • Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaus (40 osp)

Valinnainen osa:

  • Kulttuurinen moninaisuus kasvatus- ja ohjaustyössä (20 osp)
  • Draamailmaisun käyttö kasvatus- ja ohjaustilanteissa (10 osp)
  • Suomen kielen lukemisen ja kirjoittamisen perustaitojen ohjaus (10 osp)

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon suorittaneet henkilöt toimivat ala- ja yläkouluissa, päiväkodeissa, koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnassa, ammatillisen koulutuksen oppilaitoksissa, vapaa-ajan toiminnassa sekä eri-ikäisten henkilökohtaisina avustajina.

Opintojen toteutus

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena Laajasalon opistossa. Koulutus sisältää lähiopetusta, itsenäisiä oppimistehtäviä sekä työssäoppimista alan työpaikoilla. 

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa aiemmat opintosi, työkokemuksesi ja harrastuksesi otetaan huomioon. 

Koulutukseen sisältyy ensiaputaitojen opiskelu EA1-tasolla sekä hygieniapassi.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto | Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ilmoittautumalla valintakokeeseen sähköisellä hakulomakkeella opiston nettisivuilla. Valintakoe järjestetään kesäkuussa ja täydennyshaku on elokuussa. Jos hakijan äidinkieli ei ole suomi, hakijalle järjestetään valintakokeen yhteydessä kielitaitotesti. 

Hakijalta edellytetään ylioppilastutkintoa, ammatillista perustutkintoa tai peruskoulua ja alan työkokemusta.

Tutkinto / todistus

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Kustannukset

Opintomaksu: 4 pakollista tutkinnon osaa á 100 €, valinnainen tutkinnon osa 50 €. 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto | Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Laajasalon opisto

Monipuolinen opisto meren rannalla pääkaupunkiseudulla

Laajasalon opisto on maan johtava media-alan oppilaitos, jonka monipuoliset linjat antavat sinulle mahdollisuuden kehittyä alalla. Samalla opiskelijoita valmennetaan työelämää tai seuraavia opintoja varten. Media-alan ja toimittajien koulutus käynnistyi jo 70-luvulla, mutta nykyään opisto tunnetaan myös osaavana taiteiden talona. Opetusluokkien välineistö,...


Lue lisää oppilaitoksesta Laajasalon opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Laajasalon opisto

Kuukiventie 6
00840 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.laajasalonopisto.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31