Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kuvallinen viestintä ja graafinen suunnittelu

Laajasalon opisto
Yhteenveto
1 vuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Helsinki
Kansanopistot

Kuvallinen viestintä ja graafinen suunnittelu

Kuvallisen viestinnän ja graafisen suunnittelun -linjalla saat nykypäivän kuvallisen alan vaatiman moniosaamisen. Lukuvuoden mittaisessa monipuolisessa koulutuksessa pääset heti kiinni käytännön tekemiseen: opit omaksumaan välineet monipuoliseen kuvalliseen työskentelyyn eri tekniikoilla ja kuvallisten keinojen hyödyntämisen omassa ilmaisussa.

Kuvallisen viestinnän ja graafisen suunnittelun -linja on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kuvallisen alan kysymyksistä ja asioista. Linja sopii valmistavaksi vuodeksi alan ammatteihin johtaviin opintoihin pyrkiville, entisen osaamisen täydentämiseen ja päivittämiseen sekä aluksi kokonaan uudelle uralle suuntautumiseen.

Opintojen sisältö ja tavoite

 • maalaus
 • piirustus
 • värioppi
 • valokuvauksen perus- ja jatkokurssi
 • rakennettu valokuva
 • graafisen suunnittelun perusteet
 • kuvailmaisun keinot
 • kuvitus
 • sarjakuva
 • taidegrafiikka
 • puupiirros
 • kuvajournalismi
 • portfolio
 • kuvankäsittely
 • taitto
 • digitaalinen kuvitus

Tavoitteena on oppia kuvallisen alan perustiedot ja -taidot, jotka antavat hyvän pohjan monipuolisiin visuaalisten alojen jatko-opintoihin. Omaksua välineet monipuoliseen kuvalliseen työskentelyyn eri tekniikoilla sekä hyödyntää kuvallisia keinoja omassa ilmaisussa. 

Opintojen toteutus

Päivisin tapahtuvana lähiopetuksena pienryhmissä. Opiskelu koostuu luennoista ja käytännön harjoituksista. Lisäksi opintoihin kuuluvat orientoivat opinnot, näyttelykäynnit ja vierailut, yhteisnäyttelyn toteuttaminen, ennakkotehtävät tai vaihtoehtoinen projekti.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kuvallinen viestintä ja graafinen suunnittelu, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ilmoittautumalla valintakokeeseen sähköisellä hakulomakkeella opiston nettisivuilla. Valintakoe järjestetään kesäkuussa ja täydennyshaku elokuussa.

Koulutukseen edellytetään vähintään 18 vuoden ikää. Yläikärajaa koulutukseen ei ole. Hakijan pohjakoulutuksena voi olla peruskoulu, lukio tai vastaavat tiedot.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista (kansanopisto-opinnot eivät valmista tutkintoon).

Kustannukset

Opiskelumaksu on 3690 €, joka maksetaan tyypillisesti kahdeksassa erässä. Koulutuksen hintaan sisältyy monipuolisen opetuksen lisäksi lounas opiston ravintolassa opiskelupäivinä sekä mahdollisuus osallistua opiston yhteisiin ja linjojen välisiin erilliskursseihin ja tapahtumiin. Meren rannalla sijaisevan opiston saunan ja uima-altaan käyttö on opiskelijoille veloituksetonta.

Opintoihin voi hakea Kelan myöntämää opintotukea. 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kuvallinen viestintä ja graafinen suunnittelu? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Laajasalon opisto

Monipuolinen opisto meren rannalla pääkaupunkiseudulla

Laajasalon opisto on maan johtava media-alan oppilaitos, jonka monipuoliset linjat antavat sinulle mahdollisuuden kehittyä alalla. Samalla opiskelijoita valmennetaan työelämää tai seuraavia opintoja varten. Media-alan ja toimittajien koulutus käynnistyi jo 70-luvulla, mutta nykyään opisto tunnetaan myös osaavana taiteiden talona. Opetusluokkien välineistö,...


Lue lisää oppilaitoksesta Laajasalon opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Laajasalon opisto

Kuukiventie 6
00840 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.laajasalonopisto.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,8

Perustuu 6 arviointiin

Henri Syrjö
Laajasalon opisto oli minulle paras mahdollinen tapa viettää välivuosi. Kehityin paljon kuvallisessa ilmaisussani ja pääsin sen ansiosta haluamaani opiskelupaikkaan Lahden Muotoiluinstituuttiin eli Muotsikkaan, jossa opiskelen tällä hetkellä kokemus -ja palvelumuotoilun koulutusohjelmassa. Laajasalossa opiskelu oli mielekästä, koska opettajat ...
Näytä kokonaan
Hanna
Laajasalossa vietetty vuosi oli yksi elämäni tärkeimmistä, koska silloin mulle varmistui se, mitä haluan lähteä jatkossa opiskelemaan. Hain Lahden Muotoiluinstituuttiin opiskelemaan sekä graafisen suunnittelun että pakkaus- ja brändimuotoilun puolelle ja sain kutsut pääsykokeisiin molemmille linjoille, joista jouduin valitsemaan toisen. Pääsykok...
Näytä kokonaan
Santeri S
Koulutus oli hyvää, sekä kattavaa. Opettajat olivat ammattitaitoisia ja erittäin asiallisia. Vuoden aikana pääsi toteuttamaan itseään juuri niin paljon kuin itse halusi ja kaikkeen tarvittavaan oli aina asianmukaiset välineet ja tarvikkeet. Pelkkää plussaa!
Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31