Sivuston käyttötapa: Mobiili

Pelituotanto

Laajasalon opisto
Yhteenveto
1 vuosi
Opintotukikelpoinen
   
Helsinki
Kansanopistot
Pelituotanto

Pelituotanto

Pelilinjalla opiskellaan kokopäiväisesti videopelien tekemistä. Opiskelu on intensiivistä, käytännönläheistä, ja tähtää korkeatasoiseen osaamiseen josta on konkreettista hyötyä peliteollisuudessa tai jatko-opinnoissa. Alkuvuonna tutustutaan laajasti pelikehityksessä tarvittavien taitojen perusteisiin. Opintojen tärkein osa on tiimityönä tehtävät peliprojektit, joiden kesto on kahdesta kuukaudesta yhteen viikonloppuun. Vuoden lopussa aktiivisella opiskelijalla on portfoliossaan n. 10 toimivaa peliprototyyppiä.

Opintojen sisältö ja tavoite

  • Peliprojektit
  • Pelidesign monilta näkökulmilta; pelikulttuuri
  • Peliohjelmointi
  • 2D- ja 3D-grafiikkatuotanto
  • Hahmosuunnittelu ja animaatio
  • Äänisuunnittelu
  • PC-, virtuaalitodellisuus- ja mobiilipelit
  • Verkostoituminen, yritys-, tapahtuma- ja oppilaitosvierailut
  • Mahdollisuuksien mukaan erikoisprojektit yhteistyötahojen kanssa

Tavoitteena ovat vahva käytännön osaaminen ja tiimityökyky, relevantti teoriapohja jatkoon, pelitaiteen ja -tekniikan ymmärtäminen ja arvostaminen. Opinnot skaalautuvat opiskelijan henkilökohtaisten lähtökohtien ja tavoitteiden mukaan, ja haaste ei lopu kesken. Alan vaativuuden takia useimmat erikoistuvat projekteissa ja syventävissä opinnoissa yhteen osa-alueeseen kuten ohjelmointiin tai grafiikkaan, mutta peruskurssien sisällön hyvin omaksumalla kykenee yksinkin pienimuotoiseen pelikehitykseen.

Opintojen toteutus

Valtaosa opinnoista lähiopetuksena ja -työskentelynä päivisin klo 9-16 välillä. Päiväopetuksen lisäksi vuoden aikana vietetään muutama viikonloppu game jamien merkeissä sekä tehdään vierailuja yrityksiin ja tapahtumiin. Perusopinnot ovat kurssimuotoisia ja peliprojektit ohjattua mutta itsenäistä ja omatahtista tiimityöskentelyä. Kokonaisuutena opiskelu on intensiivistä, eikä sitä ole suositeltavaa yhdistää esim. jatkuvaan iltavuorotyöhön. Kaiken liikenevän ajan voi käyttää tuottavasti projekteihin ja syventäviin opintoihin. Opiston tilat ovat käytettävissä aina iltaan asti.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Pelituotanto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Linjalla opiskelee pelien tekemisestä innostuneita, motivoituneita aikuisia. Erilaisuus on vahvuus, ja ikähaarukkakin on ollut 18-50. Minimivaatimukset ovat ryhmätyökyky ja siedettävä suomen sekä englannin taito. Linja sopii erityisen hyvin ihmiselle jolla on jo harraste-, opiskelu- tai työtausta esim. piirtämisestä, ohjelmoinnista tai musiikista, ja joka haluaa kehittää ja soveltaa osaamistaan pelien tekemiseen. Useimmilla opiskelijoilla ei ole ennestään kokemusta pelituotannosta, mutta linja on soveltunut hyvin myös opiskelijoille jotka ovat jo työskennelleet pelialalla. Aiempi pelaamisharrastuskaan ei ole välttämätön, vaikka lähes kaikki opiskelijat ovat innokkaita pelaajia.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista (kansanopisto-opinnot eivät valmista tutkintoon).

Kustannukset

Opintomaksu on 3690 euroa, joka maksetaan tyypillisesti kahdeksassa erässä. Koulutuksen hintaan sisältyy monipuolisen opetuksen lisäksi lounas opiston ravintolassa opiskelupäivinä sekä mahdollisuus osallistua opiston yhteisiin ja linjojen välisiin erilliskursseihin ja tapahtumiin. Meren rannalla sijaisevan opiston saunan ja uima-altaan käyttö on opiskelijoille veloituksetonta.

Opintoihin voi hakea Kelan myöntämää opintotukea. 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Pelituotanto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Laajasalon opisto

Monipuolinen opisto meren rannalla pääkaupunkiseudulla

Laajasalon opisto on maan johtava media-alan oppilaitos, jonka monipuoliset linjat antavat sinulle mahdollisuuden kehittyä alalla. Samalla opiskelijoita valmennetaan työelämää tai seuraavia opintoja varten. Media-alan ja toimittajien koulutus käynnistyi jo 70-luvulla, mutta nykyään opisto tunnetaan myös osaavana taiteiden talona. Opetusluokkien välineistö,...


Lue lisää oppilaitoksesta Laajasalon opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Laajasalon opisto

Kuukiventie 6
00840 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.laajasalonopisto.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4

Perustuu 3 arviointiin

VilleV
Sisältää kattavia peruskursseja monesta aihealueesta. Erityinen plussa mahdollisuudesta käytännön projektityöhön.
Koodari
Monipuolinen kokonaisuus, käydään pelinteon keskeisimmät osa-alueet läpi (design, ohjelmointi, graffa jne...). Moniin asioihin ei sen kummemmin syvennytä joten omalla motivaatiolla ja halulla oppia ylimääräistä on suuri vaikutus siihen kuinka paljon kurssista saa irti. En siis suosittele kurssia jos on vain ajatuksena olla paikalla vaaditut tunn...
Näytä kokonaan
Joona
Olin vuoden 2015-2016 oppilas, ja nyt satunnaisen harrastelun jälkeen pelialalla töissä. Jos peliala kiinnostaa, ja haluaa vahvan alustan harrastamiselle, yrittäjyydelle tai työllistymiselle, niin Laajasalon Opisto on >se< paikka johon pyrkiä. Opetus on maksullista huomattavalla hintalapulla, mutta aivan syystä. Opetus on hyvin yksityisko...
Näytä kokonaan
Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31