Sivuston käyttötapa: Mobiili

Radiotoimittaja

Laajasalon opisto
Yhteenveto
1 vuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Päiväopinnot
Helsinki
Kansanopistot

Radiotoimittaja

Radiotoimittaja

Radiotoimittaja

Opintolinja sopii kaikille radiotyöstä kiinnostuneille. Se toimii myös ponnahduslautana media-alan jatko-opintoihin. Tavoitteena on vuoden aikana oppia toimitustyön ja mediatuotannon perustaidot.

Opintovuoden jälkeen osa opiskelijoista hakeutuu media-alan jatko-opintoihin ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Osa sijoittuu suoraan työelämän palvelukseen.

Opintojen sisältö ja toteutus

Radiokurssilla opitaan radiojuontamista, uutistyötä, äänikerrontaa, kuvankäsittelyä,  videoilmaisun perusteita sekä journalistista kirjoittamista . Näitä kaikkia taitoja tarvitaan toimittajan työssä moderneissa mediatoimituksissa.

Opiskelu on käytännönläheistä ja tapahtuu modernissa toimitusympäristössä. Koulutus toteutetaan päivisin tapahtuvana lähiopetuksena ja mediaprojekteina, joita voi olla myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Kurssilla tutustutaan monipuolisesti kotimaiseen media-alaan ja työssäoppimisjakso suoritetaan kaupallisten radioiden, Yleisradion ja tuotantoyhtiöiden palveluksessa.

Keväisin toteutetaan lopputyönä lyhytaikainen paikallisradio. Kaupunkiradio on ollut jo viiden vuoden ajan yhteinen foorumi pääkaupunkiseudun mediaoppilaitosten radiotuotannoille.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Radiotoimittaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ilmoittautumalla valintakokeeseen sähköisellä hakulomakkeella opiston nettisivuilla. Valintakoe järjestetään kesäkuussa ja täydennyshaku elokuussa. 

Koulutukseen edellytetään vähintään 18 vuoden ikää. Yläikärajaa koulutukseen ei ole. Hakijan pohjakoulutuksena voi olla peruskoulu, lukio tai vastaavat tiedot.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista (kansanopisto-opinnot eivät valmista tutkintoon).

Kustannukset

Opiskelumaksu on 3685 euroa, joka maksetaan tyypillisesti kahdeksassa erässä. Koulutuksen hintaan sisältyy monipuolisen opetuksen lisäksi lounas opiston ravintolassa opiskelupäivinä sekä mahdollisuus osallistua opiston yhteisiin ja linjojen välisiin erilliskursseihin ja tapahtumiin. Meren rannalla sijaisevan opiston saunan ja uima-altaan käyttö on opiskelijoille veloituksetonta.

Opintoihin voi hakea Kelan myöntämää opintotukea. 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Radiotoimittaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Laajasalon opisto

Laajasalon opisto

Monipuolinen opisto meren rannalla pääkaupunkiseudulla

Laajasalon opisto on maan johtava media-alan oppilaitos, jonka monipuoliset linjat antavat sinulle mahdollisuuden kehittyä alalla. Samalla opiskelijoita valmennetaan työelämää tai seuraavia opintoja varten. Media-alan ja toimittajien koulutus käynnistyi jo 70-luvulla, mutta nykyään opisto tunnetaan myös osaavana taiteiden talona. Opetusluokkien välineistö,...


Lue lisää oppilaitoksesta Laajasalon opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Laajasalon opisto

Kuukiventie 6
00840 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.laajasalonopisto.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 3

Perustuu 4 arviointiin

Onnellinen Laajasalosta valmistunut
(4)
Koulutus takaa hyvät aseet sijoittumaan mediakentän töihin. Ja hei, varsin moni suomen juuri nytkin äänessä olevat radiotoimittaja on juurikin Laajasalosta!
oppilas
(4)
Koulutus vaatii oma-aloitteisuutta, mutta kun sitä löytyy, niin Laajasalo tarjoaa todella hyvän paikan päästä alalle. Syksyllä radiotoimittajan koulutuksessa käydään laajasti koko mediakentän työtehtäviä läpi ja hyvät perustaidot saa kaikkeen. Suosittelen kaikille kenellä on aitoa motivaatiota media-alalle.
Oppilas14
(2)
Vierailevat opettajat antoivat kaikista eniten, mutta koulun omat opettajat myöhästelivät paljon. Koulu on hyvällä paikalla ja sinne on helppo suunnata julkisilla. Ruoka ja koulun siisteys ei kuulu valttikortteihin. Koulun oman radion tekeminen oli mielenkiintoista sekä työharjoittelu. Työllistyminen on kuitenkin hankalaa.
Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31