Sivuston käyttötapa: Mobiili

Urheilutoimittaja

Laajasalon opisto
Yhteenveto
1 vuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
27.1.2020
Viimeinen hakuaika: Kysy lisätietoja
   
Päiväopinnot
Helsinki
Kansanopistot

Urheilutoimittaja

Urheilutoimittaja

Urheilutoimittaja

Urheilutoimittajakoulutuksessa perehdytään urheilutoimittajan, tiedottajan ja selostajan työhön. Käytännönläheisessä koulutuksessa opit toimittamaan sisältöä eri medioihin, kuten verkkoon, sosiaaliseen mediaan, mobiiliin, televisioon ja radioon.

Opintojen tavoitteena on oppia viestinnän suunnittelua ja toteutusta monipuolisesti urheilujournalismin parissa. Oppia sähköisessä viestinnässä käytettäviä digitaalisen median työkaluja ja tuotantomenetelmiä eri mediasisältöjen (teksti, kuva, ääni, grafiikka ja video) tuottamista ja julkaisemista verkossa toimittajan, tiedottajan sekä markkinoinnin tarpeisiin. Saada valmiudet toimia urheilumaailman tiedonvälittäjänä toimituksissa ja tiedotustehtävissä.

Opintojen jälkeen Laajasalon opiston opiskelijat sijoittuvat esimerkiksi mediataloihin ja tuotantoyhtiöihin, urheiluseuroihin ja -liittoihin tai jatkavat medialan opintoja korkeakoulussa.

Opintojen sisältö ja toteutus

Opinnoista merkittävä osa tapahtuu urheilutapahtumissa. Tapahtumat vaihtelevat vuosittain, mutta useamman vuoden ajan opisto on ollut mukana Salpausselän, Puijon ja Rukan maailmancupeissa, Neste rallissa sekä Formula 4 -sarjan viestintää tekemässä. Kumppaneina ovat olleet myös mm. ampumahiihdon MM-kisat, painin EM-kisat, jääkiekon MM-kisat ja monet muut arvokilpailut. Laajasalon opisto tekee jatkuvasti yhteistyötä kotimaisten sarjojen kuten Veikkaus-liigan, Salibandyliigan ja jääkiekon Liigan kanssa.

Koska koulutuksessa ollaan tekemisissä urheilun kanssa, päiväopetuksen lisäksi on paljon ilta-ja viikonlopputapahtumia. Opintoihin sisältyy työelämän koulutusjakso, joka toteutetaan mediataloissa, tuotantoyhtiöissä, urheiluseuroissa, järjestöissä ja liitoissa. Työssäoppimispaikkoja ovat mm. YLE Urheilu, MTV Sport, Nelonen Pro, Eurosport, Viasat, Red Bull, Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat/Urheilusanomat, Urheilulehti ja Iltalehti.

Opinnot sisältävät:

 • TV-työ
 • valokuvaus ja kuvankäsittely
 • videokuvaus ja -editointi
 • monikameratuotanto
 • verkkojulkaiseminen
 • mobiiliviestintä
 • toimittajan esiintymistaidot
 • journalismi
 • journalistinen kirjoittaminen
 • journalistin etiikka ja toimintatapa
 • sosiaalinen media
 • urheilukirjallisuus
 • radiotoimittamisen perusteet
 • äänityön perusteet
 • työharjoittelu
 • lopputyö

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Urheilutoimittaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Opiskelijat valitaan valintakokeen perusteella. Valintakokeeseen ilmoittaudutaan Laajasalon opiston kotisivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella.

Hakijoilta edellytetään 18 vuoden ikää. Yläikärajaa koulutukseen ei ole.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista (kansanopisto-opinnot eivät valmista tutkintoon).

Kustannukset

Opintomaksu on 3685 €, joka maksetaan tyypillisesti kahdeksassa erässä. Koulutuksen hintaan sisältyy monipuolisen opetuksen lisäksi lounas opiston ravintolassa opiskelupäivinä sekä mahdollisuus osallistua opiston yhteisiin ja linjojen välisiin erilliskursseihin ja tapahtumiin. Meren rannalla sijaisevan opiston saunan ja uima-altaan käyttö on opiskelijoille veloituksetonta.

Opintoihin voi hakea Kelan myöntämää opintotukea. 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Urheilutoimittaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Laajasalon opisto

Laajasalon opisto

Monipuolinen opisto meren rannalla pääkaupunkiseudulla

Laajasalon opisto on maan johtava media-alan oppilaitos, jonka monipuoliset linjat antavat sinulle mahdollisuuden kehittyä alalla. Samalla opiskelijoita valmennetaan työelämää tai seuraavia opintoja varten. Media-alan ja toimittajien koulutus käynnistyi jo 70-luvulla, mutta nykyään opisto tunnetaan myös osaavana taiteiden talona. Opetusluokkien välineistö,...


Lue lisää oppilaitoksesta Laajasalon opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Laajasalon opisto

Kuukiventie 6
00840 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.laajasalonopisto.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4

Perustuu 2 arviointiin

Toni Kivistö
(4)
Ninja
(4)
Laajasalon opiston urheilutoimittajanlinja on monipuolinen vuoden kestävä koulutus. Sen aikana opetellaan mm.kirjoittamista,valokuvaamista,selostamista, videoiden tekemistä jne. Koulu on käytännönläheinen ja asiat opitaan tekemällä! Pääsetkin heti kuukauden opiskelun jälkeen heti tositoimiin Salpausselän kisoihin :)
Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31