Sivuston käyttötapa: Mobiili

Mietitkö mihin hakisit? Tule Haavi-koulutusmessuille! 📚✨

Valtiotieteet

Laajasalon opisto
Yhteenveto
1 vuosi
Opintotukikelpoinen
   
Helsinki
Kansanopistot

Valtiotieteet

Valtiotieteiden linja on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat perehtyä valtiotieteisiin, yhteiskuntatieteisiin, yhteiskuntaan ja osallistua tehokkaaseen valintakoevalmennukseen. 

Valtiotieteiden opintolinja sopii myös aikuisopiskelijoille esim. koulutusvapaan ajaksi. Voit opiskella myös pelkkiä kansanopisto-opintoja. Yliopisto-opinnot ovat vapaaehtoisia, mutta suositeltavia.

Opintojen tavoitteet

Lukuvuoden tavoitteena on, että jokainen opiskelija suorittaa kahden yliopistoaineen perusopinnot avoimessa yliopistossa ja pääsee opintovuoden jälkeen jatkamaan opintojaan yliopistossa joko valintakokeen tai avoimen väylän kautta eli suorittamiensa yliopisto-opintojen avulla ilman valintakokeita.

Tavoitteena on antaa monipuolinen kuva ja käsitys valtiotieteiden/yhteiskuntatieteiden opinnoista ja niiden suuntautumisvaihtoehdoista eri yliopistoissa sekä valmentaa opiskelijat jatko-opintoihin yliopistossa.

Yliopisto-opintojen lisäksi tehdään runsaasti vierailuja ja kutsutaan kiinnostavia henkilöitä opistolle vierailemaan.  Vierailuohjelmaan osallistuminen on suositeltavaa, mutta vapaaehtoista, jos haluaa keskittyä täysillä yliopisto-opintoihin. Opiskelijat saavat itse suunnitella vierailuohjelman.

Opintojen sisältö ja toteutus

Opintoihin voi sisältyä poliittista historiaa, sosiologiaa, valtio-oppia, viestintää ja yhteiskuntapolitiikkaa. Osa opinnoista on avoimen yliopiston opintoja, jotka voit suoraan hyväksilukea opinnoissasi, kun pääset yliopistoon.

Maaliskuussa alkaa valmennus eri yliopiston yhteiskuntatieteellisten/valtiotieteellisten aineiden valintakokeisiin. Valmennus järjestetään pienryhmissä sen mukaan mihin opiskelijat ovat hakemassa.

Opetus toteutetaan Laajasalon opistossa lähiopintoina arkipäivisin. Avoimen yliopiston luentoja on ajoittain iltaisinkin. Saat luentoaikataulun aina hyvissä ajoin. Ohjattua opetusta on keskimäärin viisi tuntia päivässä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Valtiotieteet, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Valtiotieteiden linja on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat perehtyä valtiotieteisiin, yhteiskuntaan ja osallistua tehokkaalle ja tulokselliselle valmennuskurssille. Hyvän pohjan antaa ylioppilastutkinto tai vastaavat tiedot. Opintolinjalle valitaan pääsääntöisesti kaikki hakijat. Oma motivaatio on tärkein tie opinnoissa menestymiseen. Valintakoetta ei ole. Täytä hakemus ja tule mukaan. 

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista (kansanopisto-opinnot eivät valmista tutkintoon).

Kustannukset

Opintomaksu 3690 euroa.

Opintomaksun voi maksaa kerralla tai pienemmissä erissä. Opintoihin voi hakea KELAn toisen asteen opintotukea eli opintorahaa, opintolainaa ja asumistukea.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Valtiotieteet? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Laajasalon opisto

Monipuolinen opisto meren rannalla pääkaupunkiseudulla

Laajasalon opisto on maan johtava media-alan oppilaitos, jonka monipuoliset linjat antavat sinulle mahdollisuuden kehittyä alalla. Samalla opiskelijoita valmennetaan työelämää tai seuraavia opintoja varten. Media-alan ja toimittajien koulutus käynnistyi jo 70-luvulla, mutta nykyään opisto tunnetaan myös osaavana taiteiden talona. Opetusluokkien välineistö,...


Lue lisää oppilaitoksesta Laajasalon opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Laajasalon opisto

Kuukiventie 6
00840 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.laajasalonopisto.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31