Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kokemuksen muotoilu

Lapin yliopisto
Yhteenveto
3 + 2 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyisin
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Rovaniemi
Kandiohjelmat
Kokemuksen muotoilu

Kokemuksen muotoilu

Kokemuksen muotoilun koulutusohjelmassa perehdyt siihen, miten kokemukseen vaikuttavia ympäristöjä ja viestinnällisiä tuotteita muotoillaan käyttäjälähtöisesti. Opinnoissa yhdistyvät eri suunnittelualojen näkökulmat kuten graafinen suunnittelu, muoti ja tekstiilitaide sekä matkailututkimus.

Opintojen tavoitteena on antaa sinulle ymmärrys siitä, mitä tarkoitetaan kokemuksella ja millaiset tekijät siihen vaikuttavat. Opit sen, miten luodaan paikan identiteetti, miten käyttäjää opastetaan ja kuinka ympäristöstä viestitään houkuttelevasti sen kulttuuriset erityispiirteet huomioiden. Tutustut mahdollisuuksiin, joita voidaan hyödyntää erityisesti matkailijoiden kohtaamisissa fyysisissä ja digitaalisissa ympäristöissä. Opinnot sisältävät monialaista projektityöskentelyä, jossa ideoidaan ja kehitetään matkailupalveluihin ja -ympäristöihin liittyviä elämyksiä.

Koulutus käynnistyy syyslukukaudella 2021 ja siihen voi hakea ensimmäisen kerran kevään 2021 yhteishaussa.

Opintojen painopisteet

Koulutusohjelman pääaineena opiskelet kokemuksen muotoilua visuaalisen ja moniaistisen suunnittelun näkökulmasta. Graafisen suunnittelun lisäksi suunnittelussa hyödynnetään muiden taideteollisten alojen mahdollisuuksia luoda elämyksellisiä tiloja ja kohtaamisia. Opintojen aikana tarkastelet erilaisia visualisoinnin menetelmiä ja kuvan elämyksellisisiä muotoja sekä pohdit sitä, miten kokemuksesta kerrotaan. Perehdyt muun muassa typografisen sommittelun perusteisiin ja siihen, miten eri tyyppisiä kuvia voi käyttää vetoamiseen tai vakuuttamiseen. Opinnoissa saat ymmärryksen, miten luodaan omaleimainen identiteetti paikalle, yritykselle tai yhteisölle. Tutustut myös erilaisiin suunnittelun prosesseihin ja harjoittelet tutkimusmenetelmien soveltamista kandidaatin tutkielmassa.

Kandivaiheen opintojen jälkeen sinun on mahdollista suorittaa joko yhteiskuntatieteiden maisterin tai taiteen maisterin tutkinto. Yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinto suoritetaan matkailututkimuksen koulutusohjelmassa. Taiteen maisterin tutkinto suoritetaan joko graafisen suunnittelun, teollisen muotoilun tai muodin, tekstiilitaiteen ja materiaalitutkimuksen koulutusohjelmassa,
palvelumuotoilun maisteriohjelmassa tai englanninkielisessä Arctic Art and Design -maisteriohjelmassa. Teollisessa muotoilussa mahdollisina painotuksina ovat vuorovaikutussuunnittelu ja palvelumuotoilu. Syventävät opinnot suoritetaan sen koulutusohjelman/maisteriohjelman opetussuunnitelman mukaisesti, jonka opiskelija maisterivaiheen opintoihinsa valitsee.

Uramahdollisuudet

Voit työskennellä esimerkiksi matkailupalvelujen ja -ympäristöjen suunnittelijana, visuaalisen viestinnän suunnittelijana tai viestintäalan asiantuntijana, näyttelysuunnittelijana, tuote -ja palvelujärjestelmien suunnittelijana, palvelumuotoilijana, tutkijana, matkailuhankkeen koordinaattorina, julkaisusuunnittelijana tai kulttuuripalvelujen tuottajana.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kokemuksen muotoilu, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Opintopolusta löydät myös tarkemmat valintaperusteet.

Tutkinto / todistus

  • Taiteen kandidaatti
  • Taiteen maisteri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kokemuksen muotoilu? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Lapin yliopisto

Lapin yliopisto – kansainvälinen tiede- ja taideyliopisto

Lapin yliopisto on Euroopan unionin pohjoisin tiede- ja taideyliopisto. Arktinen yliopisto kouluttaa tieteen ja taiteen osaajia aivan Napapiirin tuntumassa modernilla kampusalueella. Kaikki tiedekunnat sijaitsevat samalla kampuksella. Kestävä kehitys ja ympäristövastuu ovat Lapin yliopistolle tärkeitä: yliopisto on mukana WWF:n Green Office...


Lue lisää oppilaitoksesta Lapin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Lapin yliopisto

Yliopistonkatu 8
96300 Rovaniemi

 Näytä puhelinnumero
www.ulapland.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31