Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesän lisähaku on nyt käynnissä! Tutustu haussa oleviin koulutuksiin täällä!

Oikeustiede

Lapin yliopisto
Yhteenveto
3 + 2 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyisin
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Rovaniemi
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Oikeustiede

Oikeustiede, Lapin yliopisto

Oikeustiede

Oikeustieteellisissä tutkinnoissa keskiössä on oikeustieteellisen tiedon, teorian ja systematiikan hallinta sekä ymmärrys, oikeudellisten ongelmien monipuolinen tunnistamis- ja ratkaisukyky sekä argumentaatiotaidot – unohtamatta kieli- ja tiedonhankintataitoa. Tiedekunnan opiskelijana olet saanut opiskeluoikeuden sekä oikeusnotaarin että oikeustieteen maisterin tutkintoon.

Oikeusnotaarin opinnot

Oikeusnotaarin tutkinnosta valmistut alempaan oikeustieteelliseen korkeakoulututkintoon, joka koostuu 180 opintopisteestä. Oikeusnotaarin tutkinnon ohjeellinen suorittamisaika on kolme vuotta. Vain valmistumalla ensin oikeusnotaariksi voit jatkaa opintojasi oikeustieteen maisteriksi. Opinnot ovat erilliset, etkä voi suorittaa niitä ristiin.

Oikeusnotaarin opinnoista saat kattavan peruskuvan oikeusjärjestyksestä ja valmiudet soveltaa hankkimaasi tietoa työelämässä vastuullisesti, laadukkaasti ja ammattieettisesti kestävältä pohjalta. Kykenet käyttämään ja tuottamaan oikeudellista kieltä niin kirjallisesti kuin suullisestikin. Opit myös ymmärtämään oikeudellisten toimintaympäristöjen kansainvälisiä ulottuvuuksia.

Oikeustieteen maisterin opinnot

Oikeustieteen maisterin tutkinnon laajuus on 120 opintopistettä, ja sen tavoitteellinen suorittamisaika on kaksi vuotta. Maisterin tutkinto on ylempi korkeakoulututkinto, jonka edellytyksenä on, että olet suorittanut alemman korkeakoulututkinnon eli oikeusnotaarin 180 opintopisteen tutkinnon.

Maisterivaiheessa syvennät oikeudellista osaamistasi ja perehdyt monialaisesti sekä ongelmalähtöisesti oikeudenalarajat ylittäviin oikeudellisiin erityiskysymyksiin. Lisäksi maisterivaiheessa hankit valmiudet itsenäiseen tieteelliseen ajatteluun ja tutkimustyöhön sekä tutkimustulosten soveltamiseen

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Oikeustiede, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Opintopolusta löydät myös tarkemmat valintaperusteet.

Tutkinto / todistus

  • Oikeusnotaari (alempi)
  • Oikeustieteen maisteri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Oikeustiede? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Lapin yliopisto

Lapin yliopisto

Lapin yliopisto – kansainvälinen tiede- ja taideyliopisto

Euroopan unionin pohjoisin yliopisto, Rovaniemellä Napapiirin tuntumassa sijaitseva Lapin yliopisto, on kansainvälinen opetuksen ja tutkimuksen keskus. Yliopiston valtakunnallisena tehtävänä on arktinen osaaminen. Lapin yliopiston tulevaisuuden visiona on olla kansainvälinen, selkeästi profiloitunut tiede- ja taideyliopisto.  Koulutus- ja tutkimusaloja ovat kasvatustieteet, oikeustieteet, taide...


Lue lisää oppilaitoksesta Lapin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Lapin yliopisto

Yliopistonkatu 8
96300 Rovaniemi

 Näytä puhelinnumero
www.ulapland.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31