Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesän lisähaku on nyt käynnissä! Tutustu haussa oleviin koulutuksiin täällä!

Politiikkatieteet ja sosiologia

Lapin yliopisto
Yhteenveto
3 + 2 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyisin
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Rovaniemi
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Politiikkatieteet ja sosiologia

Politiikkatieteet ja sosiologia, Lapin yliopisto

Politiikkatieteet ja sosiologia

Politiikkatieteiden ja sosiologian tutkinto-ohjelmassa yhdistyy kaksi perusyhteiskuntatieteellistä oppiainetta toisiaan täydentävällä tavalla. Tutkinto-ohjelmassa perehdyt sosiaalisen, kulttuurisen ja poliittisen luonteeseen samalla kun kehität kykyäsi ymmärtää yhteiskunnallisia ilmiöitä kansallisesti ja kansainvälisesti.

Politiikkatieteiden ja sosiologian opiskelu vaatii kiinnostusta teoreettisiin, historiallisiin ja ajankohtaisiin kysymyksiin. Saat opinnoista laaja-alaiset tiedolliset ja taidolliset valmiudet toimia yhteiskunnallisissa tutkimus- ja asiantuntijatehtävissä.

Opinnot ovat erinomainen pohja niin kriittisen ajattelun kuin hyvien vuorovaikutus- ja kommunikaatiotaitojenkin kehittymiselle. Vahvuutenasi tulee olemaan nyky-yhteiskunnan keskeisten sosiaalisten, kulttuuristen ja poliittisten trendien ymmärtäminen. Omaa erityisosaamistasi voit suunnata sivuaineiden ja erikoistumisalojen valinnoilla sekä kansainvälisillä opinnoilla.

Politiikkatieteiden ja sosiologian tutkinto-ohjelman opinnot ovat osin yhteisiä ja toisiaan monipuolisesti täydentäviä. Syksystä 2018 alkaen kandidaatintutkinnon opintosuunta määräytyy ilmoittautuessasi tutkielmaseminaariin. Maisteritutkintovaiheessa valitset pääaineeksesi politiikkatieteet tai sosiologian. Politiikkatieteiden pääaineopiskelijana voit edelleen valita joko kansainvälisten suhteiden tai valtio-opin erikoistumisalan.

Politiikkatieteiden opinnot

Politiikkatieteissä yhdistyvät valtio-opin ja kansainvälisten suhteiden tieteenalanäkökulmat. Yhdessä ne muodostavat kattavan kokonaisuuden politiikan tutkimuksen tärkeimpiin ajankohtaisiin teemoihin.

Sinulla on erinomainen mahdollisuus keskittyä opinnoissasi pohjoisen ja arktisen alueen politiikkaan sekä poliittisiin erityisteemoihin, kuten kieli- ja vähemmistöpolitiikkaan, aluepolitiikkaan sekä ympäristö- ja luonnonvarapolitiikkaan.

Politiikkatieteiden opinnot soveltuvat myös sivuaineiksi ja tarjoavat kaikille yhteiskunnallisista sekä poliittisista asioista kiinnostuneille monipuolisen ja mielenkiintoisen opintokokonaisuuden.

Opintojen painopisteet

 • kansainvälinen järjestelmä
 • ulko- ja turvallisuuspolitiikka
 • sodan ja rauhan kysymykset
 • poliittiset instituutiot
 • poliittinen toiminta ja ideologiat
 • poliittisen ajattelun historia.

Opinnoissa perehdyt poliittisiin ilmiöihin ja prosesseihin myös kansainvälisen oikeuden, talouden, historian, kulttuurin, uskonnon ja järjestöjen näkökulmista.

Sosiologian opinnot

Sosiologian opinnoissa perehdyt sosiaalisten ryhmien ja instituutioiden, sosiaalisen vuorovaikutuksen ja yhdessäolon muotojen tutkimiseen. Tarkastelet sosiologian tutkimuskohteita laaja-alaisesti, aina yksilöiden ja pienryhmien mikrotasolta kokonaisyhteiskunnallisiin ja globaaleihin makrotasoihin asti.

Sosiologiassa pyrit ymmärtämään maailmaa kokonaisuutena, jossa on läsnä sekä menneisyys että nykyhetki. Saat opinnoista välineitä myös yhteiskunnan kriittiseen tarkasteluun: perehdyt mm. siihen, kuinka tuottamalla tietoa yhteisöelämän muotojen lainalaisuuksista ja näiden muutosten säännönmukaisuuksista on mahdollista tehdä näkyväksi yhteiskunnallisia rakenteita, epäkohtia ja valtasuhteita.

Sosiologian opinnot sopivat erityisesti sinulle, joka olet kiinnostunut yhteiskunnasta ja kulttuurista. Voit opiskella sosiologiaa myös sivuaineena.

Opintojen painopisteet

 • yhteisöelämän kulttuuriset ja sosiaaliset ehdot
 • työelämän ja hyvinvoinnin ajankohtaiset teemat
 • ympäristökysymykset ja luonnonvarapolitiikka
 • sukupuoleen, valtaan ja poliittisuuteen liittyvät ilmiöt.   

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Politiikkatieteet ja sosiologia, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Opintopolusta löydät myös tarkemmat valintaperusteet.

Tutkinto / todistus

 • Yhteiskuntatieteiden kandidaatti
 • Yhteiskuntatieteiden maisteri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Politiikkatieteet ja sosiologia? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Lapin yliopisto

Lapin yliopisto

Lapin yliopisto – kansainvälinen tiede- ja taideyliopisto

Euroopan unionin pohjoisin yliopisto, Rovaniemellä Napapiirin tuntumassa sijaitseva Lapin yliopisto, on kansainvälinen opetuksen ja tutkimuksen keskus. Yliopiston valtakunnallisena tehtävänä on arktinen osaaminen. Lapin yliopiston tulevaisuuden visiona on olla kansainvälinen, selkeästi profiloitunut tiede- ja taideyliopisto.  Koulutus- ja tutkimusaloja ovat kasvatustieteet, oikeustieteet, taide...


Lue lisää oppilaitoksesta Lapin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Lapin yliopisto

Yliopistonkatu 8
96300 Rovaniemi

 Näytä puhelinnumero
www.ulapland.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31