Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesän lisähaku on nyt käynnissä! Tutustu haussa oleviin koulutuksiin täällä!

Sisustus- ja tekstiilimuotoilu

Lapin yliopisto
Yhteenveto
3 + 2 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyisin
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Rovaniemi
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Sisustus- ja tekstiilimuotoilu

Sisustus- ja tekstiilimuotoilu

Sisustus- ja tekstiilimuotoilu

Sisustus- ja tekstiilimuotoilu on ainutlaatuinen oppiaine Suomessa; voit opiskella sitä ainoastaan Lapin yliopistossa. Opiskelusi keskiössä ovat tekstiilialan opinnot, joita lähestytään taiteellisista ja tutkimuksellisista lähtökohdista.

Opinnoissa perehdyt tekstiilien suunnitteluun ja valmistukseen, tekstiilitaiteeseen sekä tilasuunnitteluun. Suunnitteluteknologian opinnoissa tekstiilit ja sisustuselementit konkretisoituvat kolmiulotteisen mallintamisen avulla ja opit luomaan visuaalisia sekä elämyksellisiä kokonaisuuksia. Opinnot mahdollistavat laaja-alaiseen alan tarkasteluun ja voit sisällyttää opintoihisi myös harjoittelun alan ammatillisissa työtehtävissä sekä vaihto-opiskelun ulkomailla.

Opintojen painopisteet

Sisustusmuotoilu

Sisustusmuotoilun opinnoissa perehdyt erilaisiin tiloihin, niiden toiminnallisuuteen ja viihtyisyyteen. Opinnoissa suunnittelet ja toteutat sisustuksellisissa elementtejä erilaisiin tiloihin sekä toiminnallisia kokonaisuuksia käyttäjien tarpeisiin. Suunnitteluprosesseja ja työmenetelmiä lähestyt innovatiivisista, taiteellisista sekä tutkimuksellisista lähtökohdista. Suunnittelusi kohteena voivat olla yksityiset ja julkiset tilat, näyttely- ja messukohteet sekä sisustustekstiilit ja -tuotteet.

Tekstiilimuotoilu

Tekstiilimuotoilun opinnoissa keskityt tekstiilisuunnitteluun, tekstiilitekniikoihin ja tuotteistamiseen tutkivan ja kokeilevan työskentelyn kautta. Kudottujen ja painettujen tekstiilituotteiden opinnoissa materiaali- ja tekniikkakokeilut sekä protoilu ovat olennainen osa taiteellista ja tutkimuksellista suunnitteluprosessiasi. Kehität ammatillisia suunnittelutaitojasi ja saat valmiuksia toimia oman alan ammattilaisena.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sisustus- ja tekstiilimuotoilu, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Opintopolusta löydät myös tarkemmat valintaperusteet.

Tutkinto / todistus

  • Taiteen kandidaatti
  • Taiteen maisteri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sisustus- ja tekstiilimuotoilu? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Lapin yliopisto

Lapin yliopisto

Lapin yliopisto – kansainvälinen tiede- ja taideyliopisto

Euroopan unionin pohjoisin yliopisto, Rovaniemellä Napapiirin tuntumassa sijaitseva Lapin yliopisto, on kansainvälinen opetuksen ja tutkimuksen keskus. Yliopiston valtakunnallisena tehtävänä on arktinen osaaminen. Lapin yliopiston tulevaisuuden visiona on olla kansainvälinen, selkeästi profiloitunut tiede- ja taideyliopisto.  Koulutus- ja tutkimusaloja ovat kasvatustieteet, oikeustieteet, taide...


Lue lisää oppilaitoksesta Lapin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Lapin yliopisto

Yliopistonkatu 8
96300 Rovaniemi

 Näytä puhelinnumero
www.ulapland.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31