Sivuston käyttötapa: Mobiili

Mietitkö mihin hakisit? Tule Haavi-koulutusmessuille! 📚✨

Sotatieteiden kandidaatin ja maisterin tutkinto

Maanpuolustuskorkeakoulu
Yhteenveto
3+2 vuotta
suomi
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Helsinki
Kandiohjelmat

Sotatieteiden kandidaatin ja maisterin tutkinto

Maanpuolustuskorkeakoulu

Sotatieteiden kandidaatin ja maisterin tutkinto

Maanpuolustuskorkeakoulu (MPKK) kouluttaa kaikki Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen upseerit. Upseerikoulutus muodostuu tieteellistä ja ammatillista opinnoista sekä upseerikasvatuksesta. Opintojen tavoitteena on antaa opiskelijalle valmiudet tieteelliseen ajatteluun, tieteellisen tiedon ja menetelmien soveltamiseen, oman alansa asiantuntijana ja kehittäjänä toimimiseen sekä upseerin virkatehtävissä sodan ja rauhan aikana tarvittava osaaminen. Se sisältää sotatieteellisiä tutkintoja ja niiden väliin sijoittuvia työelämävaiheita sekä työtehtäviin liittyvää täydennyskoulutusta.

Sotatieteellisiä perustutkintoja ovat sotatieteiden kandidaatin (SK) ja maisterin (SM) tutkinto.

Sotatieteiden kandidaatin tutkinto

Sotatieteiden kandidaatin (SK) tutkinto on alempi korkeakoulututkinto, joka on laajuudeltaan 180 opintopistettä. Sen lisäksi opiskelija suorittaa upseerin virkaan vaadittavia sotilasammatillisia opintoja yhteensä 30 opintopistettä. Opinnot suoritetaan kokonaisuudessaan kolmessa vuodessa.

Sotatieteiden kandidaattiopinnot aloitetaan yhteisesti syyskuussa MPKK:ssa. Sotatieteiden kandidaatin opinnoissa opiskellaan eri koulutusohjelmissa, joita ovat Maavoimien, Merivoimien ja Ilmavoimien koulutusohjelma sekä lentoupseerin koulutusohjelma. Koulutusohjelmat eriytyvät opintojen aikana eri opintosuuntiin.

Sotatieteiden maisterin tutkinto

Sotatieteiden maisterin tutkinto (SM) on ylempi sotatieteellinen korkeakoulututkinto, jonka laajuus on 120 opintopistettä. Tutkinto koostuu upseerien (SM), lentoupseerien (SMOHJ) ja viranomaisyhteistyön (SMVIR) koulutusohjelmista. Viranomaisyhteistyön koulutusohjelma (SMVIR) ei johda upseerin uralle.

Sotatieteiden maisterin tutkinto suoritetaan sotatieteiden kandidaatin tutkinnon ja neljä vuotta kestävän työelämäjakson jälkeen kahdessa vuodessa. Sotatieteiden maisterin tutkinnon perustehtävänä on kouluttaa Puolustusvoimille ja Rajavartiolaitokselle upseereita, joilla on keskijohdon tehtäviin vaaditut tiedolliset ja taidolliset valmiudet.

Opintojen jälkeen

Upseerit toimivat Puolustusvoimissa ja Rajavartiolaitoksessa koulutus-, johto-, suunnittelu- ja asiantuntijatehtävissä. Tehtävät vaihtelevat puolustushaarasta ja aselajista riippuen. Upseerin ammatti on jatkuvasti kehittyvä ja työn osaamisvaatimukset ovat moninaiset.

Upseerit voivat toimia uransa aikana myös ulkomailla. Heitä palvelee mm. kriisinhallintaoperaatioissa ja kansainvälisissä esikunnissa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sotatieteiden kandidaatin ja maisterin tutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Maanpuolustuskorkeakouluun haetaan yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Sotatieteiden kandidaatin ja maisterin tutkintoja suorittamaan voidaan hyväksyä hakija, joka on

  1. Suomen kansalainen
  2. ennen opintojen aloittamista suorittanut reservin upseerin koulutuksen
  3. korkeakoulukelpoinen
  4. henkisen ja fyysisen kuntonsa, terveytensä ja elämäntapojensa puolesta sekä muutoin upseerin ammattiin sopiva
  5. enintään 26-vuotias (voidaan poiketa tapauskohtaisesti)
  6. suorittanut B-ajokortin I-vaiheen.


Opintoihin voidaan hyväksyä myös reservin aliupseeri, joka ennen opintojen aloittamista suorittaa hyväksytysti joukkueenjohtajakurssin.

Tutkinto / todistus

Sotatieteiden kandidaatin tutkinto (alempi korkeakoulututkinto) JA
Sotatieteiden maisterin tutkinto (ylempi korkeakoulututkinto)

Kustannukset

Sotatieteiden kandidaatin tutkintoa suorittavalle opiskelijalle eli kadetille annetaan opiskelun ajaksi korvauksetta opetus, majoitus, muonitus, vaatetus, opiskeluvälineet sekä terveyden- ja sairaudenhoito. Lisäksi kadetille maksetaan päivärahaa ja osa matkustamiskustannuksista.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sotatieteiden kandidaatin ja maisterin tutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Maanpuolustuskorkeakoulu Twitterissä ja Facebookissa

Maanpuolustuskorkeakoulu

» Maanpuolustuskorkeakoulu somessa

Maanpuolustuskorkeakoulu (MPKK) on Puolustusvoimiin kuuluva sotatieteellinen korkeakoulu. Sen keskeisenä tehtävänä on tuottaa korkeasti koulutettua henkilökuntaa Puolustusvoimille ja Rajavartiolaitokselle. Maanpuolustuskorkeakoulun tehtävänä on myös edistää sotatieteellistä tutkimusta ja antaa tutkimukseen ja alan parhaisiin käytäntöihin perustuvaa sotatieteellistä opetusta sekä kasvattaa opiskelijoita palvelemaan isänmaata...


Lue lisää oppilaitoksesta Maanpuolustuskorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Maanpuolustuskorkeakoulu

Kadettikouluntie 7
00861 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
upseeriksi.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,5

Perustuu 2 arviointiin

Upseeri
Upseerikoulutus on nykyaikainen maanpuolustukseen ja turvallisuuteen tieteelisesti pureutuva koulutus. Koulutus antaa hyvät käytännön valmiudet toimia Puolustusvoimissa johtamis-, suunnittelu- ja asiantuntijatehtävissä. Kaikille valmistuville taataan varma työpaikka!
PP-30
Opinnot vaativat ehdottomasti vahvaa kiinnostusta alaa kohtaan. Koulu ei ole mikään intin jatko-osa, vaan selkeästi akateeminen oppilaitos, mutta siitä huolimatta ei alalle kannata lähteä ellei sitä koe "omaksi kutsumuksekseen". Opintososiaalisten etuuksien puolesta koulu on Suomen ehdotonta eliittiä. Opintotukea kadetti ei voi saada, mutta t...
Näytä kokonaan
Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31