Sivuston käyttötapa: Mobiili

Rakennusmestari (AMK) | rakennusalan työnjohto | talonrakennus ja infra | päivätoteutus

Metropolia Ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
3,5 vuotta
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Helsinki
AMK-tutkinnot, päiväopinnot
Rakennusmestari, rakennusalan työnjohto

Rakennusmestari (AMK) | rakennusalan työnjohto | talonrakennus ja infra | päivätoteutus

Kun sinulla on rakennusmestari (AMK) -tutkinto, työllistymismahdollisuutesi ovat loistavat eikä työssäsi tule olemaan kahta samanlaista päivää!  Rakennusmestarin työ opettaa sinulle yhteistyötaitoja ja jämäkkyyttä, sillä päivittäin tulee eteen tilanteita, jotka saat ratkaista yhdessä ammattilaisten kanssa.

Rakennusmestarina osaat suunnitella ja johtaa uudis- ja korjausrakennustyömaiden tai infratyömaiden työmaatoteutuksen piirustusten ja asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Pystyt toimimaan myös rakennushankkeen muissa tehtävissä.

Työmaamestarina vastuullasi on johtaa erilaisia talonrakennustyömaan tai infratyömaan vaiheita. Vastaat siitä, että työ tehdään turvallisesti suunnitelmien ja rakentamista koskevien säännösten, määräysten ja hyvän rakentamistavan mukaisesti.

Rakennusmestarina rakennustyömaalla 

 • pidät huolta aliurakoiden toteutuksesta, suunnittelet tulevien töiden aikataulun ja varmistat työtuloksen laadun
 • varmistat, että koneet ja materiaalit ovat käytettävissä oikeaan aikaan
 • varmistat työn turvallisen tekemisen
 • valvot kustannuksia
 • sovit ja päätät ammattimiesten ja muiden työnjohtajien kanssa työmaan työvaiheisiin liittyvät asiat
 • toimit ammattimiesten esimiehenä.

Työnimikkeesi voi olla esimerkiksi työnjohtaja, työkohdemestari, vastaava mestari tai vastaava työnjohtaja. Töitä on tarjolla monissa muissakin tehtävissä kuten asiakaspalvelussa tai myynti- ja neuvontatehtävissä.

Rakennusmestari AMK -tutkinto antaa yhdessä asetuksen edellyttämän työkokemuksen kanssa kelpoisuuden toimia maankäyttö- ja rakennuslain (1999/132, 122 ja 123§:ien) mukaisissa rakennustöissä vastaavana työnjohtajana.

Koulutuksen sisältö

Valittavinasi on kaksi eri suuntautumisvaihtoehtoa: talonrakennustekniikka ja infrarakentaminen (vaihtoehdot toteutuvat, mikäli sen valitsee riittävän moni opiskelija).

Talonrakennustekniikka

Talonrakennustekniikan vaihtoehdossa toimiessasi rakentamasi talot voivat olla asuntokerrostaloja, omakotitaloja, toimistorakennuksia, kouluja tai päiväkoteja.

Infrarakentaminen

Infrarakentamisen vaihtoehdossa saat tehtäväksesi katuja, teitä sekä viemäreitä ja muita putkijohtoja. Vastuullesi voi tulla myös puistojen, siltojen ja talojen perustus- ja maarakennustöitä.

Työtehtävät edellyttävät rakennustekniikan / infratuotannon osaamisen lisäksi:

 • henkilöstön johtamis- ja esimiestaitoja
 • yhteistyö- ja viestintätaitoja
 • ongelmanratkaisukykyä
 • työsuhde- ja työturvallisuusasioiden hallintaa
 • tietoteknistä osaamista.

Koulutuksen toteutus

Rakennusmestari (AMK) -koulutus toteutetaan ilmiölähtöisesti yhteistyössä muiden opiskelijoiden, opettajien, yritysten, kaupunkien ja muiden kumppanien kanssa hyödyntäen Metropolian innovaatiokeskittymiä. Rakennusmestariopinnot eivät ole pelkästään matematiikkaa, teoriaa ja luentoja, vaan pääset heti opiskelun alusta työmaille mukaan rakennushankkeisiin.  Opintoihin kuuluva työharjoittelu (30 op) antaa sinulle hyvän käytännön perustan työmaan johtamiseen. Useimmilla opiskelijoilla onkin jo toisena opiskeluvuonna työsuhde rakennusliikkeessä, jolloin voit olla käytännön työssä työmailla n. 4–6 kk vuodessa – ja tietysti työstä yritys maksaa myös käypää palkkaa.

Opiskelu on päätoimista: lähiopetus sijoitetaan klo 8–21, mutta tavoite on, että opetus päättyy klo 17. Perus- ja ammattiopintojen lisäksi opintoihin kuuluu harjoittelu ja opinnäytetyö.

Opinnot on suunniteltu yhdessä yritysten kanssa. Opiskelu vaatii työtä sekä hyvää asennetta ja johtaa työnjohto-osaamiseen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Rakennusmestari (AMK) | rakennusalan työnjohto | talonrakennus ja infra | päivätoteutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Rakennusmestari (AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa opinnoista Metropoliassa? Tilaa hakijan uutiskirje tästä!

Metropolia Ammattikorkeakoulu

Enemmän kuin korkeakoulu – neljä kampusta täynnä tekijöitä

Haluatko vaikuttaa siihen miltä maailma näyttää tulevaisuudessa? Saat Metropolialta enemmän kuin tutkinnon – saat valmiudet merkitykselliseen työhön sekä taidot jatkuvaan oppimiseen. Metropoliassa opiskelijat ja opettajat kehittävät ratkaisuja globaaleihin haasteisiin yhdessä yritysten ja muiden kumppanien kanssa jopa 5 miljoonaa päivää vuodessa....


Lue lisää oppilaitoksesta Metropolia Ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Metropolia Ammattikorkeakoulu

Myllypurontie 1
00920 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.metropolia.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31