Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesän lisähaku on nyt käynnissä! Tutustu haussa oleviin koulutuksiin täällä!

Kaivos- ja rikastustekniikka

Oulun yliopisto | University of Oulu
Yhteenveto
2 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Oulu
Maisteriopinnot ja itsenäiset maisteriohjelmat

Video

Oulun yliopiston kaivos- ja rikastustekniikan koulutus on ainutlaatuinen Suomessa ja sopii Simon mukaan opiskeltavaksi taustasta riippumatta. ”Työtehtäviäkin on monenlaisia: käyttöpuolella, työnjohdossa, laitevalmistajan palveluksessa tai myyntityössä. Täällä opiskellessa tutuksi tulee koko tuotantoketju – aina oikeista kaivoksista konttorihommiin.”

   

Kaivos- ja rikastustekniikka

Kaivos- ja rikastustekniikka

Kaivos- ja rikastustekniikka

  • Suomen ainoa kaivannaisalan koulutusohjelma

  • Tutkinto tarjoaa kansainvälisiä työmahdollisuuksia

  • Käytössäsi on maailman ainoa yliopistoympäristössä toimiva koerikastamo

Kaivos- ja rikastustekniikan tutkinto-ohjelmassa koulutetaan osaajia, jotka tuntevat turvallisen ja taloudellisen kaivostoiminnan ja rikastamisen periaatteet sekä osaavat suunnitella ja ohjata toimintaa näiden periaatteiden mukaisesti. Kaivos- ja rikastustekniikan koulutusohjelmasta valmistuu kaivostekniikkaan, rikastustekniikkaan ja sovellettuun geofysiikkaan erikoistuneita diplomi-insinöörejä.

Kaivannaisalan osaajalla on tiedot ja taidot työskennellä alan teollisuudessa kestävän kehityksen mukaisesti ympäristövaikutukset ja sosiaalinen vastuu huomioon ottaen.

Kaivostekniikan diplomi-insinööri tuntee kaivos- ja louhintatekniikan prosessit ja menetelmät.

Rikastustekniikan diplomi-insinööri hallitsee arvomineraalien rikastukseen liittyvät kemialliset ja fysikaaliset ilmiöt sekä jauhatus- ja erottelumenetelmät.

Geofysiikan opintosuunnasta valmistunut osaa sovelletun geofysiikan menetelmien perusteet sekä niiden soveltamisen mineraalivarojen etsinnässä, kartoituksessa ja hallinnossa.

Opiskelijoiden käytössä on kansainvälisesti ainutlaatuinen tutkimuskeskus, jossa on muun muassa jatkuvatoiminen, automatisoitu koerikastamo, jollaista ei löydy mistään muusta yliopistosta maailmassa. Se tarjoaa nykyaikaisen infrastruktuurin alan opetukseen ja tutkimukseen.

Kaivannaisala tarjoaa mahdollisuuden työskennellä huippumoderneissa kaivoksissa sekä suunnittelu- ja johtotehtävissä toimistossa. Diplomi-insinöörin tutkinnon suorittaneet henkilöt voivat työskennellä kaivostekniikan asiantuntijoina kaivannaisalan yrityksissä tai tutkimuslaitoksissa. Työtehtävät liittyvät tutkimukseen, suunnitteluun ja tuotantoon sekä erilaisiin alan johtotehtäviin. Valmistuneiden työnimikkeitä voivat olla muun muassa:

  • kaivosinsinööri
  • rikastusinsinööri
  • geofyysikko
  • kaivoksen johtaja
  • rikastamopäällikkö

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kaivos- ja rikastustekniikka, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Diplomi-insinööri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kaivos- ja rikastustekniikka? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Oulun yliopisto | University of Oulu

Oulun yliopisto | University of Oulu

Oulun yliopisto | University of Oulu

"Oulu ei ehkä ole New York, mutta täältä voi tulla kovempaa porukkaa. Näillä leveysasteilla tarvitaan tietynlaista asennetta. Meillä sekä tieteen tekeminen että opiskelijaelämä hoidetaan tinkimättömällä pohjoisen tyylillä. Ja sitä joko rakastaa tai sitten oppii rakastamaan. Asenne voi olla yhtä tärkeää...


Lue lisää oppilaitoksesta Oulun yliopisto | University of Oulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Oulun yliopisto | University of Oulu

Pentti Kaiteran katu 1
90014 Oulu

 Näytä puhelinnumero
www.oulu.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31