Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesän lisähaku on nyt käynnissä! Tutustu haussa oleviin koulutuksiin täällä!

Yhteenveto
3+2 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Päiväopinnot
Oulu
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Video

Laura kertoo puheterapeutin työstä ja logopedian opinnoista Oulun yliopistossa sekä tekee ääniharjoituksia opiskelukaverinsa kanssa.

   

Logopedia

Logopedia

Logopedia

Logopedit eli puheterapeutit sekä muut alan asiantuntijat tekevät yhteiskunnallisesti merkittävää ja tärkeää työtä ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin puolesta edistämällä valmiuksia puheeseen, ääneen, kieleen ja kommunikaatioon liittyen.

  • Saat laajan teoreettisen tietämyksen logopediasta sekä tarvittavat perusteet psykologiasta, lääketieteestä, kielitieteestä ja fonetiikasta.
  • Opit erilaisista puheen, kielen, äänen ja kommunikoinnin häiriöistä ja niiden puheterapeuttisesta kuntoutuksesta.
  • Voit hakea oikeutta toimia laillistettuna puheterapeuttina maisterin tutkinnon suoritettuasi.

Palkittu tutkinto-ohjelma ja ansioitunutta tutkimusta

Logopedia tarkastelee puheen, kielen ja vuorovaikutustaitojen kehitystä sekä niiden häiriöitä monipuolisesti. Jos olet kiinnostunut ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta ja kommunikoinnista sekä häiriöiden ennaltaehkäisystä ja kuntoutuksesta, viisivuotinen logopedian tutkinto-ohjelma on tarkoitettu sinulle.

Oulun yliopiston logopedian tutkimuksen painopistealueena on lasten puheen, kielen ja kommunikoinnin kehitys sekä niihin liittyvät häiriöt. Tieteellisen työn ja tutkimuksen kehittäminen peruskoulutuksen rinnalla on olennaisen tärkeä osa alan kehitystä.

Opintosi tarjoavat sinulle laajat teoreettiset tiedot logopediasta sekä tarvittavat perusteet psykologiasta, lääketieteestä, kielitieteestä ja fonetiikasta. Opit erilaisista puheen, kielen, äänen ja kommunikoinnin häiriöistä ja niiden puheterapeuttisesta kuntoutuksesta. Sinulla on mahdollisuus hankkia kansainvälisiä kokemuksia opiskelijavaihdon tai englanninkieliseen opetukseen osallistumisen kautta. 

Yhteiskunnallisesti merkittävää työtä ja tutkimusta ihmisten hyvinvoinnin puolesta

Useasti palkittu tutkinto-ohjelma tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Yhteistyö perus- ja erikoisterveydenhuollon sekä päiväkoti- ja koulujärjestelmän kanssa lasten ja aikuisten puheterapeuttisessa kuntoutuksessa on aktiivista. Monipuolisten harjoittelujen vuoksi koulutus antaa sinulle hyvät työelämäyhteydet. 

Viiden vuoden tutkinnon suorittamisen jälkeen voit hakea Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastolta (Valvira) oikeuden toimia laillistettuna puheterapeuttina. Saat tutkinto-ohjelmasta pätevyyden myös muihin puheen, kielen ja kommunikoinnin asiantuntemusta vaativiin tehtäviin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Logopedia, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

  • Humanististen tieteiden kandidaatti
  • Filosofian maisteri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Logopedia? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Oulun yliopisto | University of Oulu

Oulun yliopisto | University of Oulu

Oulun yliopisto | University of Oulu

"Oulu ei ehkä ole New York, mutta täältä voi tulla kovempaa porukkaa. Näillä leveysasteilla tarvitaan tietynlaista asennetta. Meillä sekä tieteen tekeminen että opiskelijaelämä hoidetaan tinkimättömällä pohjoisen tyylillä. Ja sitä joko rakastaa tai sitten oppii rakastamaan. Asenne voi olla yhtä tärkeää...


Lue lisää oppilaitoksesta Oulun yliopisto | University of Oulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Oulun yliopisto | University of Oulu

Pentti Kaiteran katu 1
90014 Oulu

 Näytä puhelinnumero
www.oulu.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31