Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesän lisähaku on nyt käynnissä! Tutustu haussa oleviin koulutuksiin täällä!

Yhteenveto
3+2 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Oulu
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Video

Markus kertoo prosessitekniikan opinnoistaan Oulun yliopistossa ja esittelee bioprosessitekniikan ja prosessimetallurgian laboratoriot.

   

Prosessitekniikka

Prosessitekniikka

Prosessitekniikka

Uudet teknologiset ratkaisut auttavat hillitsemään ilmastonmuutosta ja edistävät hyvinvointia ja kestävää kehitystä muuttamalla ihmisten tapaa tehdä työtä sekä parantamalla resurssitehokkuutta. Useilla teollisuudenaloilla hyödynnettävä prosessitekniikka on näin ollen yksi keskeisistä hyvinvointia ja kestävää kehitystä edistävistä tekniikan aloista.

  • Koulutuksessa yhdistyy ainutlaatuisella tavalla kemiantekniikka, automaatiotekniikka ja ympäristön hyvinvointi.
  • Pääset suunnittelemaan ja kehittämään puhtaampaa ja kestävämpää tuotantoa.
  • Koulutus takaa sinulle loistavat urakehitysmahdollisuudet.

Ratkaisuja ilmastonmuutokseen ja hyvinvointiin liittyviin haasteisiin

Automaatioteknologian kehittäminen ja automaatioasteen nosto parantavat resurssitehokkuutta vähentämällä luonnonvarojen käyttöä ja hiilidioksidipäästöjä merkittävästi. Se edistää terveyttä ja hyvinvointia mahdollistamalla turvallisten tuotteiden valmistamisen sekä ympäristön kehittämisen puhtaammaksi ja laadukkaammaksi. Kehittyneet toimintatavat parantavat elämänlaatua kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Prosessitekniikan opinnoista on hyötyä Suomen suurimmilla teollisuudenaloilla eli metsä-, metalli- ja kemianteollisuudessa. Prosessitekniikan aineopinnoissa pääset opiskelemaan termodynamiikkaa, aineen-, liikkeen- ja lämmönsiirtoilmiöitä sekä mekaanisia, kemiallisia ja fysikaalisia yksikköprosesseja. Opintosuunnaksi voit valita automaatiotekniikan, biotuotteet ja bioprosessitekniikan, kemiantekniikan tai prosessimetallurgian. 

Runsaasti valinnanvapautta opinnoissa ja urapoluissa

Prosessitekniikan kandidaattivaiheessa saat erinomaisen yleisen osaamisperustan teknistieteellisten ongelmien ratkaisemiselle. DI-vaiheessa voit erikoistua erilaisille tekniikan aloille, esimerkiksi rikastustekniikkaan kaivos- ja rikastustekniikan tutkinto-ohjelmassa. 

Koulutus takaa sinulle loistavat urakehitysmahdollisuudet. Prosessitekniikan diplomi-insinöörinä voit soveltaa taitojasi eri teollisuudenaloilla, joten osaamisellesi on kysyntää Suomessa ja ulkomailla.

Opit ratkaisemaan ammattitaidollasi muun muassa fossiilisten raaka-aineiden käyttöön sekä uusiutuviin raaka-aineisiin liittyviä haasteita. Todennäköisimmin sijoitut teollisuuteen asiantuntija-, kehitys-, suunnittelu- tai johtotehtäviin.

Ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi:

  • automaatioinsinööri
  • tuotannonsuunnittelija
  • prosessisuunnittelija
  • käyttöpäällikkö
  • tuotekehitysinsinööri.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Prosessitekniikka, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

  • Tekniikan kandidaatti
  • Diplomi-insinööri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Prosessitekniikka? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Oulun yliopisto | University of Oulu

Oulun yliopisto | University of Oulu

Oulun yliopisto | University of Oulu

"Oulu ei ehkä ole New York, mutta täältä voi tulla kovempaa porukkaa. Näillä leveysasteilla tarvitaan tietynlaista asennetta. Meillä sekä tieteen tekeminen että opiskelijaelämä hoidetaan tinkimättömällä pohjoisen tyylillä. Ja sitä joko rakastaa tai sitten oppii rakastamaan. Asenne voi olla yhtä tärkeää...


Lue lisää oppilaitoksesta Oulun yliopisto | University of Oulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Oulun yliopisto | University of Oulu

Pentti Kaiteran katu 1
90014 Oulu

 Näytä puhelinnumero
www.oulu.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31