Sivuston käyttötapa: Mobiili

Rikosseuraamusalan koulutus | sosionomi | monimuotototeutus

Rikosseuraamusalan koulutuskeskus
Yhteenveto
3,5 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
tammikuu 2022
Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku
   
Monimuotototeutus
Vantaa
AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot

Rikosseuraamusalan koulutus | sosionomi | monimuotototeutus

Laurea-ammattikorkeakoulu ja Rikosseuraamusalan koulutuskeskus järjestävät yhteistyössä rikosseuraamusalan koulutusohjelman josta valmistuu sosionomiksi. Valmistuneet sijoittuvat monenlaisiin esimies- ja asiantuntijatehtäviin rikosseuraamusalan kentällä. Tutkinnolla voi hakeutua myös lähialojen ja erilaisten järjestöjen tehtäviin.

Rikosseuraamusalan koulutus on ainoa rikosseuraamusalan valtakunnallinen ammattikorkeakoulutus. Tutkinnossa keskeistä on laaja-alaisuus, joka mahdollistaa sijoittumisen sekä julkishallinnon rikosseuraamusalalle, että sen ulkopuolelle. Alan ammattilainen pitää huolta yksilön ja yhteiskunnan turvallisuudesta pitämällä yllä oikeudenmukaista, laillista ja turvallista seuraamusten täytäntöönpanoa.

Rikosseuraamusalan sosionomi vaikuttaa uusintarikollisuuden vähentämiseen ja rikollisuutta ylläpitävän ‎syrjäytymiskehityksen katkaisemiseen. Työn tavoitteena on hyvinvoinnin ja osallisuuden, sekä ‎toimintakykyisyyden tukeminen ja rikoksettoman elämäntavan sekä yhteiskuntaan ‎kiinnittymisen edistäminen. Tutkinnon erityisalueena on tarkastella rikollisuutta, erityisesti uusintarikollisuutta ‎ja siihen vaikuttamista.

Koulutuksen sisältö

Rikosseuraamusalan sosionomikoulutuksesta valmistuu ammattilaisia ‎rikosseuraamusalanesimies-, asiantuntija- ja ohjaustehtäviin. Rikosseuraamusalan sosionomina huolehdit yksilön ja yhteiskunnan turvallisuudesta sekä pidät yllä oikeudenmukaista, laillista ja turvallista seuraamusten täytäntöönpanoa. Koulutuksessa opit rangaistusjärjestelmät sekä rikosseuraamusalan lainsäädännön. Tutkinnon sisältö on laaja-alainen, minkä ansiosta työllistyt monipuolisiin työtehtäviin sosiaali- tai rikosseuraamusalalla. Rikosseuraamusalan keskeisenä tavoitteena on vaikuttaa uusintarikollisuuden vähentämiseen ja rikollisuutta ylläpitävän ‎syrjäytymiskehityksen katkaisemiseen.

Ydin­osaa­mi­sen opinnot

  • Asiakastyö sosiaali- ja rikosseuraamusalalla (30 op)
  • Palvelu- ja rikosseuraamusjärjestelmä (30 op)
  • Rikosseuraamusalan johtaminen ja kehittäminen (30 op)
  • Rikollisuuteen vaikuttaminen (30 op)
  • Kehittämisosaaja ja työelämän uudistaja (30 op, jossa opinnäytetyö 15 op)

Ydinosaamisen opintoihin sisältyy työharjoittelua yhteensä 45 op:n verran. Harjoitteluiden teemat ovat asiakastyön harjoittelu, syventävä harjoittelu sekä ammatillisten työmenetelmien harjoittelu. Harjoittelun voit suorittaa sosiaali- ja rikosseuraamusalan erilaisissa toimintaympäristöissä, kuten vankiloissa, yhdyskuntaseuraamustoimistoissa, kolmannen sektorin tai kuntien toimintapaikoissa.

Täy­den­tä­vät opinnot

Rikosseuraamusalan sosionomikoulutus sisältää 60 op täydentäviä opintoja, joilla voit täydentää osaamistasi esimerkiksi osallistumalla erilaisiin ajankohtaisiin kehittämistehtäviin perustuviin hankkeisiin. Tuemme valintojasi uraohjauksella, jolloin sinulla on mahdollisuus suunnitella ja käydä opintojasi läpi oman henkilökohtaisen ohjaajasi kanssa. Näin jokainen opiskelija voi rakentaa oman urasuunnitelmaa tukevan henkilökohtaisen opintosuunnitelman.

Tutkinnon tuottama ydinosaaminen

Rikosseuraamusalan sosionomin koulutuksessa ydinosaamisen moduuleja ovat:

  • Rikosseuraamusalan asiakastyö
  • Rikosseuraamusjärjestelmä
  • Rikollisuuteen vaikuttaminen
  • Palveluliiketoiminta
  • Kehittämisosaaja ja työelämän uudistaja

Hakeminen

Rikosseuraamusalan sosionomi-koulutukseen voit hakea joko korkeakoulujen yhteishaussa tai jos sinulla on hakukelpoisuuden antava Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksen (RSKK) tutkinto, voit hakea myös erillishaussa.

Tutkinto / todistus

Sosionomi (AMK)

Rikosseuraamusalan koulutuskeskusRikosseuraamusalan koulutuskeskus - RSKK

RSKK on Rikosseuraamuslaitoksen valtakunnallinen oppilaitos, joka antaa rikosseuraamusalan tutkintokoulutusta sekä ammattitaitoa ylläpitävää, täydentävää ja lisäävää koulutusta. Rikosseuraamuslaitos sitoutuu toiminnassaan suomalaisessa yhteiskunnassa tärkeinä pidettyihin arvoihin: ihmisarvon kunnioittamiseen ja oikeudenmukaisuuteen. Työtä ohjaa käsitys yksilön mahdollisuudesta muuttua ja kasvaa. Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksen järjestämä tutkintokoulutus...


Lue lisää oppilaitoksesta Rikosseuraamusalan koulutuskeskus ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Rikosseuraamusalan koulutuskeskus

Vernissakatu 2
01301 Vantaa

 Näytä puhelinnumero
www.rskk.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31