Sivuston käyttötapa: Mobiili

Energia- ja ympäristötekniikka

Satakunnan ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
4 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
elokuu 2020
   
Päiväopinnot
Pori
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Energia- ja ympäristötekniikka

Energia- ja ympäristötekniikan koulutus tarjoaa monipuolisen väylän insinööriksi. Koulutus liittyy koko ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta keskeisiin kysymyksiin kuten miten käytämme tehokkaasti rajallisia energia- ja raaka-ainevarojamme ja miten vähennämme ympäristön kuormitusta.

Energia- ja ympäristötekniikan asiantuntija

Alan insinöörinä tiedät maailmanlaajuisten ja kansallisten energia- ja raaka-ainevarojen mahdollisuudet ja rajoitteet. Tunnet energia- ja ympäristöalan teknologiat ja tulevaisuudennäkymät. Hallitset alalla käytössä olevat keskeiset perusoperaatiot niin hyvin, että sinulla on kiinnostuksesi ja suuntautumisesi mukaan edellytykset työllistyä monenlaisiin insinöörin tehtäviin ympäristötarkastajasta teollisten prosessien asiantuntijaksi.

Opiskelijamme työllistyvät

Energiatekniikkaan suuntautuvat voivat työllistyä esimerkiksi lämmön- ja sähköntuotannon käyttö- ja kunnossapitotehtäviin tai energiayhtiöiden palvelukseen. Opinnot tuottavat kattilalaitoksen käytön valvojalta vaadittavan teoreettisen osaamisen. Hankkimalla sen lisäksi viranomaisen edellyttämän työkokemuksen tutkinnon suorittanut voi hakea esimerkiksi höyryvoimalaitoksen käytön valvojaksi. Monenlaiset energia-alaan liittyvät suunnittelu- ja konsultointitehtävät ovat myös energia- ja ympäristöinsinöörin tavoitettavissa.

Ympäristötekniikkaan suuntautuva voi työllistyä esimerkiksi teollisuuteen jonkin ympäristöprosessin asiantuntijaksi tai ympäristöinsinööriksi, kunnallisiin vesi-, jätevesi- ja jätehuollon tehtäviin, ympäristötarkastajaksi tai ympäristönvaikutusten arviointiprosesseihin teollisuuden tai konsulttiyritysten palvelukseen.

Koulutuksen sisältö

Energia- ja ympäristötekniikan perusopintojen jälkeen erikoistut kiinnostuksesi mukaan joko energian tuotanto- ja jakelujärjestelmiin tai ympäristötekniikkaan ja ympäristönsuojeluun.

Näitä opiskelet: virtaus- ja lämmönsiirtoprosessit sekä laitteet, prosessi- ja automaatiotekniikka, uusiutuva energia ja ydinenergia, toimintajärjestelmät ja projektit, energiatalous ja energiatehokkuus, energian tuotannon prosessit ja laitteet, energian tuotannon ja jakelun järjestelmät, ympäristöalan kemia, ympäristölainsäädäntö ja ympäristötalous, vesi- ja jätehuoltotekniikka sekä ympäristönsuojelutekniikka.

Hakeminen

Hakulomake täytetään hakuaikana Opintopolussa (myös lisätiedot koulutuksesta ja valintaperusteista).

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on 6000 opiskelijan ja 400 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Vuosittain SAMKista valmistuu noin 1000 opiskelijaa AMK-tutkintoon tai ylempään AMK-tutkintoon. Toimimme meren äärellä Suomen länsirannikolla. Kampukset sijaitsevat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. Vuonna 2017 valmistunut SAMK-kampus Pori...


Lue lisää oppilaitoksesta Satakunnan ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Satakunnan ammattikorkeakoulu


 Näytä puhelinnumero
www.samk.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31