Sivuston käyttötapa: Mobiili
Yhteenveto
4 tuntia
Opintotukikelpoinen
   
Kankaanpää
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Kuvataide

Kuvataiteilija tarvitsee ammattinsa harjoittamisessa ja työnsä kehittämisessä monipuolista tiedollista ja taidollista osaamista.

Kuvataide Kankaanpäästä saat

  • vankan teknisen osaamisen perinteisistä taidemenetelmistä (kuvanveisto, maalaus, taidegrafiikka)
  • tukea nykytaiteen uusien ilmaisukeinojen kehittämiseen (esitystaide, valokuva, video
  • tukea itsenäisen taiteilijauran rakentamiseen ja taiteilijan osaamisen monipuoliseen hyödyntämiseen

Kuvataiteen ammattilaiseksi

Haluatko päästä aktiiviseksi, taidekentän arvostamaksi kuvataiteilijaksi? Kankaanpään kuvataiteen koulutusohjelma tarjoaa erinomaisen väylän tähän päämäärään. Taiteilijan täytyy olla perehtynyt hyvin kuvataiteen menetelmiin. Myös oman ilmaisun kehittäminen ja taiteilijan uralle aktiivisesti suuntautuminen ovat tavoitteena heti opintojen alusta alkaen. Perinteisten maalaustaiteen, kuvanveiston ja taidegrafiikan opintojen lisäksi opiskelija voi perehtyä esitystaiteeseen. Opiskelijoita kannustetaan valitsemaan omia tavoitteita vastaavia opintoja tai kokeilemaan myös eri menetelmien raja-alueita. Kuvataide Kankaanpään ympäristö ja tiivis yhteisöllisyys kannustavat luovuutta ja kasvattavat opiskelijoista julkisuutta kestäviä aktiivisia taiteilijoita.

Opiskelijamme työllistyvät

Valmistuttuaan opiskelijoilla on edellytykset selviytyä vapaana taiteilijan, mutta myös hankkia opetustehtäviä tai kuvataidealan asiantuntijatehtäviä. Opiskelijat rakentavat jo opintojen aikana asemaansa taiteen kentällä. Vahva ammatti-identiteetti ja ammattikentän vertaistuki auttavat selviämään itsenäisen kuvataiteilijan työn haasteista. Erilaisten kuvataiteen sekä kulttuuri- ja hyvinvointialojen rajapinnoissa voi syntyä uudenlaisia moniammatillisia työmahdollisuuksia. Yhteistyöhankkeiden ja julkisten kulttuuripalvelujen tuottamisessa voidaan löytää kuvataiteilijalle uusia työtehtäviä ja taiteilija voi toimia moniammatillisissa tiimeissä oman alansa asiantuntijana.

Tutkinto / todistus

Hakulomake täytetään hakuaikana Opintopolussa (myös lisätiedot koulutuksesta ja valintaperusteista)

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on 6000 opiskelijan ja 400 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Vuosittain SAMKista valmistuu noin 1000 opiskelijaa AMK-tutkintoon tai ylempään AMK-tutkintoon. Toimimme meren äärellä Suomen länsirannikolla. Kampukset sijaitsevat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. Vuonna 2017 valmistunut SAMK-kampus Pori...


Lue lisää oppilaitoksesta Satakunnan ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Paasikivenkatu 24
38700 Kankaanpää

 Näytä puhelinnumero
www.samk.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31