Sivuston käyttötapa: Mobiili
Yhteenveto
3,5 vuotta
Opintotukikelpoinen
elokuu 2020
   
Koko-/osa-aikainen
Pori
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Matkailu

Matkailualan ammattilainen

Restonomina (AMK) osaat palvella sekä kotimaisia että ulkomaisia asiakkaita sekä suunnitella, toteuttaa ja myydä palvelukokonaisuuksia erilaisissa alan liiketoimintaympäristöissä. Opinnoissa korostuu asiakaskeskeisyys. Opetus yhdistyy vahvasti käytännön palveluliiketoimintaan. Opintojaksoilla tehdään yhteistyötä yritysten, matkailuhankkeiden ja kehittäjäorganisaatioiden kanssa.

Opiskelijamme työllistyvät

Restonomina voit työskennellä erilaisissa matkailuliiketoiminnan asiakaspalvelu- ja myyntitehtävissä tai monipuolisissa suunnittelu- ja kehittämistehtävissä. Kulttuuriosaaminen on myös yksi restonomin osaamisalue. Liiketoimintaosaamisen pohjalta voit sijoittua monipuolisiin tehtäviin myös muille toimialoille, joissa tarvitaan asiakas- ja myyntiosaamista sekä organisointi- ja kehittämistaitoja. Restonomeja työskentelee kunnallisella ja yksityisellä sektorilla sekä myös kolmannella sektorilla ja yrittäjinä.

Matkailun koulutuksen sisältö

Restonomin (AMK) keskeinen osaamisalue on palveluliiketoimintaosaaminen. Matkailun koulutuksessa opintojen keskeisimmät sisältöalueet liittyvät matkailualaan elinkeinona ja ilmiönä. Keskeiset opintosisällöt käsittelevät matkailun toimintaympäristöä erityispiirteineen: majoitus- ja ravitsemispalveluja, matkatoimisto- ja henkilöliikennepalveluja, ohjelma- ja tapahtumapalveluja, kokous- ja kongressipalveluja, luonnon hyödyntämistä matkailupalveluissa, kohdejohtamista, matkailuyrityksen kehittämistä ja ammatillista viestintää. Näiden aihealueiden sisällä opiskellaan muun muassa seuraavia asiakokonaisuuksia:

  • asiakas- ja elämysosaamista
  • palvelu- ja myyntiosaamista
  • palveluprosessien kehittämistä sisältäen tuotekehityksen ja palvelumuotoilun
  • liiketoimintaympäristöjä, ansainta- ja toimintalogiikkaa sekä teknologian hyödyntämistä

Hakeminen

Hakulomake täytetään hakuaikana Opintopolussa (myös lisätiedot koulutuksesta ja valintaperusteista)

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on 6000 opiskelijan ja 400 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Vuosittain SAMKista valmistuu noin 1000 opiskelijaa AMK-tutkintoon tai ylempään AMK-tutkintoon. Toimimme meren äärellä Suomen länsirannikolla. Kampukset sijaitsevat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. Vuonna 2017 valmistunut SAMK-kampus Pori...


Lue lisää oppilaitoksesta Satakunnan ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Satakunnan ammattikorkeakoulu


 Näytä puhelinnumero
www.samk.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31