Sivuston käyttötapa: Mobiili
Yhteenveto
4,5 vuotta
Opintotukikelpoinen
   
Rauma
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Merenkulku

Suomen ulkomaankauppa on lähes täysin sidoksissa meritse toimiviin kuljetusyhteyksiin. Olemme kuin saari teollisuutemme tuottamien tuotteiden myyjinä ja tärkeiden raaka-aineiden sekä kulutushyödykkeiden ostajina. Tässä perusasetelmassa suomalaisten merikuljetustaidot ovat yhteiskuntamme eräs selviytymiselementti.

Talviolosuhteet, vaikeakulkuinen merirajamme ja meriympäristömme suojelu edellyttävät, että kauppalaivastoa operoi ammattitaitoinen merihenkilöstö. Merenkulun koulutusohjelma valmistaa opiskelijan toimimaan vastuunalaisissa kansi- ja konepäällystötehtävissä, aluksen päällikkönä ja konepäällikkönä kansainvälisessä liikenteessä olevilla erityyppisillä ja eri kokoisilla matkustaja- ja rahtialuksilla.

Opiskelijamme työllistyvät

Pohjoismaissa koulutuksen saaneet merenkulun ammattilaiset ovat haluttua työvoimaa laivojen päällystötehtäviin kaikkialla maailmassa. Jossain vaiheessa merenkulkijat siirtyvät maihin töihin, jolloin mahdollisia työpaikkoja on mm. satamien ja stevedoring-firmojen organisaatioissa, varustamoiden maaorganisaatioissa tai rahtausfirmoissa, ja tehtäviä mm. merenkulun tarkastajana, asiantuntijana tai luotsina.

Koulutuksen sisältö

Opintojen myötä opit työskentelemään haastavissa toimintaympäristöissä, osaat tehdä nopeita päätöksiä ja totut merenkulkuammatin erityisvaatimuksiin, joita ovat mm. sopeutumiskyky erilaisiin tilanteisiin, vastuun ottaminen ja joustavuus.

Näitä opiskelet: laivatekniikka ja -konetekniikka, laivakonehuonejärjestelmät, huolto- ja kunnossapito sekä laivanrakennus, aluksen putkistot ja pumput, höyrytekniikka, merimiestaito ja johtaminen sekä alusturvallisuus ja toiminta hätätilanteissa.

Hakeminen

Hakulomake täytetään hakuaikana Opintopolussa (myös lisätiedot koulutuksesta ja valintaperusteista)

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on 6000 opiskelijan ja 400 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Vuosittain SAMKista valmistuu noin 1000 opiskelijaa AMK-tutkintoon tai ylempään AMK-tutkintoon. Toimimme meren äärellä Suomen länsirannikolla. Kampukset sijaitsevat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. Vuonna 2017 valmistunut SAMK-kampus Pori...


Lue lisää oppilaitoksesta Satakunnan ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satamakatu 26
26101 Rauma

 Näytä puhelinnumero
www.samk.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31