Sivuston käyttötapa: Mobiili

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka

Satakunnan ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
4 vuotta
Opintotukikelpoinen
elokuu 2020
   
Päiväopinnot
Pori
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka

Rakentamisen kokonaisuuden hallitsevia asiantuntijoita

Yhteiskunta säätelee rakentamista monin määräyksin, joilla pyritään turvaamaan rakennetun ympäristön laatua, terveellisyyttä ja turvallisuutta. Rakennusalan on pystyttävä tuottamaan uutta kilpailukykyistä osaamista ja koulutuksen on tuotettava uutta korkeatasoista työvoimaa. SAMKista rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutuksesta valmistuvat insinöörit ovat rakentamisen, talotekniikan tai kiinteistönpidon asiantuntijoita, jolla on hyvät tiedot rakennusten talotekniikan tai rakennustekniikan suunnittelusta, tuotannosta sekä ylläpidosta.

Talonrakennusta vai LVI-talotekniikkaa

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutuksessa voit moduulivalinnoilla painottaa opintojasi joko talonrakennukseen tai LVI-talotekniikkaan. Molemmissa saat selkeän kokonaiskuvan ja laajat tiedot rakennusten ja niiden taloteknisten järjestelmien suunnittelusta, toteutuksesta ja ylläpidosta.

Saat koulutuksellisen valmiuden rakentamismääräysten mukaisten suunnittelu- ja työnjohtopätevyyksien hankkimiseen.

Opiskelijamme työllistyvät

Rakennus- ja kiinteistöala on maamme toimialoista suurimpia. Rakentamisen tuotantoketjussa tehdään noin puoli miljoonaa henkilötyövuotta ja ala työllistää noin neljänneksen kaikista työllisistä. Valmistumisen jälkeen rakennustekniikan insinööri voi toimia mm. rakennus- tai LVI-alan suunnittelu-, työnjohto-, projektinhoito-, valvonta-, tuotekehitys-, myynti- ja markkinointi-, ylläpito- ja viranomaistehtävissä.

Näitä opiskelet: talonrakennuksen tuotannonsuunnittelu ja työnjohtaminen, rakennushankkeen kokonaisuuden hallinta, rakennesuunnittelu, korjausrakentaminen, rakennusten energiatehokkuus, vesi -ja lämmönjakojärjestelmät sekä ilmastointijärjestelmät, LVI-suunnittelu ja tietomallit.

Hakeminen

Hakulomake täytetään hakuaikana Opintopolussa (myös lisätiedot koulutuksesta ja valintaperusteista)

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on 6000 opiskelijan ja 400 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Vuosittain SAMKista valmistuu noin 1000 opiskelijaa AMK-tutkintoon tai ylempään AMK-tutkintoon. Toimimme meren äärellä Suomen länsirannikolla. Kampukset sijaitsevat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. Vuonna 2017 valmistunut SAMK-kampus Pori...


Lue lisää oppilaitoksesta Satakunnan ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Satakunnan ammattikorkeakoulu


 Näytä puhelinnumero
www.samk.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31