Sivuston käyttötapa: Mobiili

Fysioterapeutti (AMK) | päivätoteutus

Savonia-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
3,5 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Kuopio
AMK-tutkinnot, päiväopinnot
Fysioterapeutti (AMK) | päivätoteutus

Fysioterapeutti (AMK) | päivätoteutus

Fysioterapia on merkittävä osa kuntoutus-, liikunta-, sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmää, jonka tavoitteena on ihmisten, niin yksilöiden kuin ryhmienkin, terveyden, toimintakyvyn ja hyvinvoinnin edistäminen ja ylläpitäminen. Fysioterapeuttina osaamistasi tarvitaan yhä enemmän asiakkaan omassa elin- ja toimintaympäristössä. Ennaltaehkäisevän ja terveyttä edistävän fysioterapian merkitys kasvaa kaikissa ikäryhmissä.  

Fysioterapiaa opiskellessa pääset soveltamaan monen tieteenalan tietoja ja taitoja. Fysioterapian perustana on fysioterapiatiede, jonka keskeisenä kiinnostuksen kohteena ovat ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi erityisesti toimintakyky ja liikkuminen. 

Valmistuttuasi fysioterapeutiksi, työsi keskeisenä tavoitteena on yhdessä asiakkaan kanssa saavuttaa hänelle optimaalinen toiminta- ja liikkumiskyky. Tärkeää on asiakkaan voimavarojen huomiointi ja ymmärrys hänen elinympäristöstään. Opiskelujesi aikana harjaannut käyttämään erilaisia fysioterapiamenetelmiä, joita ovat mm. terveyden ja toimintakyvyn edistäminen, ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen terapia, esteettömyys, ergonomia ja teknologian hyödyntäminen.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Opiskelu on päätoimista päiväopiskelua klo 8–18 välillä.

Tutkinto-ohjelman opetussuunnitelma rakentuu vuositeemoista, jotka ohjaavat opintovuosien sisältöjä. Vuositeemoissa painottuvat ammatillinen osaaminen, ikäosaaminen, yrittäjämäinen työskentelyote ja preventiivinen työskentelyote.

Vuositeemat ovat:

1. vuosi: ammattikuvan luominen
2. vuosi: ammattiosaamisen kehittäminen
3. vuosi: ammattiosaamisen syventäminen
4. vuosi: ammattiosaamisen soveltaminen

Ensimmäisenä opiskeluvuotena perehdyt fysioterapian lähtökohtiin, kehon rakenteeseen ja toimintaan. Opinnot etenevät biomekaniikkaan ja toimintakyvyn arviointiin. Samalla opiskelun ja oppimisen taitosi kehittyvät. Jo ensimmäisenä vuotena pääset harjoittelemaan fysioterapiaa käytännössä.  

Toisena opiskeluvuotena lisäät teoreettista ja käytännön osaamistasi fysioterapiasta. Teemoina ovat mm. kuntoutus, terveyttä edistävä neuvonta, esteettömyys ja terapeuttinen harjoittelu mm. manuaalinen terapia. Lisäksi hankit tutkimus- ja kehittämistoiminnan osaamista ja pääset ideoimaan opinnäytetyötäsi. Kieliopinnot tukevat ammattitaidon kehittymistä ja eri kulttuureista tulevien asiakkaiden kohtaamista. Ammattitaitoa edistävät harjoittelut lisäävät fysioterapeuttista osaamistasi.   

Kolmantena opiskeluvuotena kehität asiantuntijuuttasi ja syvennät osaamistasi fysioterapiamenetelmien käytössä. Sinulla on mahdollista tehdä ammattitaitoa syventävä harjoittelu valintasi mukaan joko kotimaassa tai ulkomailla. Lisäksi jatkat opinnäytetyösi tekemistä. 

Viimeisenä opiskeluvuotena osaat soveltaa ja arvioida kuntoutuksen osaamistasi. Syvennät osaamistasi valinnaisissa opinnoissa kehittymistarpeesi mukaan, ja opinnäytetyösi valmistuu. Osaat viestiä suullisesti ja kirjallisesti sekä alan sisäisille että ulkopuolisille yleisöille. 

Fysioterapeutti työelämässä

Fysioterapeuttikoulutuksen tavoitteena on, että valmistuttuasi sinulla on laaja-alainen ja vahva fysioterapian teoreettinen ja kliininen osaaminen. Osaamisesi koostuu monia tieteenaloja koskettavasta tiedosta, käytännöllisestä osaamisesta, eettisyydestä sekä vuorovaikutustaidoista.

Alasi asiantuntijana voit työskennellä sosiaali-, terveys-, liikunta- ja kuntoutuspalvelujärjestelmän alueilla itsenäisenä yrittäjänä tai toisen palveluksessa. Ammatissa tarvitaan terapia- ja vuorovaikutustaitoja sekä ongelmanratkaisukykyä, joita osana opintoja harjoitellaan. Mielikuvaa uramahdollisuuksista saat myös tutustumalla fysioterapeutin tehtävänimikkeisiin.

Tehtävänimikkeitä voi esimerkiksi olla:

  • fysioterapeutti
  • yrittäjä
  • kuntoutusohjaaja
  • ryhmäliikuntaohjaaja
  • personal trainer
  • terveys- ja hyvinvointiasiantuntija
  • työfysioterapeutti
  • urheilufysioterapeutti

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Fysioterapeutti (AMK) | päivätoteutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. 

Tutkinto / todistus

Fysioterapeutti (AMK)

Jatko-opinnot

Fysioterapeuttina urakehitystäsi tukevat erilaiset lisä‐, jatko‐ ja täydennyskoulutukset. Voit jatkaa opintojasi kolmen vuoden työkokemuksen jälkeen myös oman alasi ylemmässä ammattikorkeakoulutuksessa (YAMK). Tiedekorkeakoulujen jatko-opiskelumahdollisuudet ovat myös yksi reitti urakehityksen toteuttamisessa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Fysioterapeutti (AMK) | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista! Savonia-ammattikorkeakoulu tarjoaa mahdollisuuden opiskella tutkintoon päiväopiskeluna tai työn ohessa (ylempi ammattikorkeakoulututkinto ja erikoistumisopinnot) sekä joustavasti avoimessa ammattikorkeakoulussa. Opiskelu on työelämälähtöistä ja soveltavaa, teoriaa ja käytäntöä. Savonia-ammattikorkeakoulu on saanut tunnustusta erityisesti opetuksen ja opetusmenetelmien...


Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Savonia-ammattikorkeakoulu

Microkatu 1
70201 Kuopio

 Näytä puhelinnumero
www.savonia.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4

Perustuu 2 arviointiin

Valmistuva opiskelija
Savonian fysioterapia- koulutus antaa valmiuksia työelämään. Koulutuksessa hyvää on se, että se seuraa nykyaikaisia alan vaatimuksia. Koulutuksen aikana opiskelija käy melkoisen myllytyksen läpi, mutta tutkinnon suorittaminen kasvattaa oppilasta myös ihmisenä. Savonialla on hyvät tilat opiskella ja mukava ilmapiiri. Verkostoituminen on helppoa n...
Näytä kokonaan
Seija Savolainen
Suoritin Savoniassa oppisopimuskoulutuksena selän tutkiminen fysioterapiassa / tehtäviensiirto. Opetus on muuttunut peruskoulutusajoista 90-luvun vaihteessa. Auktoritäärisestä opettamisesta ollaan siirrytty ohjaavaan ja itsenäiseen suuntaan. Hyvää koulutuksessa oli se, että kouluttajat olivat alansa huippua meillä Suomessa.
Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31