Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesän lisähaku on nyt käynnissä! Tutustu haussa oleviin koulutuksiin täällä!

Röntgenhoitajakoulutus | päivätoteutus

Savonia-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
3,5 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Kuopio
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Röntgenhoitajakoulutus | päivätoteutus

Röntgenhoitajakoulutus

Röntgenhoitajakoulutus

Röntgenhoitajana toimit näyttöön perustuvan kliinisen radiografian asiantuntijana. Röntgenhoitajan työssäsi korostuu teknologian hyödyntäminen ja lääketieteellisen säteilyn käyttö osana potilaan hoitoa.

Röntgenhoitajana ydinosaamisalueitasi ovat erilaiset kuvantamistutkimukset (röntgen-, ultraääni-, magneetti- ja isotooppitutkimukset), sekä niihin liittyvät radiologiset toimenpiteet, sädehoito, potilaan hoitaminen ja ohjaus. Vastaat myös osaltasi mm. röntgentutkimusten suorittamisesta, röntgenkuvien käsittelystä, analysoinnista, arkistoinnista ja tarvittaessa tulostamisesta.  Tehtäviisi kuuluu tutkimuslaitteiden tarkkailu, jotta tutkimusten suorittaminen olisi turvallista ja tutkimustulokset laadukkaita.

Röntgenhoitajaksi opiskelu ja alalla työskentely edellyttävät sinulta kiinnostusta mm. matematiikan, fysiikan sekä tietotekniikan tietojen ja taitojen hankintaan ja soveltamiseen. Ammatissasi tulet tarvitsemaan kädentaitoja, luovuutta sekä tarkkuutta. Ihmissuhde- ja vuorovaikutustaidot korostuvat tutkimus- ja hoitotilanteissa, ja työssäsi tarvitaankin kykyä asettua potilaan asemaan. Yhteistyö muun terveydenhuollon henkilökunnan kanssa edellyttää ryhmätyötaitoja, joita osana opintojasi tulet harjoittelemaan.

Röntgenhoitajan koulutuksen sisältö ja toteutus

Opiskelu on päätoimista päiväopiskelua klo 8–18 välillä. Opintoihin sisältyvä ammattitaitoa edistävä harjoittelu voi olla opintojen loppuvaiheessa osin kolmivuorotyötä.

Perusopinnoissa opiskelet muun muassa ammatin ja alan yleisiä perusteita, kieli- ja viestintäopintoja.

Ammattiopinnoissa paneudut esimerkiksi kliinisen radiografian teoreettisiin perusteisiin, säteilyn turvalliseen käyttöön, ammatinharjoittamisen ja asiantuntijuuden perusvalmiuksiin ja sovellat oppimaasi ammattitaitoa edistävässä harjoittelussa. Syvennät osaamistasi opintojen loppuvaiheessa valinnaisissa opinnoissa ja syventävissä ammattiopinnoissa.

Röntgenhoitaja työelämässä

Röntgenhoitajat työskentelevät terveyskeskusten ja sairaaloiden röntgen-, isotooppi- ja sädehoito-osastoilla sekä yksityisillä lääkäriasemilla ja sairaaloissa. Terveydenhuollon organisaatioiden lisäksi voit työskennellä terveydenhuoltoa palvelevissa yrityksissä mm. tuotekehitys-, markkinointi- ja koulutustehtävissä.

Myös teollisuuden ja ympäristöterveydenhuollon palveluksessa, tutkimus- ja opetustehtävissä sekä eläinlääkintähuollossa työskentelee lukuisia röntgenhoitajia

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Röntgenhoitajakoulutus | päivätoteutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Röntgenhoitaja (AMK)

Jatko-opinnot

Röntgenhoitajan urakehitystä tukevat ja mahdollistavat lisä‐, jatko‐ ja täydennyskoulutukset. Röntgenhoitaja (AMK) voi jatkaa opintojaan kolmen vuoden työkokemuksen jälkeen ammattikorkeakoulujen ylemmässä ammattikorkeakoulututkinnossa (YAMK). Tiedekorkeakoulujen jatko-opiskelumahdollisuudet ovat myös yksi reitti urakehityksen toteuttamisessa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Röntgenhoitajakoulutus | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista! Savonia-ammattikorkeakoulu tarjoaa mahdollisuuden opiskella tutkintoon päiväopiskeluna tai työn ohessa (ylempi ammattikorkeakoulututkinto ja erikoistumisopinnot) sekä joustavasti avoimessa ammattikorkeakoulussa. Opiskelu on työelämälähtöistä ja soveltavaa, teoriaa ja käytäntöä. Savonia-ammattikorkeakoulu on saanut tunnustusta erityisesti opetuksen ja opetusmenetelmien...


Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Savonia-ammattikorkeakoulu

Microkatu 1
70201 Kuopio

 Näytä puhelinnumero
portal.savonia.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,5

Perustuu 2 arviointiin

Säde-sedö
(4)
Koulutus hyvä pohjimmiltaan, opettajat päteviä ja suurinosa kursseista kiinnostavia, mutta liikaa turhanpäiväisiä liibalaaba tehtäviä.
Tuleva röntgenhoitaja
(5)
Röntgenhoitaja koulutus on todella mielenkiintoinen. Savoniassa pääsee harjoittelemaan oikeassa röntgenissä käytäntöä ja opetus koulunpenkillä on tosi laaja ja eri kurssien opit sitoutuvat hyvin yhteen. Suosittelen!
Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31