Sivuston käyttötapa: Mobiili

Sähkötekniikan insinöörikoulutus | monimuotototeutus

Savonia-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
4 vuotta
suomi
Keväällä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Monimuotokoulutus
Kuopio
AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot

Sähkötekniikan insinöörikoulutus | monimuotototeutus

sähkötekniikan insinöörikoulutus

Sähkötekniikan insinöörikoulutus

Sähköenergian tuotanto, jakelu ja käyttö ovat yhteiskunnan toimivuuden ja hyvinvoinnin edellytys. Uusia tapoja sähkön tuotannolle ja käytölle kehitetään jatkuvasti sekä teollisuuden että yksityistalouksien tarpeet huomioiden.

Sähköalan insinöörinä osaamisesi näkyy monella yhteiskunnan osa-alueella. Jos valintasi on sähkötekniikka, olet keskeisessä asemassa muun muassa sähköjärjestelmien ylläpidossa ja kehittämisessä. Valmistuttuasi voit olla vastaamassa sähkön tuotannosta, jakelusta, käytöstä ja sähköjärjestelmien suunnittelusta ja rakentamisesta.

Opintojen aikana opit muuan muassa myös sähköinsinööreiltä edellytettäviä projektityötaitoja, luovuutta, loogista ajattelukykyä, sosiaalisia taitoja, itseluottamusta, kykyä yhteistoimintaan ja oma-aloitteisuutta. Sähköteknisen alan nopea kehitys vaatii jatkuvaa uuden omaksumista ja valmiutta elämänikäiseen opiskeluun.

Monimuotototeutuksessa on etäopetusta kahtena arki-iltana / viikko ja lisäksi lähiopetusta yhtenä lauantaina kahden viikon välein.

Opintojen rakenne ja sisältö

Sähkötekniikan insinöörikoulutuksen opinnot ovat laajuudeltaan 240 opintopistettä. Opinnot koostuvat muun muassa lähitunneista, etä- ja itsenäisestä opiskelusta, verkko-opiskelusta, projekteista ja harjoittelusta. Opiskelu sisältää työelämälähtöistä tutkimus- ja kehittämistoimintaa.

Opintojen rakenne:

 • Perusopinnot, 50 op
 • Ammattiopinnot, 130 op
 • Valinnaiset opinnot, 15 op
 • Harjoittelu, 30 op
 • Opinnäytetyö, 15 op

Savonian sähkötekniikan insinöörikoulutuksen käytännönläheiset ja monipuoliset opinnot perehdyttävät opiskelijan asuin-, liike- ja palvelukiinteistöjen sähköteknisten järjestelmien suunnitteluun ja käyttöön. Opiskelun aikana tulevat tutuksi sähköasennukset, kiinteistöautomaatio ja kiinteistöjen ohjausjärjestelmät sekä modernit suunnitteluohjelmistot.

Opintoihin kuuluu älykäs kiinteistöautomaatio eli älytalotekniikka, joka tarkoittaa tietojärjestelmien avulla tehtäviä sähköverkon laitteiden valvontaa, ohjauksia ja mittauksia, esimerkkeinä sähkökiukaan, valaistuksen tai ilmastoinnin ohjaus ja käyttö.

Sähkötekniikan insinööri työelämässä

Sähkötekniikan koulutuksesta valmistuneena insinöörinä uramahdollisuutesi ovat erittäin monipuoliset. Myös opintojen aikana tekemäsi suuntautumisvalinta ohjaa jonkin verran tehtäviä ja toimialaa, jolle tulet todennäköisimmin työllistymään.

Koulutus antaa sinulle hyvän pohjan toimia monipuolisissa asiantuntijatehtävissä. Usein sähkötekniikkaa lukeneet insinöörit työllistyvät myös muun erilaisten projektien johtotehtäviin tai myyntitehtäviin. 

Sähköala tarjoaa myös konsultointi- ja koulutustehtäviä, ja koulutuksen myötä saat valmiudet myös oman yrityksen perustamiseen.

Tehtävänimikkeenäsi voi olla esimerkiksi:

 • Sähkösuunnittelija
 • Projektipäällikkö
 • Sähköverkon kehittäjä
 • Sähkönjakeluautomaation asiantuntija
 • Sähköverkon rakennuttaja
 • Sähkö- ja automaatiosuunnittelija
 • Myynti-insinööri
 • Projekti-insinööri
 • Käyttöönottoinsinööri
 • Kunnossapito- ja huoltoinsinööri

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sähkötekniikan insinöörikoulutus | monimuotototeutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. 

Tutkinto / todistus

Insinööri (AMK)

Jatko-opinnot

Opinnot luovat hyvän pohjan myös urakehitystä tukeville lisä- ja jatkokoulutuksille. Insinöörinä voit jatkaa opintojasi esimerkiksi ammattikorkeakoulujen työelämäläheisissä ylemmissä amk-tutkinnoissa (YAMK). Jatkokoulutus edellyttää työkokemusta alalta. Vaihtoehtoisesti voit suorittaa jatko-opintoja yliopistoissa tai tiedekorkeakouluissa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sähkötekniikan insinöörikoulutus | monimuotototeutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista! Savonia-ammattikorkeakoulu tarjoaa mahdollisuuden opiskella tutkintoon päiväopiskeluna tai työn ohessa (ylempi ammattikorkeakoulututkinto ja erikoistumisopinnot) sekä joustavasti avoimessa ammattikorkeakoulussa. Opiskelu on työelämälähtöistä ja soveltavaa, teoriaa ja käytäntöä. Savonia-ammattikorkeakoulu on saanut tunnustusta erityisesti opetuksen ja opetusmenetelmien...


Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Savonia-ammattikorkeakoulu

Microkatu 1
70201 Kuopio

 Näytä puhelinnumero
portal.savonia.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31