Sivuston käyttötapa: Mobiili

Sairaanhoitaja (AMK) | päivätoteutus

Savonia-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
3,5 vuotta
Opintotukikelpoinen
AMK-tutkinnot, päiväopinnot
Iisalmi, Kuopio
Alkavat koulutukset
Iisalmi
Syksy

Kuopio
Syksy
Sairaanhoitaja (AMK) | päivätoteutus

Sairaanhoitaja (AMK) | päivätoteutus

Sairaanhoitajan tutkinnon suoritettuasi olet osaava ja ammattitaitoinen hoitotyön asiantuntija. Sinulla on laaja-alainen hoitotyön tuntemus, hallitset hoitotyössä tarvittavat käsitteet, menetelmät ja tiedot, joiden avulla pystyt kriittisesti arvioimaan ja tekemään päätöksiä muuttuvissa ja ennakoimattomissa hoitotyön tilanteissa. Valmistuttuasi sinulla on hyvä tietoperusta ja taidot hoitaa potilaita sekä kykyä soveltaa tietojasi erilaisissa tilanteissa ja toimintaympäristöissä.

Koulutuksen aikana opit johtamaan ammatillista työskentelyä tai hankkeita ja työskentelemään hoitotyön asiantuntijatehtävissä. Opit arvioimaan oman osaamisesi lisäksi myös yksittäisten henkilöiden ja ryhmien osaamista ja kehittämistä. Opit soveltamaan, arviomaan hoitotyön osaamistasi erilaisissa hoitotyön tilanteissa, kykenet työn koordinointiin ja itsenäiseen työskentelyyn hoitotyön asiantuntijana kotimaassa ja ulkomailla.

Sairaanhoitajana sinulla on valmius jatkuvaan oppimiseen, osaat viestiä kirjallisesti ja suullisesti sekä hoitotyön asiantuntijoille että alan ulkopuoliselle yleisölle, kykenet kansainväliseen viestintään ja vuorovaikutukseen ruotsin ja englannin (ja/tai saksan) kielellä.

Sairaanhoitajan opinnot

Koulutus toteutetaan päivätoteutuksena. Osa opiskelusta on läsnäolovelvoitteista. Opiskelijan työ koostuu mm. lähitunneista, etä- ja itsenäisestä opiskelusta, verkko-opiskelusta ja harjoittelusta sekä tutkimus- ja kehittämistoiminnasta. Harjoittelujaksot ovat päätoimista opiskelua ja edellyttävät läsnäoloa.

Opiskelussa käytetään monipuolisia oppimismenetelmiä mm. taitopajoja ja simulaatioita. Sairaanhoitajan tutkinto-ohjelman toteutuksen periaatteita ovat käytännön ja teoriaopetuksen vuoropuhelu, lähiopetus sekä yksin ja ryhmässä tapahtuva itsenäinen opiskelu ja oppiminen erilaisissa tiimeissä. Opiskelija on aktiivinen toimija ja oppija omassa oppimisprosesissaan.

Tutkinto-ohjelman opetussuunnitelma rakentuu vuositeemoista, jotka ohjaavat opintovuosien sisältöjä. Vuositeemoissa painottuvat ammatillinen osaaminen, ikäosaaminen, kliininen osaaminen ja näyttöön perustuva toiminta hoitotyössä.

Sairaanhoitajaopiskelijan asiantuntijuuden kehittyminen lähtee hoitotyöhön perehtymisestä ja etenee kehittämisen ja syventämisen kautta hoitotyön soveltajaksi. Vuositeemat ja niiden osaamistason kuvaukset sekä lukukausiteemat ja teemojen osaamistavoitteet auttavat oppijaa suunnittelemaan ja arvioimaan ammatillista kasvuaan ja keskittymään ydintietojen ja taitojen sekä eettisten periaatteiden oppimiseen.

Vuositeemat ovat:

1) ammattikuvan luominen
2) ammattiosaamisen kehittäminen
3) ammattiosaamisen syventäminen
4) ammattiosaamisen soveltaminen

Opiskelusi ensimmäisenä vuonna kehität opiskelutaitojasi ja perehdyt lääkehoitoon, anatomiaan ja fysiologiaan, diagnostisiin tutkimuksiin sekä hoitotyöhön erityisesti sisätautia sairastavan näkökulmasta teoria ja simulaatio-opinnoissa sekä harjoitteluissa.

Toisena opiskeluvuonna vahvistat ja laajennat osaamistasi lääkehoidossa sekä hoitotyössä perioperatiivisen, lasten, -nuorten ja perheiden, sekä mielenterveys-ja päihdetyön näkökulmasta teoria-simulaatio-opinnoissa sekä harjoittelussa. Saat valmiuksia tutkimusmenetelmiin sekä kansainvälisyyteen kieliopinnoissa.

Kolmantena opiskeluvuonna syvennät osaamistasi hoidon tarpeen arvioinnissa sekä itsenäisessä terveyttä edistävässä asiakkaan ohjaamisessa ja mentoroinnissa. Kehität asiantuntijuutta kotihoidon ja gerontologisen hoitotyön teoria-ja simulaatio opinnoissa ja harjoittelussa. Saat lisää valmiuksia kansainvälisyyteen kieliopinnoissa. Kehität ja syvennät hoitotyön asiantuntijuutta toteuttamalla opinnäytetyöprosessin Annat näytön sairaanhoitajan osaamisestasi.

Viimeisenä opiskeluvuonna sovellat osaamistasi valitsemallasi hoitotyö alueella teoria-simulaatio-opinnoissa sekä harjoittelussa.

Sairaanhoitaja työelämässä

Sairaanhoitaja voi toimia erilaisissa tehtävissä ja toimintaympäristöissä muun muassa perusterveydenhuollossa, sairaalassa, yksityisissä palveluissa tai kolmannen sektorin järjestöissä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sairaanhoitaja (AMK) | päivätoteutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. 

Tutkinto / todistus

Sairaanhoitaja (AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sairaanhoitaja (AMK) | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista! Savonia-ammattikorkeakoulu tarjoaa mahdollisuuden opiskella tutkintoon päiväopiskeluna tai työn ohessa (ylempi ammattikorkeakoulututkinto ja erikoistumisopinnot) sekä joustavasti avoimessa ammattikorkeakoulussa. Opiskelu on työelämälähtöistä ja soveltavaa, teoriaa ja käytäntöä. Savonia-ammattikorkeakoulu on saanut tunnustusta erityisesti opetuksen ja opetusmenetelmien...


Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Savonia-ammattikorkeakoulu

Microkatu 1
70201 Kuopio

 Näytä puhelinnumero
www.savonia.fi


Arvioinnit

Keskiarvo: 4,7

Perustuu 3 arviointiin

Petra
Koulutus kokonaisuutena hyvä. Varsinkin pidän käytännön harjoituksista (taitopajat, harjoittelut ja simulaatiot).
Mari Manninen
Antaa hyvät lähtökohdata tulevaisuuden ammattiin. Opettajat alan asiantuntijoita ja kertovat esimerkkejä käytännön työstä.
HM
Mukavat opettajat ja henkilökunta. Tässä oppilaitoksessa et opiskele yksin!
Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31