Sivuston käyttötapa: Mobiili

Mietitkö mihin hakisit? Tule Haavi-koulutusmessuille! 📚✨

Suuhygienisti (AMK) | päivätoteutus

Savonia-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
3,5 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Kuopio
AMK-tutkinnot, päiväopinnot
Suuhygienisti (AMK) | päivätoteutus

Suuhygienisti (AMK) | päivätoteutus

Terveydenhuollon työnjaon kehittyessä suun hoidon tehtävien osalta, ammattikorkeakoulusta valmistuneiden työ suuhygienistinä kohdentuu aikaisempaa painokkaammin suun terveyttä edistävään toimintaan, sen suunnitteluun, organisointiin ja kehittämiseen. Lisäksi suuhygienistinä arvioit asiakkaiden suun terveydentilaa ja osallistut heidän suu- ja hammassairauksien varhaishoitoon.

Suuhygienistin suun terveydenhoitotyöllä tarkoitetaan yksilön, ryhmän ja yhteisön tarpeista lähtevää suun terveyden edistämistä, johon sisältyvät parodontologinen (iensairauksien hoito) ja kariologisten (hammaskarieksen hoito) infektiosairauksien ehkäisy, varhaishoito sekä suun terveyttä ylläpitävä ja purentaelimen toimintaan liittyvä kuntouttava hoito.

Suuhygienistin työ edellyttää sinulta hammaslääketieteen, hoitotyön ja terveyden edistämisen laaja-alaista osaamista. Sinulla tulee olla kyky työskennellä sekä itsenäisesti että suun terveydenhoidon työryhmissä. Suuhygienistinä teet yhteistyötä myös muiden ammattihenkilöiden kanssa, kuten terveydenhoitajien, puhe- ja toimintaterapeuttien, sosiaalialan asiantuntijoiden ja opettajien kanssa.

Toimiminen suuhygienistinä on vaativaa ja se edellyttää sinulta jatkuvaa ammattitaidon ylläpitoa mm. liittyen uusimman tekniikan ja muuttuvien materiaalien käytön hallintaan sekä uusien suun terveydenhuollon palvelumuotojen, kuten liikkuvat ja digitaaliset palvelut, kehittämiseen. Ammatissa tarvitaan käden taitoja ja tarkkuutta sekä päätöksenteko- ja järjestelykykyä nopeasti muuttuvissa tilanteissa. Työssä tarvitaan hyvää palveluasennetta sekä kykyä luoda kontakti erilaisiin, usein pelokkaisiinkin potilaisiin.

Suuhygienistin koulutuksen sisältö ja toteutus

Opiskelu on päätoimista päiväopiskelua.

Ensimmäisenä vuonna perehdyt laajasti ammattialaan ja suun terveydenhoidon perusteisiin. Hankit perusosaamista suun terveydenhoitotyöstä ja suun terveyden edistämisestä. Harjoittelet hankkimalla kliinistä osaamista taitopajoissa ja simulaatioissa.

Toisena opiskeluvuonna lisäät teoreettista ja kliinistä osaamistasi. Perehdyt asiakaslähtöiseen suun terveydenhoitotyöhön. Kieliopinnot tukevat ammattitaidon opiskelua ja eri kulttuureista tulevien potilaiden kohtaamista.

Kolmantena opiskeluvuonna syvennät osaamistasi opiskelemalla perheen suun terveydenhoitotyötä ja suun terveydenhoitotyötä erilaisissa yhteisöissä. Hankit tutkimus- ja kehittämisosaamista, ja aloitat opinnäytetyön tekemisen.

Viimeisenä opiskeluvuonna osaat soveltaa ja arvioida suun terveydenhoitotyön osaamistasi. Syvennät osaamistasi valinnaisissa opinnoissa kehittymistarpeesi mukaan, ja opinnäytetyösi valmistuu. Osaat viestiä suullisesti ja kirjallisesti sekä alan sisäisille että ulkopuolisille yleisöille.

Suuhygienisti työelämässä

Suhygienistinä olet ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut suun terveydenhoitotyön asiantuntija. Työskentelet julkisissa ja yksityisissä sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmissä edistäen väestön suun terveyttä. Osaat ennakoida suun terveydenhuollon palveluntarpeen muutoksia, arvioida niiden merkitystä omalla alallasi sekä kehittää suun terveydenhoitotyötä vastaamaan tulevaisuuden tarpeisiin.

Suuhygienistejä työskentelee terveyskeskusten suun terveydenhuollon yksiköissä, sairaaloissa, muissa hoitolaitoksissa sekä yksityisillä hammaslääkäriasemilla sekä yrittäjinä omilla vastaanotoillaan. Myös alan laitteita, tarveaineita ja välineitä valmistavat ja markkinoivat yritykset tarjoavat töitä suuhygienisteille messuilla ja erilaissa projektiluonteisissa tapahtumissa. Suuhygienistinä sinulla on mahdollisuus työskennellä esimerkiksi opetustehtävissä, hallinnollisissa ja esimiestehtävissä, asiantuntija-, tutkimus ja kehittämistehtävissä tai myynti- ja markkinointitehtävissä.

Useimmissa työtehtävissä teet yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa, kuten hammaslääkärit, hammashoitajat, hammasteknikot sekä muut terveydenhuollon ammattilaiset.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Suuhygienisti (AMK) | päivätoteutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. 

Tutkinto / todistus

Suuhygienisti (AMK)

Jatko-opinnot

Suuhygienistin urakehitystä tukevat ja mahdollistavat erilaiset lisä‐, jatko‐ ja täydennyskoulutukset. Suuhygienisti voi jatkaa opintojaan kolmen vuoden työkokemuksen jälkeen ammattikorkeakoulujen ylemmässä ammattikorkeakoulututkinnossa. Tiedekorkeakoulujen jatko-opiskelumahdollisuudet ovat myös yksi reitti urakehityksen toteuttamisessa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Suuhygienisti (AMK) | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista! Savonia-ammattikorkeakoulu tarjoaa mahdollisuuden opiskella tutkintoon päiväopiskeluna tai työn ohessa (ylempi ammattikorkeakoulututkinto ja erikoistumisopinnot) sekä joustavasti avoimessa ammattikorkeakoulussa. Opiskelu on työelämälähtöistä ja soveltavaa, teoriaa ja käytäntöä. Savonia-ammattikorkeakoulu on saanut tunnustusta erityisesti opetuksen ja opetusmenetelmien...


Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Savonia-ammattikorkeakoulu

Microkatu 1
70201 Kuopio

 Näytä puhelinnumero
www.savonia.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31