Sivuston käyttötapa: Mobiili

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | parturi ja kampaaja

Stadin AO
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä / joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Lähiopetus
Helsinki
Ammatilliset perustutkinnot

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | parturi ja kampaaja

Parturin tai kampaajan urasta haaveilevan on suoritettava kolmivuotinen hiusalan perustutkinto. Parturi tai kampaaja on hiusten käsittelyn asiantuntija, joka suunnittelee ja toteuttaa asiakkaille erilaisia hiusten ja parran hoito-, muotoilu- ja värikäsittelyjä.

Hiusalalle tarvittavia taitoja opiskellaan käytännössä asiakaspalvelutilanteissa sekä oppilaitoksessa että parturi-kampaamoissa. Lisäksi koulutus sisältää muotoon, tyyliin ja väreihin sekä yrittäjyyteen ja palveluun liittyviä opintoja.

Parturi ja kampaaja työelämässä

Suunnittelun ja hiusten käsittelyn lisäksi parturi-kampaajan työhön kuuluu eri ikäisten asiakkaiden palvelua, tuotteiden myyntiä sekä opastusta hiusten- ja ihonhoitoon liittyvissä kysymyksissä. Ala vaatii parturi-kampaajalta:

  • hyvää terveyttä,
  • värien erottelukykyä,
  • tarkkuutta sekä
  • näköaistin ja käden erinomasta koordinaatiota.

Valmistuneet työskentelevät itsenäisinä yrittäjinä, työntekijöinä muiden palveluksessa sekä erilaisissa kauneudenhoidon yhteisyrityksissä. Ammattilaisille tarjoutuu työtilaisuuksia myös ulkomailla.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | parturi ja kampaaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Koulutuksen kesto

Ammatilliset opinnot ovat päätoimisia ja kestävät yleensä noin 2 - 3 vuotta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan opiskelijan aiemmin hankkima osaaminen ja suunnitellaan, millaista osaamista opiskelija tarvitsee ja miten se hankitaan eri oppimisympäristöissä.

Tutkinto / todistus

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, parturi ja kampaajaa

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | parturi ja kampaaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Stadin AO

Stadin AO

Stadin AO tarjoaa koulutusta yli 50:een eri ammattiin. Koulutukseen voi hakea ympäri vuoden. Yhteishaussa hakevat peruskoulunsa päättävät, ylioppilaat ja muut ilman toisen asteen tutkintoa olevat. Kaikki muut hakevat jatkuvassa haussa. Ammatilliset opinnot ovat päätoimisia ja kestävät yleensä noin 2–3 vuotta....


Lue lisää oppilaitoksesta Stadin AO ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Stadin AO

Hattulantie 2
00550 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.hel.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31