Sivuston käyttötapa: Mobiili

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto

Stadin AO
Yhteenveto
1-2 vuotta
Ammattitutkinnot
Helsinki

Alkavat koulutukset
Helsinki
Joustavasti

Helsinki
Joustavasti

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto

Stadin AO:ssa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnosta voi valmistua laitoshuoltajaksi (at), kiinteistönhoitajaksi (at), toimitilahuoltajaksi (at) tai kodinhuoltajaksi (at).

Koulutuksen sisältö

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu valitusta tutkintonimikkeestä riippuen:

  • pakollisista tutkinnon osista 60 osaamispistettä ja
  • valinnaista tutkinnon osista 90 osaamispistettä.

Koulutuksen toteutus

  • Tutkinto on mahdollista suorittaa koulutussopimuskoulutuksena tai oppisopimuskoulutuksena. Koulutus kestää 1–2 vuotta riippuen henkilökohtaisesta osaamisen kehittämissuunnitelmasta.
  • Koulutus muodostuu lähi-, etä- ja verkko-oppimisesta sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Opiskelijalla pitää olla opiskelujen aikana puhtaus- tai kiinteistöpalvelualan työpaikka. Lähiopetus toteutetaan iltapäivisin klo 13–17 noin kerran kuukaudessa.
  • Opiskelu on päätoimista.
  • Työpaikalla tapahtuva oppiminen ja näytöt järjestetään työpaikoilla työaikojen mukaisesti. Oppisopimuskoulutus toteutetaan työpaikoilla. Oppisopimuskoulutuspaikan opiskelija hankkii itsenäisesti. Oppisopimus tehdään yhteistyössä opiskelijan, työpaikan ja oppilaitoksen kanssa.

Työelämässä

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon suorittanut työskentelee esim. sairaalassa, terveyskeskuksessa tai palvelutalossa (laitoshuoltaja), julkisessa rakennuksessa, kauppakeskuksessa, uimahallissa, asuinkiinteistössä (kiinteistönhoitaja), siivouspalveluyrityksissä tai julkisten rakennusten siivoajana (toimitilahuoltaja), kotipalveluyrityksessä, asumisyksikössä tai asiakaskodissa (kodinhuoltaja).

Tutkinnon suorittanut tekee monipuolisia puhtauteen ja kiinteistön kunnossapitoon liittyviä tehtäviä erilaisissa toimintaympäristöissä:

  • laitoshuoltaja tekee ylläpito-, perus- ja eristyssiivoustehtäviä, vuodehuoltoa, huoltohuonetehtäviä (esim. välinehuoltoa) ja ruokahuoltotehtäviä sosiaali- ja terveydenhuoltolaitoksissa
  • kiinteistönhoitaja tekee kiinteistöautomaation säätöön ja ohjaukseen sekä ulkoalueiden hoitokoneiden käyttöön- ja huoltoon liittyviä tehtäviä. Ympäristöpalvelut sekä piha- ja ulkoalueiden hoitaminen kuuluvat myös työtehtäviin
  • toimitilahuoltaja suunnittelee ja toteuttaa palvelusopimuksen mukaisesti ylläpitosiivous- ja jaksottaisen siivouksen tehtäviä erilaisissa asiakaskohteissa esim. oppilaitoksissa, päiväkodeissa, rakennussiivouksessa, hotelli- ja majoitustiloissa, kauppakeskuksissa jne.
  • kodinhuoltaja tekee ylläpito- ja perussiivoustehtäviä, avustamiseen liittyviä tehtäviä, tuottaa kodin ruokapalveluja ja keittiön puhtaanapitoon liittyviä tehtäviä sekä huoltaa tekstiilejä, viherkasveja ja piha- ja ulkoalueita kodinomaisissa laitoksissa, asumisyksiköissä ja asiakaskodeissa

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon suorittanut voi toimia myös alan itsenäisenä ammatinharjoittajana tai yrittäjänä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Opiskelijalla tulee olla riittävä työkokemus alalta tai puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto tai muu vastaava alan ammatillinen koulutus.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon koulutus suoritetaan oppisopimuksena, kun opiskelijalla on työpaikka.

Tutkinto / todistus

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto

Kustannukset

Oppisopimuskoulutus on maksuton.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Stadin AO

Stadin AO

Stadin AO tarjoaa koulutusta yli 50:een eri ammattiin. Koulutukseen voi hakea ympäri vuoden. Yhteishaussa hakevat peruskoulunsa päättävät, ylioppilaat ja muut ilman toisen asteen tutkintoa olevat. Kaikki muut hakevat jatkuvassa haussa. Ammatilliset opinnot ovat päätoimisia ja kestävät yleensä noin 2–3 vuotta....


Lue lisää oppilaitoksesta Stadin AO ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Stadin AO

Hattulantie 2
00550 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.hel.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31