Sivuston käyttötapa: Mobiili

Puuteollisuuden perustutkinto | puuseppä

Stadin AO
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä / joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Lähiopetus
Helsinki
Ammatilliset perustutkinnot

Puuteollisuuden perustutkinto | puuseppä

Puusepän työhön kuuluu monipuolisesti huonekalujen ja muiden käyttötuotteiden sekä höyläystuotteiden valmistusta. Puuteollisuuden perustutkinnosta saat valmiudet huonekalu-, kaluste- ja rakennuspuusepän tehtäviin. 

Puusepän koulutus

Puusepän koulutus kestää 3-4 vuotta, josta vähintään puoli vuotta on työelämässä oppimista. Puusepän opintojen alkuvaiheessa harjoitellaan puun työstökoneiden käyttöä ja perustyövaiheita, kuten sahausta, höyläystä, porausta ja liimausta. Puuseppäopiskelija oppii myös hiomaan, petsaamaan ja lakkaamaan valmistamansa tuotteet. Myöhemmin, taitojen karttuessa valmistetaan erilaisia asiakastöitä. Opiskelija voi myös suunnitella ja tehdä itselleen huonekaluja. 

Puuseppä työelämässä

Puusepältä vaaditaan hyviä kädentaitoja, tyylitajua, huolellisuutta, pitkäjänteisyyttä sekä asiakaspalveluhenkeä. Puusepät työskentelevät joko itsenäisissä tai erilaisten laitosten yhteydessä toimivissa puusepänverstaissa. Puusepän työtehtävät vaihtelevat huonekalujen ja kalusteiden valmistuksesta työmailla tapahtuviin asennustehtäviin. Työpaikat voivat olla hyvinkin erilaisia, sillä esimerkiksi televisioyhtiöt ja teatterit palkkaavat puuseppiä lavasteiden valmistamiseen. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Puuteollisuuden perustutkinto | puuseppä, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Koulutuksen kesto

Ammatilliset opinnot ovat päätoimisia ja kestävät yleensä noin 2 - 3 vuotta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan opiskelijan aiemmin hankkima osaaminen ja suunnitellaan, millaista osaamista opiskelija tarvitsee ja miten se hankitaan eri oppimisympäristöissä.

Tutkinto / todistus

Puuteollisuuden perustutkinto, puuseppä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Puuteollisuuden perustutkinto | puuseppä? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Stadin AO

Stadin AO

Stadin AO tarjoaa koulutusta yli 50:een eri ammattiin. Koulutukseen voi hakea ympäri vuoden. Yhteishaussa hakevat peruskoulunsa päättävät, ylioppilaat ja muut ilman toisen asteen tutkintoa olevat. Kaikki muut hakevat jatkuvassa haussa. Ammatilliset opinnot ovat päätoimisia ja kestävät yleensä noin 2–3 vuotta....


Lue lisää oppilaitoksesta Stadin AO ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Stadin AO

Hattulantie 2
00550 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.hel.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31