Sivuston käyttötapa: Mobiili

Raitiovaununkuljettaja

Stadin AO
Yhteenveto
Noin 0,5 vuotta
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Kysy lisätietoja
   
Lähiopetus
Helsinki
Ammatillinen koulutus
Raitiovaununkuljettaja / Stadin AO

Raitiovaununkuljettaja

Helsingin kaupungin liikennelaitos (HKL) järjestää yhdessä Stadin AO:n kanssa raitiovaununkuljettajakursseja, joissa koulutetaan henkilöitä raitiovaununkuljettajan tehtävään.

Raitiovaununkuljettajan koulutus

Raitiovaununkuljettajakoulutus toteutetaan puolen vuoden mittaisena oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutus koostuu kahden kuukauden mittaisesta lähiopetusjaksosta sekä neljän kuukauden mittaisesta työssäoppimisjaksosta.

Lähiopetusjaksolla opiskelija oppii raitiovaunun turvallisen ajamisen, ja opetus painottuu iltoihin ja viikonloppuihin. Jakso loppuu raitiovaunun matkustaja-ajoluvan saamiseen. Työssäoppimisjaksolla opiskelija pääasiallisesti ajaa itsenäisesti raitiovaunua, mutta jaksolla järjestetään myös opetuspäiviä. Työssäoppimisjaksolla työvuorot ovat normaaleja raitiovaununkuljettajan työvuoroja, eli vuorotyötä aamu-, ilta- tai ruuhkavuorossa. Opiskelu oppisopimusjakson aikana on kokopäivätoimista.

Opiskelu toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Opiskeluajalla olet jo määräaikaisessa työsuhteessa ja sinulle maksetaan oppisopimuskoulutuksen mukaista 90% raitiovaununkuljettajan palkkaa. Kurssin alussa opiskelija saa ilmaisen matkakortin Helsingin sisäiseen liikenteeseen.

Kurssin suorittaneet henkilöt valmistuvat raitiovaununkuljettajiksi HKL:n palvelukseen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Raitiovaununkuljettaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Edellytykset

  • vähintään B-luokan ajokortti
  • vähintään 21 vuoden ikä

Lisäksi edellytämme:

Sovit hyvin asiakaspalvelutyöhön ja olet asiakaspalveluhenkinen. Olet valmis tekemään vuorotyötä. Turvallinen liikennöinti ja täsmällinen viestintä edellyttävät hyvää suomen kielen taitoa. Terveydentilasi sallii liikenneammatissa toimimisen ja istumatyön. Aikataulutetussa kaupunkiliikenteessä toimiminen on jatkuvaa paineen alla olemista ja edellyttää hyvää paineensietokykyä. Menneisyydessäsi ei ole vakavia liikennerikkomuksia.

Luemme eduksi:

Kielitaito ja aikaisempi kokemus asiakaspalvelusta auttavat työssä onnistumisessa. Helsingin kaupungin tunteminen helpottaa asiakkaiden neuvontaa.

Kun haku on ajankohtainen, paikkaa haetaan Helsingin kaupungin työnhakusivujen kautta.

Tutkinto / todistus

Raitiovaununkuljettaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Raitiovaununkuljettaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Stadin AO

Stadin AO

Stadin AO tarjoaa koulutusta yli 50:een eri ammattiin. Koulutukseen voi hakea ympäri vuoden. Yhteishaussa hakevat peruskoulunsa päättävät, ylioppilaat ja muut ilman toisen asteen tutkintoa olevat. Kaikki muut hakevat jatkuvassa haussa. Ammatilliset opinnot ovat päätoimisia ja kestävät yleensä noin 2–3 vuotta....


Lue lisää oppilaitoksesta Stadin AO ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Stadin AO

Hattulantie 2
00550 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.hel.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31