Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki

Stadin AO
Yhteenveto
Opintotukikelpoinen
Syksyllä / joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Lähiopetus
Helsinki
Ammatilliset perustutkinnot

Video

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa monipuoliset valmiudet ruoanvalmistus-, tarjoilu-, myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin.

Alalla vaaditaan palveluhenkisyyttä, vastuullisuutta, oma-aloitteisuutta ja luotettavuutta. Koulutuksen tavoitteena on kasvattaa yhteistyökykyisiä ja asiakastietoisia ammattilaisia, joilla on valmiudet työskennellä edustavasti, laatutietoisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti sekä kotimaassa että ulkomailla. Koulutuksen aikana voi erikoistua joko tarjoilu- tai ruoanvalmistustehtäviin.

Stadin AO:ssa ravintola- ja catering-alan koulutusta järjestetään Prinsessantien toimipaikassa.

Kokki (ruokapalvelun osaamisala) tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet ja osaa valmistaa niistä maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa kaikille asiakkailleen. Kokki hallitsee niin yksittäisten annosten kuin suurten ruokamäärien esillepanon. Kokki osaa toimia sekä itsenäisesti että tiimin jäsenenä.

Alan työtehtävät

  • kylmien ja lämpimien ruokien suunnittelu ja valmistaminen
  • raaka-aineiden ja puolivalmisteiden käsittely ja kypsentäminen
  • tavarantilausten vastaanotto ja varastointi
  • keittiön koneiden, laitteiden ja pintojen puhtaanapito
  • astiahuolto

Työnantajia

  • ravintolat ja ravintolaketjut
  • kahvilat ja kahvilaketjut
  • henkilöstöravintolat ja -ravintolaketjut
  • sairaalat ja muut hoitolaitokset
  • hotellit ja muut majoitusliikkeet
  • matkustaja- ja rahtialukset

Työhön liittyviä vaatimuksia

  • ammatin keskeisten tietojen ja taitojen hallinta
  • sopeutuminen vuorotyöhön
  • myönteinen palveluasenne
  • hyvä organisointikyky
  • sosiaalisuus

Henkilökohtaiset ominaisuudet

  • hyvä fyysinen kunto
  • yhteistyökykyisyys
  • oma-aloitteisuus
  • hyvät kädentaidot
  • ripeys
  • valmius käsitellä ja maistaa kaikkia ravitsemisessa käytettäviä raaka-aineita

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Koulutuksen kesto

Ammatilliset opinnot ovat päätoimisia ja kestävät yleensä noin 2 - 3 vuotta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan opiskelijan aiemmin hankkima osaaminen ja suunnitellaan, millaista osaamista opiskelija tarvitsee ja miten se hankitaan eri oppimisympäristöissä.

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, kokki.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Stadin AO

Stadin AO

Stadin AO tarjoaa koulutusta yli 50:een eri ammattiin. Koulutukseen voi hakea ympäri vuoden. Yhteishaussa hakevat peruskoulunsa päättävät, ylioppilaat ja muut ilman toisen asteen tutkintoa olevat. Kaikki muut hakevat jatkuvassa haussa. Ammatilliset opinnot ovat päätoimisia ja kestävät yleensä noin 2–3 vuotta....


Lue lisää oppilaitoksesta Stadin AO ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Stadin AO

Hattulantie 2
00550 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.hel.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31