Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki

Stadin AO
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä / joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Lähiopetus
Helsinki
Ammatilliset perustutkinnot

Video

Edessä herkullinen tulevaisuus? Opiskele itsellesi ammatti. Hae nyt.

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki

Kokin ammatista haaveilevan tulee suorittaa ravintola- ja catering-alan perustutkinto. Perustutkinnon käytyään opiskelija taitaa alan perusasiat ja voi erityisosaamisestaan riippuen työskennellä joko asiakaspalvelu- tai ruoanvalmistustehtävissä.

Kokki työelämässä

Kokin työtehtäviin kuuluu monipuoliset ruuanvalmistustehtävät erilaisissa ravitsemisalan toimipaikoissa. Ammattitaitoinen kokki tuntee raaka-aineet ja elintarvikkeet sekä osaa valmistaa herkullista, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa sekä osaa tarvittaessa huomioida myös erikoisruokavalioasiakkaat. Kokin ammattitaitoon kuuluu myös ruokien esillelaitto niin yksittäisinä annoksina kuin suurempinakin määrinä.

Ala vaatii kokilta:

  • hyviä kädentaitoja
  • palveluhenkisyyttä ja ripeyttä,
  • yhteistyökykyä ja vastuullisuutta,
  • oma-aloitteisuutta sekä
  • luotettavuutta.

Valmistuneet voivat työskennellä esimerkiksi kahviloissa, henkilöstö- ja á la carte -ravintoloissa, liikenneasemilla sekä pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Koulutuksen kesto

Ammatilliset opinnot ovat päätoimisia ja kestävät yleensä noin 2 - 3 vuotta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan opiskelijan aiemmin hankkima osaaminen ja suunnitellaan, millaista osaamista opiskelija tarvitsee ja miten se hankitaan eri oppimisympäristöissä.

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, kokki

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Stadin AO

Stadin AO

Stadin AO tarjoaa koulutusta yli 50:een eri ammattiin. Koulutukseen voi hakea ympäri vuoden. Yhteishaussa hakevat peruskoulunsa päättävät, ylioppilaat ja muut ilman toisen asteen tutkintoa olevat. Kaikki muut hakevat jatkuvassa haussa. Ammatilliset opinnot ovat päätoimisia ja kestävät yleensä noin 2–3 vuotta....


Lue lisää oppilaitoksesta Stadin AO ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Stadin AO

Hattulantie 2
00550 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.hel.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31