Sivuston käyttötapa: Mobiili

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto | sähköasentaja

Stadin AO
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä / joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Lähiopetus
Helsinki
Ammatilliset perustutkinnot

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto | sähköasentaja

Stadin AO:n sähkö- ja automaatioalan perustutkinnosta voit valita automaatioasentajan tai sähköasentajan koulutuksen. Alalla toimiminen vaatii loogista päättelykykyä, näppäryyttä sekä huolellisuutta, jotta asennukset ja laitteet toimivat turvallisesti.

Sähköasentaja työelämässä

Sähköasentaja toimii asuin- ja teollisuusrakennusten sähkö- ja kiinteistöautomaatiojärjestelmien asennuksien sekä sähköverkoston asentamiseen ja kunnossapitoon liittyvissä tehtävissä. Ammattitaitoinen sähköasentaja osaa myös korjata ja huoltaa erilaisia sähkölaitteita.

Sähköasentaja työskentelee uudis- ja korjausrakennustyömailla, teollisuus- ja energialaitoksissa sekä asennus- ja huoltoliikkeissä.

Sähköasentajan koulutus

Sähköasentajan koulutus antaa perustiedot sähkötekniikasta ja asennustekniikoista. Opintojen keskeisiä osia ovat:

  • kiinteistöjen sähköasennukset,
  • teollisuuden sähkötyöt,
  • sähköiset ohjaukset,
  • tele- ja viestintätekniikan ratkaisut sekä
  • automaatiotekniikka.

Opiskelija saa hyvät valmiudet toimia tietoyhteiskunnassa ja vaikuttaa alan kehitykseen. Opintoihin sisältyy myös työssäoppiminen ja opinnäytetyö.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto | sähköasentaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Koulutuksen kesto

Ammatilliset opinnot ovat päätoimisia ja kestävät yleensä noin 2 - 3 vuotta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan opiskelijan aiemmin hankkima osaaminen ja suunnitellaan, millaista osaamista opiskelija tarvitsee ja miten se hankitaan eri oppimisympäristöissä.

Tutkinto / todistus

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, sähköasentaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto | sähköasentaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Stadin AO

Stadin AO

Stadin AO tarjoaa koulutusta yli 50:een eri ammattiin. Koulutukseen voi hakea ympäri vuoden. Yhteishaussa hakevat peruskoulunsa päättävät, ylioppilaat ja muut ilman toisen asteen tutkintoa olevat. Kaikki muut hakevat jatkuvassa haussa. Ammatilliset opinnot ovat päätoimisia ja kestävät yleensä noin 2–3 vuotta....


Lue lisää oppilaitoksesta Stadin AO ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Stadin AO

Hattulantie 2
00550 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.hel.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31